Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Lördag 5 maj 00:14

  Rövarpartiet socialdemokraterna gör allting för att behålla makten, de skulle till och med kunna sälja sina själar till fan själv bara för att få behålla den politiska makten. Att MP och V överhuvudtaget vill samarbeta med S är fullständigt obegripligt. Läs och begrunda detta https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QlBpbJ/hemliga-spelet-bakom-lofvens-flyktingskarpning och https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/wELyQ1/forvanas-inte-over-lofvens-nya-superharda-tag. Jag har i allt tider avskytt sossarna även om jag kommer från en socialdemokratisk arbetarfamilj där mamma och pappa var s.k gråsossar. Avskyn har ju växt med åren och det har inte minskat sedan Stefan Löfven tog makten. Usch och fy fan på ren svenska.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 5 maj 00:10

  http://www.varldenidag.se/nyheter/varnar-for-yoga-i-kyrkor-och-skolor/reprde!2DOvNntREkVO7W74VmR9sw/. Vi ägnar våra liv åt olika saker och Gertrud Storsjö ägnar sitt liv åt att varna för friskvård vilket hon ju självfallet har rätt att göra. Har själv använt mig av yoga övningar och tyvärr så känner jag mig inte det minsta demonisk om man nu inte anser att ifrågasättande är demoniskt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 4 maj 14:37

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/ddBg0z/s-riksdagsledamot-hoppar-av-efter-lofvens-flyktingutspel. Man kan ju undra om sossarna verkligen lockar till sig nya väljare med sitt nya flyktingutspel. Är det verkligen några väljare ur de främlingsfientliga partierna som Moderaterna, Sverigedemokraterna eller Kristdemokraterna som kommer att rösta på Socialdemokraterna istället. Dessutom finns det risk att man tappar röster från väljargrupper på grund av etnicitet kopplat till detta utspel. Kan det vara så att sossarna med alla medel försöker att anpassa sin politik för att behålla regeringsmakten och att man till och med kan tänka sig att samarbeta med moderaterna. Det skulle ju då innebära att man slipper kvarnstenarna runt halsen dvs Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Man kan ju bara hoppas att Miljöpartiet om den nu blir kvar i riksdagen och Vänsterpartiet har ett sådant civilkurage att de låter bli att stötta sossarna. Jag tycker slutligen att Stefan Löfven verkar smått desperat och spelar ett väldigt högt spel.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 4 maj 10:58

 https://www.expressen.se/nyheter/s-stramar-upp-flyktingpolitik/. Man brukar ju tala om att rätta mun efter matsäcken och det här är ett sådant utspel och dessutom typiskt för sosseriet. Finns inget parti som är så populistiskt och pragmatiskt som just sosseriet , förutom möjligen liberalerna som ju är ungefär i samma klass och orsaken är ju att man åtminstone inte vill tappa väljare till SD. Undrar verkligen om man kommer att vinna speciellt mycket väljare på ett sådant här utspel tillåt mig att betvivla. Det finns ju vissa partier som jag aldrig kan tänka mig att rösta på och ett är definitivt socialdemokraterna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 4 maj 00:37

  Du har väl hört talas om rövarna i Kamomilla stad och de finns även i Sverige men heter då moderaterna och de går till val med löfte om ett 6:e jobbskattebidrag. Det är där röveriet kommer in för man har tänkt att röva till sig pengarna till detta jobbskattebidrag genom att.

Spara in på a-kassan och aktivitetsstödet med 4,7 miljarder kronor årligen.

De vill göra så att färre omfattas av ersättningssystemen än i dag, vilket innebär att 1,6 miljarder kronor dras in.

De vill spara in 4,5 miljarder kronor på sjukförsäkringen.

Moderaterna vill spara 2 miljarder kronor genom att skära ner på bland annat Arbetsmiljöverket och Arbetsförmedlingen.

De vill slopa alla extratjänster, som ger bland annat långtidsarbetslösa och nyanlända jobb med stor framgång. De vill skära i bland annat arbetsmarknadsutbildningen. Här hittar de sex miljarder kronor.

De vill dra in 10 miljarder genom att ta bort byggsubventioner som används för att bygga till exempel hyresrätter med rimliga hyror.

De vill höja de redan skyhöga påminnelseavgifterna för CSN och slopa studiestartsstödet.

De vill höja skatten för de som har sjuk- och aktivitetsersättning.

Moderaterna vill också slopa det extra stödet till skolor i fattigare områden.

De vill dessutom få loss 5,7 miljarder kronor genom att ”omprioritera” i bland annat förlossningsvården och psykiatrin.

En del av pengarna i Moderaternas förslag flyttas mest, och hamnar ändå hos polis, vård och skola. Men det mesta av pengarna går till en enda grej: Skattesänkningar. Och självklart – mest pengar till de som tjänar mest.

Vad de däremot inte vill spara in en enda krona på är till exempel ränteavdraget och RUT-avdraget. Avdrag som också i första hand går till de som redan har gott om pengar.

Det kallar jag för hederligt röveri.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 3 maj 21:52

  http://www.varldenidag.se/nyheter/bjorklund-vill-frysa-bistandet-till-palestinier/reprec!wOLtfUaJ6pDNnDQmmsPQg/ Valtider och Janne Björklund med kniven mot strupen eller rättare sagt mot 4 procent spärren vill han visa framfötterna för att locka till sig väljare från kristet håll. Ledare för liberalerna som för inte så länge sedan ville förbjuda nyetablering av konfessionella friskolor och öka tillsynen. Men det är väl det som kallas för populism kryddat med lite pragmatism. Undrar vad nästa utspel från liberalerna blir https://lararnastidning.se/liberalerna-vill-stoppa-nya.../


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 3 maj 19:12

  http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-politiker-drivs-av-fordomar-om-religion-1.1138700  Joel Halldorf är verkligen varierande i sitt sätt att skriva. Med hans resonemang så innebär det att om politiker skulle låta alla konvertiter stanna utan någon som helst bakgrundskoll, bevilja största möjliga statsbidrag till religiösa samfund samt medverka till att antalet konfessionella friskolor ökar då har politikerna inte längre hivat ut förståndet genom fönstret. Kan det vara så att det är något mer som Joel Halldorf önskar att politikerna skall genomföra som att ta bort rätten till abort i detta land, förvägra samkönade att gifta sig, förbjuda homosexualitet enligt lag, förbjuda kvinnliga präster för att ta några exempel i sann vetenskaplig anda.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se