Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Söndag 2 april 21:45

  Har varit och sett The Beauty and the Beast och det var faktiskt en rikigt bra musical som nästa slaviskt följer den tecknade versionen. Däremot så finns det dårfinkar som vill förbjuda filmen bland annat en dårfink till rysk minister samt en kristen biograf i den amerikanska södern. Vi kan ju bara konstatera att dårar finns det verkligen gott om här i världen. Hur någon överhuvudtaget kan haka upp sig på homosexuella antydningar är ju absurt. Se den som den vackert romanstiska musical som den faktiskt är.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 2 april 01:16

  Var och handlade på Coop idag till middagen och hamnade i en kassakö där jag vet vem kassörskan är och hon är alltid lika trevlig. Framför mig i kön stod ett par som jag känner igen men eftersom jag har svårt för namn så kan jag ju inte namnge dem även om jag skulle vilja det. De var däremot inte de minsta trevlig och värsta var kärringen i sällskapet som gnällde på allt och kassörskan försökte hela tiden att vara trevlig hur hon bar sig åt förstår jag faktiskt inte. Skulle jag ha suttit i kassan så skulle jag ha bett kärringen fara åt ett varmare ställe och tyvärr finns det sådana här människor och jag blir lika förbannad varje gång som jag stöter på dem. När det blev min tur så talade jag faktiskt om för kassörskan vad jag tyckte om sedan paret som stod en bit bort hörde mig vet jag inte men det får man ju faktiskt hoppas. Jag berömde henne att hon kunde behärska sig i jämförelse med en själv.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 2 april 00:40

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/ooqya/sjostedt-irriterad-over-lofvens-alliansflirt. Alla partier talar om att man vill ha en välfärd för alla dvs. skola, barnomsorg, vård och äldrevård. Hur man vill finansiera detta råder det dock delade meningar om. När det gäller allianspartierna så har det hela tiden haft en och samma lösning för att ha råd med ovan nämnda välfärd de vill sänka skatterna och efter det vill de ytterligare sänka skatterna för att slutligen sänka skatterna. Hur de skall få ekvationen med att ständigt sänka skatterna och bibehålla välfärden att gå ihop talar de därmot inte om, förmodligen har de fortfarande inte förstått hur det går ihop, eftersom de helt enkelt saknar förmågan att få ekvationen att gå ihop. Att hela tiden föreslå skattesänkningar för att få en bibehållen värfärd visar ju på just det. Men det är ju klart att de som har pengar på banken de klarar sig alltid för de kan ju köpa sin välfärd även i Sverige. Däremot så får väl de som inte har råd att köpa sin egen välfärd skylla sig själva. Det låter ju nästan som ett valtal av Donald Trump. Nu vill tydligen sossarna höja skatterna vilket då får Allianspartierna att gå i taket eftersom de föreslår en lösning som innehåller logik jämfört med Alliansens sänka skatter politik. Därför vill nu moderaterna och KD tillsammans med SD lägga en gemensam budget men det vill inte C och L. C har en annan lösning att om bara Stefan Löfven gör som centerpartiet vill då kommer de att rösta med sossarna. Det innebär att sosseregeringen skall sitta och administera centerpartiets budget och det är faktiskt inte så ovanligt eftersom det ju skedde förra gången som de borgerliga sänkte sossarnas budget. L har ytterligare en lösning genom att de vill lämna in en misstroendeförklaring mot delar av regeringen. Sammanfattar vi det hela så kan allianspartierna fälla budgeten men förmodligen kan de inte enas om en gemensam budget som får majoritet i riksdagen. Stefan Löfven hotar ju då med nyval vilket ju enligt mig är en alldeles utmärkt lösning med tanke på kaoset. Det skulle ju visserligen gynna SD men missgynna M och KD som förmodligen skulle åka ur riksdagen. Sedan är det förmodligen ingen lösning eftersom ett sådant nyval kan leda till samma parlamentariska kaos som vi har idag. Jonas Sjöstedt som ju verkar vara den enda som besitter någon form av statsmanna mässiga egenskaper säger att Alliansens agerande liknar en Monty Python sketch "människor springer 100 meter utan lokalsinne" vilket jag tycker är mycket träffande.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 30 mars 22:21

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/RMgeW/kan-man-lita-pa-stefan-lofven och http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/loPlL/lofven-till-alliansledarna-besinna-er. Tänkte faktiskt skriva något fyndigt om det här men inspirationen försvann på vägen men vi får väl försöka senare idag.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 30 mars 14:02

 http://www.dagen.se/debatt/roland-nelsson-vem-gav-svt-full-frihet-att-forsamra-svenska-spraket-1.945395. I Frankrike har man moralpoliser som skall se till att kvinnor klär av sig. I Iran har man moralpoliser som skall se till att kvinnor klär på sig. I Sverige vill Roland Nelsson som förmodligen inte är ensam införa någon form av språkpoliser som skall se till att svordomar inte förfular det svenska språket. Man kan ju undra mot vilken lagstiftning som han då litar sig emot när det gäller att förbjuda människor att använda vilket språk de själva vill.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 30 mars 12:44

  http://www.dagen.se/debatt/olof-edsinger-nagot-skaver-i-sangen-du-vet-val-om-att-du-ar-vardefull-1.944686?cx_navSource=RelatedArticles&cx_tag=related&cx_artPos=0#cxrecs_s När man läser vad Olof har skrivit så är det så en del kristna resonerar nämligen i motsats till psalmen så duger du inte i guds ögon som du är. Nej enligt Olof:s och andra "kristnas" synsätt så måste man ju helst hålla på med ritualer för att duga i guds ögon. Sedan vari dessa ritualer består av finns det en mängd olika teorier om men den röda tråden är. Du duger inte som du är utan du måste bete dig på ett visst sätt för att duga i guds ögon. Dessutom så är det mitt sätt att se på det hela som är den rätta vägen och alla andra har fel. Det är ju då inte speciellt konstigt att det finns cirka 9000 olika kristna samfund i världen för det handlar ju faktiskt om att tolka bibeln och framför allt att tolka den rätt eftersom någon manual ej är bifogad. Nej jag å min sida anser ju att guds kärlek är villkorslös och att alla oavsett våra lik i lasten duger precis som vi är. Dessutom så appelerar det ju verkligen till det budskap som Jesus spred och inte det budskap som Olof och hans gelikar sprider. Men religion handlar ju om att omvandla guds budskap till makt för människorna via de religioner och kyrkor som de har skapat. Religion är ju ett mänskligt påfund och inte guds påfund.


Johnny


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 30 mars 09:51

  https://www.apg29.nu/index.php?artid=27791 När jag läste den här artikeln igår i Aftonbladet så tänkte jag att snart kommer en kommentar från Christer Åberg. Denna Christer Åberg som vanligt går han på i ullstrumporna. För vem är det som bland annat har sagt att homosexuella kommer att hamna i helvetet baserad på hans tolkning av Bibeln. Sedan kommer en imam och tolkar koranen så att alla 12 åriga flickor som inte täcker sig hamnar i samma helvete som alla homosexuella baserad på en tolkning. Detta herr Åberg är ju ett klart fall av att kasta sten i glashus men det kanske herr Åberg är för korkad att förstå. Eller så är han i sitt vanliga tillstånd nämligen vilsen i pannkakan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 29 mars 22:14

  http://www.dagen.se/debatt/sd-inget-korsforbud-men-vara-aktuellt-att-forbjuda-turban-och-sloja-1.944251. Kan tydligen bara komma från ett parti som SD som tydligen inte är läskunniga vilket ju inte är speciellt förvånande med tanke på varifrån man normalt rekryterar sina sympatisörer. EU-domen säger ju alla religiösa symboler vilket då innebär kors och slöjor och inte enbart slöjor. Sedan att det är ett allmänt uttryck för SD:s vilja att diskriminera muslimer är ju en helt annan sak och den har ju inte med EU-domen att göra men som sagt var det är ju SD:are alldeles för korkade för att förstå.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se