Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 1 sept 15:21

  Tydligen har Svenska kyrkan dåligt samvete för det man har gjort en gång i tiden. Dessutom vill man att Svenska staten skall ha lika dåligt samvete. Men att be om ursäkt för något som skedde för länge sedan gör det hela knappast bättre för gjort är gjort. Dessutom får verkligen samerna upprättelse för det som gjordes mot deras förfäder med en ursäkt nu ?

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 1 sept 15:08

  Vi kan väl konstatera att socialdemokraterna bejakar mångfald men då rätt sådan ur deras sätt att se. Man får självfallet ogilla samkönade äktenskap som kristna men om man är blivande präst inom Svenska kyrkan då får man tycka det men man är tvungen att viga samkönade även om det strider mot ens trosuppfattning. I socialdemokraternas kyrka finns det inget som kallas för samvetsfrihet och samtidigt så bejakar man ju bara en typ av mångfald nämligen deras. Vad de inte verkar vilja förstå är att svenska kyrkan är en trosgemenskap och inte en åsiktsgemenskap. Vi är ju medlemmar inom svenska kyrkan för att vi tror på det kristna budskapet genom Jesus Kristus och gör vi inte det då är vi hycklare för varför vara medlem om du ändock inte tror på budskapet ? Förhoppningsvis sätter Svenska kyrkans läronämnd stopp för dessa dumheter eftersom det strider mot Svenska kyrkans tro, bekännelse och lära. För att förtydliga det hela så har jag inget emot samkönade äktenskap och att det får ske i Svenska kyrkan men prästerskapet måste själv få välja utifrån sin tro eftersom kristen tro inte är likriktad. Det finns ju cirka 9000 kristna samfund i världen så hur man skall tolka sin Bibel och vilken sanning man tror på varierar minst sagt.

 

Jonny

Av Johnny Lestander - Onsdag 1 sept 00:17

  Självfallet har Anders Lindberg helt rätt vaccinmotståndet är en samhällsfara. Betänk alla de som är ovaccinerade och som ligger på IVA och tar upp platser och resurser som skulle kunna användas på ett bättre sätt när vi ju vet att vaccinet faktiskt gör verkan. Sedan finns det ju en del som på ren svenska är så jävla korkade att de tror att i vaccinet finns det mikrochips för att myndigheterna skall kunna hålla koll på oss eller att det skulle kunna göra oss infertila. Dessutom finns ju risken att om vi inte vaccinerar oss så kan de uppstå varianter som kan vara betydligt farligare än dagens varianter av coronaviruset. Dessutom finns det ju endast ett sätt att utrota sjukdomar på om det inte finns mediciner att bota sjukdomen med vilket stavas VACCIN och det absolut bästa exemplet är ju utrotandet av smittkoppor där man har uppskattat att enbart under 1900-talet så dog ungefär 300 miljoner av smittkoppor. Men sådan argumentation hjälper ju föga mot de som är för dumma för att förstå.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 31 aug 23:39

  Läste Lena Melins krönika och även om jag inte är direkt förtjust i det hon skriver så har hon sina ljusa stunder. Man kan ju undra hur korkade man egentligen får vara när man ser att det flesta som hamnar på IVA är ovaccinerade. Men det är ju inte speciellt konstigt att det bär utför för mänskligheten och man kan ju undra om den teknologiska utveckligen har gjort att vi blivit mer och mer korkade. Tittade på siffror dvs det är den varma årstiden och vi har dryga 18 miljoner fall de sista 28 dagarna och nästan 275000 döda de sista 28 dagarna samtidigt har drygt 5,2 miljarder doser vaccin distribuerats men då skall vi ju dela det med 2 dvs det skulle innebära att 2,6 miljarder är fullvaccinerade. Samtidigt är ju ojämlikheten stor i världen och i länder som inte har tillgång till vaccin vill man vaccinera sig och i Europa och Nordamerika så finns det ett stort antal antivaxare som skulle kunna få vaccin som dessutom är gratis. Risken är ju stor att ju längre det dröjer innan "alla" är vaccinerade så finns risken att vi får en variant som är mycket dödligare än de som flukturerar nu. Vilka skall vi då skylla på om det inträffar och det kan du ju räkna ut själv.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 31 aug 21:20

  Anna Ekström anser att som präst får man inte vägra att viga samkönade oavsett vad ens samvete säger en. Anna skriver bland annat citat "Vi får ha alla åsikter och som troende har vi många." Men en åsikt som präster inte får ha enligt Anna är att vägra att viga samkönade. Undrar om hur har tänkt igenom vad hon skriver. Skall vi inte ha en kyrka där det är högt i tak och där vi inte har samma åsikter i alla frågor. Bygger hennes åsikter verkligen på hennes kristna tro eller är det liberalen som hon representerar i sitt tyckande. Dessutom kan vi nog konstatera att det finns många andra kyrkor inom protestantismen som undrar vad vi håller på med.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 31 aug 01:41

  Visst är det rent ut sagt för djävligt att ovaccinerade skall ta upp intensivårdsplatser bara för att de är just ovaccinerade. Undrar om de här dårfinkar har tänkt på att de kan ta upp platser som kan behövas till andra och dessutom att det i slutändan kan leda till att vi får andra varianter som är svårare än vad vi har idag. Man blir ju så jävla arg när man läser om det.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 30 aug 22:58

  Meddelandet går ju inte att ta fel på och det handlar ju om att människor inte vaccinerar sig och gör man inte det så är det ju självförvållat man kan ju inte skylle på någon annan än en själv om man drabbas av sjukdomen med tanke på att det finns vaccin att tillgå. Dessutom kan ju oviljan att ta vaccin göra att viruset muterar till något som är mycket farligare än vad vi har nu.


johnnyPresentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se