Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Fredag 2 juni 17:26

  http://www.varldenidag.se/ledare/dra-inte-all-religion-over-en-kam/Bbbqed!9W1L7jRSLgrwF73g7JG0PA/. Intressant ledare och argumenten har man ju hört tidigare att kristendomen är en god och snäll religion men islam är elak och ond religion. Detta trots att det är samma gud man tillbeder men under olika namn. Visserligen kan man erkänna om än motvilligt att kristna under årens lopp har gjort en massa dumheter som vid häxförföljserna, korstågen, inkvisitionen och det 30-åriga kriget. Men det var ju länge sedan och så är inte kristna idag. Om vi sedan dödar några muslimer gör ju ingenting eftersom kristendomen är den enda rätta, sanna och goda religionen och vi gör ju bara världen en god gärning som dödar muslimer. Däremot om muslimer dödar kristna då är det inte alls ok eftersom islam är de onda religionen. Sedan att kristna dödade kristna under många av världens alla krig som exempelvis 2:a världskriget där en kristen präst stod på den tyska sidan och välsignade tyskarna att de hade gud med sig och på den allierade sidan stod en annan kristen präst och sade samma sak, det vill vi helst inte höra talas om. Sedan att Jesus var en pacifist och spred ett ickevålds budskap och du skall icke dräpa det har som passerat obemärkt förbi för i krig är det ju tillåtet att mörda sin medsystrar och bröder. Dessutom så är det en del kristna som använder sig av budet du skall icke dräpa när det gäller abort men i krig kan man tänka sig att döda andra människor. Detta är ju faktiskt ett hyckleri utav guds nåde. Dessutom är ju religioner varken bättre eller sämre utan det är ju hur vi använder oss av religionerna som har betydelse. Religionerna är ju i sig inte onda utan det är relgionstillämparna som ibland använder eller rättare sagt använder sig av religionerna så att det passar deras egna syften.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 2 juni 16:50

  http://www.dagen.se/kd-vill-att-sverige-agerar-for-egyptens-kristna-1.976043 Vore ju helt underbart om en utrikesminster bara genom att säga stopp skulle få slut på förföljerlserna av kopter i Egypten eller överhuvudtaget av förföljelserna av människor baserad på religiös grund. Men om inte ens gud som ju är den samme för både kopter och fundamentalistiska muslimer inte sätter stopp för det hela hur skall då vår utrikesminster kunna sätta stopp för det hela. Gud har ju givit oss en fri vilja och ett uppdrag att sköta om skapelsen och då måste vi ju själva göra det och det enda sättet blir ju som vanligt våld eftersom vi ju brukar lösa våra problem på det sättet. Problemet är ju att hur många fundamentalister oavsett religion vi än dödar så kommer det alltid en till och en till och en till. Problemet är enligt mitt sätt att se på det hela i princip olöstbart så länge som vi människor finns till.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 2 juni 00:54

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nEdbx/birgitta-ohlsson-utmanar-jan-bjorklund-om-partiledarposten. Frågan är ju intressant om hon kommer att få det nödvändiga stödet. Men vad vi faktiskt kan konstatera är ju att Jan Björklund för länge sedan har passerat bäst före datum. Dessutom skulle förmodligen liberalerna tjäna på att byta partiledare åtminstone kortsiktigt trots alla mer eller mindre märkliga populistiska utspel det senaste året.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 2 juni 00:44

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-m-har-gett-kd-medieskugga-1.975302 Att påstå någonting sådant är om inte korkat så nästan. Självfallet måste ju varje parti driva sina frågor och att påstå att KD inte får lika mycket mediatid som M är ju bara svammel. Självfallet beror ju det låga resultatet för KD på partiets politik och dessutom skall vi ju vara ärliga och säga att inför nästa val kan nog inte KD räkna med speciellt många taktikröster utan varje parti kommer att tänka på sitt speciellt när det gäller moderaterna som ju är det parti som främast kan tänka sig att rösta på KD. Men behövs KD i svensk politik och svaret är ju självfallet nej eftersom deras frågor ju i ett alltmer sekulärt samhälle mer eller mindre har spelat ut sin roll.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 2 juni 00:32

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JmzqR/trump-usa-lamnar-parisavtalet--men-oppnar-for-nya-forhandlingar. Var väl inget som direkt förvånar eftersom han ju inte har den minsta aning om vad han håller på med. Dessutom kommer ju inte han och hans gelikar att få betala för dårskapen däremot våra barn och barnbarn men det är Donald Trump och hans gelikar alldeles för korkade att förstå. Undrar om omvärlden kommer att förlåta USA och dess befolkning att man faktiskt valde in någon som sedan såg till att klimatet förändrades och att många amerikaner dog på kuppen. Det mest förvånande är ju att ingen har satt stopp för dåren Donald Trump, men samtidigt så satte ju inte den europeiska befolkningen stopp för Adolf Hitler eftersom vi alla ju bär på ett gemensamt ansvar och går det åt helvete kan vi inte skylla på att vi inte visste eller att vi inte gjorde någonting utan det får vi betala priset för och vi skall ju inte klaga eftersom vi ju faktiskt rår för detta själva. Den som inte förstår att vi håller på att förändra vårt klimat har förmodligen inga hjärnceller kvar som en som Donald Trump är ett exempel på. Men kan ingen göra en god gärning och stoppa denna dårfink innan han sätter världen i brand.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 1 juni 23:40

  http://www.dagen.se/debatt/adaktusson-rodgronas-svek-mot-antisemitismens-offer-1.975466. Välformulerat av Lars Adaktusson men samtidigt är det ju så att kritik mot Israel i de kretsar som Lars Adaktusson umgås i inte gillar kritik mot Israel och dessutom likställer kritik mot Israel med antisemitism. Däremot är det ju märkligt att många muslimer kritiserar Israel och judar trots att båda religionerna är abrahamitiska och där ju faktiskt islam ju är sprungen ur judendomen som ju var först att tro på den gemensamma guden.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 1 juni 22:35

  http://www.dagen.se/kronikor/var-varld-ar-vanvettig-1.974996 Antyder att han själv under sin tid som politiker varit med om beslut om vapenexport och dessutom talar han för att man skall ha ett militärt försvar. Sedan pratar han om att världen är galen för att Trump säljer vapen till Saudiarabien och slutligen pratar han om fridsfursten. Tycker det låter som en som kastar sten i glashus, men han har ju en politisk bakgrund och är förmodligen som de flesta politiker inte beredd att titta sig själv i spegeln. 


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 1 juni 18:18

  Detta föll från himlen idag dvs. hagel och det är cirka 5 grader varmt och blåser en isande nordlig vind och det är den första sommardagen dvs. den första juni. Sonen ville att vi skulle fara och fiska i morgon och risken är ju att vädret inte är ett dugg bättre än idag och risken att vi får fisk är minimalt och det blir förmodligen helly hansen vinterjacka samt mössa och handskar samt ved för inte frysa.


johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se