Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Tisdag 26 sept 10:33

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Jjkwm/wigh-om-sexovergreppet-akesson-ljuger-har-berattat-vem-det-ar. Intressant eftersom i kalla fakta programmet som sändes igår så berättades det ju om att Jimmie Åkesson ju använder sig av den taktiken att hålla för öronen och helst blunda när någon vill tala om att det förekommer oegentligheter. Dessa oegentligheter består förutom av ekonomiska sådana även av vänskapskorruption samt sexuella trakasserier och övergrepp. Hans anhängare som är många har ju självfallet inte tagit del av kalla fakta programmet och har de mot förmodan gjort det så handlar det ju då om s.k fake news för att svärta ner Jimmie Åkesson och det Sverigedemokratiska partiet för där finns ju inte tillstymmelse till lik i garderoben. Självfallet ljuger ju Jimmie Åkesson det är ju lika säkert som att prästen säger amen i kyrkan. Självfallet förekommer det som ovan har nämnt i partiet men det kommer ju ledningen aldrig att erkänna. Det är ju inte lätt att få ett parti rumsrent som överhuvudtaget inte har möjlighet att bli rumsrent.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 26 sept 10:24

  http://www.expressen.se/nyheter/kraftig-brand-i-moske-i-orebro/. Inte något direkt oväntat att det skulle hända att någon dårfink skulle tända på en moské och säkert är det ett antal människor i detta land som klappar i händerna. Med tanke på hur många boenden för flyktingar som har brunnit så var det ju inte direkt oväntat att en moské tändes på. Undrar hur reaktionerna skulle bli om det var en kyrka som tändes på.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 26 sept 09:39

  http://www.dagen.se/ledare/kristna-och-muslimer-tror-inte-pa-samma-gud-1.1031153 Tycker att det alltid är lika intressant med när företrädare före kristenheten och i detta fallet Kristina Sandlund företräder idéer om Polyteism dvs. tron på flera gudar. Hon tror såldes inte på att det finns någon gemensam gud för de abrahamitiska reilgionerna dvs monoteism en tro på en gud. Hon tror att den enda och sanna guden tillhör kristendomen och hon kan ju inte heller tro att judendomen har samma gud eftersom judar ju inte tror på att Jesus är guds son eller egentligen gud i Jesus gestaltning. Hon tror definitivt inte på att muslimernas gud är samma gud som hennes gud. Vad hon för det första inte förstår är ju att religionerna ju är skapad av människan och det gäller alla och att religionerna skildrar på vilket sätt var och en vill nå gud. Det finns ju ingen väg som är rätt eller fel utan det finns olika vägar. Är det verkligen någon som på allvar tror att gud verkligen bara skapade en väg, självfallet så inspirerade till flera vägar (religioner) för att nå honom eftersom det ju är intressant för honom. Tror verkiigen Elisabeth Sandlund att gud uppskattar att man inbördes skall slåss om vilken religion som är den mest sanna. Slutligen är det ju intressant med en ledare för en kristen dagstidning som är polyteist det vill säga troende på flera gudar. Tror hon inte på att den kristna guden och den muslimska guden faktiskt är samma gud som tillbes på olika sätt jag då tror hon ju faktiskt på olika gudar dvs polyteism.


Johnny


Av Johnny Lestander - Måndag 25 sept 21:50

  Varit på resande fot hela dagen först till Luleå och sedan till Piteå där jag bland annat träffade på ett mycket glatt barnbarn. Nu hemma och skall diska bort för huskorset jobbar och sedan skall jag faktiskt ägna kvällen åt att kolla på inspelade fotbollsmatcher från helgens premier league.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 25 sept 21:44

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/e99VM/sd-polisanmaler-sig-sjalva. Såg kalla fakta om Sverigedemokraterna och det var ett helt underbart program som ju faktiskt visade vad Sverigedemokraterna är för ett parti. Ett parti fyllt med korruption, ekonomiskt fifflande, sexuella trakasserier och övergrepp. En partiledare som håller för öronen och ingenting vill veta när människor i hans närhet med en uns av heder vill berätta hur det är. Men det är ju klart att om Jimmie Åkesson håller för öronen och dessutom blundar då vet han ju ingenting och då kan han ju sanningsenligt säga att jag inte vet någonting. Vad han inte säger är ju att han höll för öronen och blundade. Självfallet kommer ju hans anhängare säga att detta är fake news till dess att de bli gröna i ansiktet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 24 sept 14:27

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lat-inte-hogerpopulism-hacka-valet-nasta-host/. Kommer att bli ett smutsigt val där ju högerpopulisterna (SD) ju kommer att sprida s.k fake news precis som Donald Trump gjorde i presidentvalet i USA. Sedan om de kommer att lyckas att påverka opinionen återstår ju att se men vi kan ju alltid hoppas att de kommer att misslyckas. För det är alltid lätt att påverka människor som inte förstår samband så har det ju alltid varit. Tänk bara på häxförföljelserna under medeltiden när kyrkan sa att den där kvinnan är häxa låt oss bränna henne på bål och självfallet hade kyrkan rätt. Samma sak i Tyskland på 1920-1930 när en liten mustaschprydd snubbe lyckas lura i stora delar av den tyska befolkningen att judar var roten till allt ont. I Sverige kommer ju då en glasögonprydd snubbe med välkammat hår och kostym och slips att påstå att alla problem i det svenska samhället beror på invandringen och speciellt då de som kommer från muslimska länder. Inga bevis behöver vi ju heller utan alla vet ju att vår kära Jimmie talar sanning.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 24 sept 12:39

  http://www.dagen.se/kronikor/lina-mattebo-sprak-utan-poesi-och-bilder-blir-bara-klyschor-1.1028345 Intressant ämne som Lina tar upp. Svenska kyrkans liturgi är ju enahanda eftersom det är syndabekännelse varje mässa, det är psalmsång varje mässa, det är trosbekännelse varje mässa, det är bönen till vår fader varje mässa. Vid nattvardsgång är det samma ritual varje gång. Det är ingenting som avviker utan till sist lär du dig det utantill, du behöver inge manuskript för du kan ritualen utantill.  Men var finns Jesus och var finns glädjen och varför går det inta att variera konfekten, Varför säger min präst att det tunnas ut i kyrkbänkarna för att alla äldre dör bort en efter en och inga unga eller medelålders kommer till. Varför är Svenska kyrkan så "dålig" att locka till sig sina medlemmar för de kommer ju nästan inte alls. Var finns Jesus i allt detta rituella och är det riktigt säkert att hans finns där, är det inte en större chans att du finner honom när du går i skogar berg och dalar och du hör hans röst.


JohnnyAv Johnny Lestander - Söndag 24 sept 12:14

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zan9r/trump-i-ordkrig-med-usas-sportvarld. Donald Trump gör det tydligen till en sport att göra sig ovän med allt och annat. Inte underligt att sportstjärnor med mörk hudfärg protesterar med tanke på USA:s mörka historia när det gäller sin svarta befolkning. Men den delen av historien vill inte Donald Trump höra talas om. Om jag vore i USA på ett sportevent så skulle inte jag heller stå upp när den amerikanska nationalsången spelas. 


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se