Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 25 sept 22:02

  Du kan läsa artikeln här. Intressant artikel om hur människor reagerar på en sketch. Men handlar det heresi men det är ju knappast en villolära utan det är en sketch. Handlar det om satir att man uppsåtligen driver med religonen kristendom ja det skulle man ju kanske kunna säga eller handlar det om kristifobi dvs intolerans, rädsla, hat eller fördomar mot kristna eller kristendom. Eller handlar det om en sketch av människor som är ateister och som tycker att det är humoristiskt med denna sketch. Eller är det så att de människor som reagerar på detta överdriver och skulle de reagera på samma sätt om det handlade om en sketch om Mohammed. Svaret är ju förmodligen nej däremot skulle nog en del muslimer gå igång på detta. För egen del så tror jag nog att Jesus uppskattar humor och inte behöver hjälp med vad han uppfattar som rätt eller fel av oss människor. Iställer verkar det handla om att människor blir uppbragd åt Jesus vägnar.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 25 sept 19:27

  Du kan läsa artikeln här. Inte speciellt förvånade att det kommer från moderat håll utan att bara komma på tanken att människor i utvecklingsländerna skall starta egna företag och vara självförsörjande enligt marknadsekonomiska modeller är ju rent ut sagt löjeväckande. I länder med hög andel analfabetism och låg eller ingen utbildning alls och dessutom med kommande klimatförändringar skall lämnas åt sig själv att klara sig är ju på ren svenska rent ut sagt för djävligt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 25 sept 19:01

  Du kan läsa artikeln här. Några muslimer vill start ett nytt parti som skall heta nyans där man bland annat vill att muslimer skall betraktas som ett minoritetsfolk precis som samer, romer, judar, sverigefinnar och tornedalingar. Partiet vill också fokusera på främlingsfientlighet/islamofobi. Som förväntat så får man olika reaktioner på detta. Tittar man på kommentatorssidan på världen idags Facebooksida då får man reaktioner som nej, nej, nej eller nu börjar fas tre = övertagandet eller detta Uppenbarelseboken.
Inget mer behöver sägas.
m.m men det finns även en del mer sansade kommentarer som att det finns ett muslimskt parti i Nederländernas parlament och att det finns muslimska partier i länder som Frankrike, Bulgarien, Österrike och Tyskland. Men några som inte gillar detta förutom SD är ju socialdemokraterna eftersom majoriteten av muslimer i Sverige röstar på sossarna så de och SD kanske går ihop för att stävja tanken på ett muslimskt parti i Sverige. För egen del har jag inget emot tanken på ett muslimskt parti i Sverige eftersom det skulle vara bra för muslimer om någon för deras talan. Det råder ju faktiskt religionsfrihet i detta land och självfallet kan man ju tror på en annan varriant av gudstro än vad vi kristna har.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 25 sept 18:52

  Du kan läsa artikeln här. Intressant ämne som Olof tar upp men att lösningen skulle vara så enkel som mer mission och evangelisation det tror inte ens att Olof tror på.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 25 sept 01:19

  Var kyrkvärd i kväll men planeringen var inte bra eftersom det visade sig att hon som var uppsatt och inte skulle komma hon kom och han som skulle komma kom inte heller men däremot hans fru och så jag. Den som från början skulle vara en kyrkvärd blev tre kyrkvärdar och det var samtidigt bra eftersom kyrkan var fylld till 2/3 delar. Sedan skulle konserten vara i 1 timme eftersom vi skulle börja med bibelstudium om Rutan dvs boken om Rut den kortaste boken av Bibelns alla böcker efter konserten och det skulle ske 19.15 eftersom konserten började 18.00 men den slutade inte föränn klockan 19.45 så det blev en stympad bibelstudium och istället för kaffe blev det frukt. Dessutom hade jag inte hunnit äta middag före det jag for till kyrkan vilket ju inte är så där jättebra för en diabetiker eftersom man skall äta ofta och lite. Det blev således ingen middag föränn jag kom hem dvs 21.15 och då hade jag inte ätit på 9 timmar. Men fantastiskt nog hade inte familjen ätit heller utan väntade på att jag skulle komma hem vilket ju man uppskattar så man slipper äta i sin ensamhet. Hur var konserten då, jo faktiskt ganska så bra trots att jag inte är någon direkt anhängare av schlagermusik men det var trallvänligt och dessutom fanns det en del låtar som kan kunde texten till som t.ex gyllne morgon. Men det blev väl långt med en stympad bibelstudium på köpet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 24 sept 00:33

  Läste en insändare signerad Orvo Hannlöf. I den tog han upp att sjukvården ju saknar pengar likväl som kommunerna. Dessutom är det ju enligt Orvo enbart sossarnas fel att regionen har ett sparbeting på 700 miljoner. Sedan påstår han att sossarna i budgeten går in stöttar Greta Thunberg tänk att det har jag aldrig hört talas om kan det möjligen vara någon annan än Orvo Hannlöv som har hört det. Vidare undrar han varför sossarna under alla år skall har krävt på satsningar på kommuner och landsting men jag undrar om han har missat att vi under åren 2006-2014 hade en Alliansregering som ju under sin regeringstid såg till att vi fick skattesänkningar på cirka 120 miljarder som vi har kunnat använda till kommuner och sjukvård. Men i Alliansens värld fanns ekvationen sänkta skatter = bättre välfärd. Du har möjligen inte missat det Orvo Hannlöf ? Vidare tycker Orvo att vi skall halvera biståndet till människor som i många fall har det mycket jävligare än vad vi har det men om det såg då jag inte något om i budgeten. Nej Orvo sanningen är att i en framtid när allt färre kommer att jobba och vi blir allt äldre så kommer resurserna att krympa bland annat då skatteintäkterna till staten minskar. Det innebär ju att man måste satsa pengar på de som skapar ett mervärden dvs inte på sådana som du och jag som ju är tärande och inte närande. De som har pengar kan alltid köpa sig vård oavsett om man är ung eller gammal men för oss andra återstår väl bara ättestupan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 22 sept 21:44

  Ja i dag var det dags igen och nu för en gudstjänst dvs utan nattvard och det var som vanligt dvs mellan 20-30 närvarande och jag fick det till 24. Dessutom var en ny kyrkvärd med och pryade eftersom kyrkvärdskåren är gammal och då åldersmässigt. Sedan var det en person i kyrkan som jag inte kände igen och han stannade kvar efter gudstjänsten och jag fick för mig att det var en blivande komminister i församlingen men jag kan ju ha fått fel intryck eftersom jag inte personligen talade med personen. Ämnet var enhet i Kristus och jag har på senare tid upptäckt att hörseln inte är den bästa vilket har sin naturliga förklaring eftersom jag haft nedsatt hörsel sedan tidigare och det blir inte bättre med åldern. Får nog börja att använda hörstav eller vad man nu skall kalla den. Dessutom talade tjänstgörande präst ganska så tyst så jag hade svårt att höra. Därför är det ju svårt att ge något omdöme om själva predikan eftesom jag inte riktigt hörde, men det blir hörstav hädan efter. Men på tisdag är jag kyrkvärd igen under kyrkomusiken och sedan är det bibelstudium som handlar om Rut.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 19 sept 12:07

  Läste som vanligt Kata Nilssons ledare och det som är frapperande med hennes ledare är ju dels påhoppen på Sverigedemokraterna i tid och otid vilket jag ju tycker är väldigt positivt. Det andra som frapperar är ju hennes försvar av socialdemokratin som ju sitter i regeringsställning i parti och minut men det är väl inte för inte som hon är politisk chefredaktör för Piteå-tidningen. Den senaste ledaren hade rubriken att kalla den inte för Anderssons budget men vad skall man kalla den då för Lööfs budet eller Sabunis budget men mig veterligen sitter de inte i regeringen. Vad det handlar om är ju att socialdemokratin sålde sin själ till C och L för att få sitta kvar som regeringsparti och nu ser vi resultatet dvs. ren högerpolitik. Man tar bort värnskatten vilket innebär att det är främst män som kommer att tjäna på det och vår käre statsminister Stefan Löfven kommer ju att få en skattesänkning med drygt 80000 kronor men en undersköterska inom hemtjänsten inte får en spänn. Såg också att vårdfacken är djupt missnöjda eftersom budgeten ju inte ger en sjunkande välfärd speciellt mycket. Men Stefan Löfven har ju lovat att fixa det genom att tillsätta en välfärdsutredning som ju självfallet kommer att lösa alla problem. Men jag är inte direkt upprörd över varken Kata Nilssons ledare för det hon skrev var det jag hade förväntat mig och inte heller att sossarna sålde sin själ för regeringsmakten det var också förväntat. Det som verkligen upprör är ju vänsterpartiet i början av året hade möjlighet att sätta stopp för detta vansinne men de tog inte chansen och nu har de reducerats till ett icke parti, för det är väl ingen som tror att Jonas Sjöstedt någonsin kommer att medverka till att fälla en socialdemokratisk regering ?


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se