Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 29 mars 21:56

  http://www.dagen.se/ledare/joel-halldorf-orimligt-att-forbjuda-religiosa-symboler-pa-arbetsplatser-1.944738 Joel Halldorf ondgör sig över EU-domen som ger arbetsgivare rätt att bestämma vad deras anställda skall bära för kläder och speciellt de som symboliserar religion och politik. Vad han tydligen har missat är ju att domen inte specificerar vad som är en religiös eller politisk symbol. Det innebär att sådant som man symboliserar med religion som t.ex kors, hilkor eller kippor kan arbetsgivaren förbjuda. Arbetsgivaren kan ju också förbjuda en bankanställd att komma på jobbet iförd träningsoverall eller en t-shirt med texten "död åt Donald Trump" eller en T-shirt med ett hakkors på. Men det innebär ju inte att domen förbjuder människor att ha en religiös uppfattning eller en politisk uppfattning men att arbetsgivare kan bestämma om en sådan uppfattning får saluföras på en arbetsplats. Därför tycker jag att domen är korrekt och det är inte så mycket att diskutera om och dessutom är jag övertygad om att det inte är specillt många arbetsgivare som kommer att tillämpa den.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 29 mars 12:27

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/woB2P/trumps-nya-drag-radera-obamas-klimatpolitik. Är ju precis som de flesta högerpopulister alldeles för korkad för att förstå samband. Dessutom så är det ingen som vet hur många arbetstillfällen som det faktiskt ger men vad vid säkert kan säga är att miljön kommer att påverkas. Donald Trump kommer förmodligen inte att bli ihågkommen som den smartaste av USA:s presidenter utan förmodligen som den mest korkade av dem. Dessutom kan man ju fundera på hur många av kommande generationer som kommer att förbanna Donald Trump och hans beslut som negativt påverkade miljön och gjorde deras levnadsbetingelser än värre.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 29 mars 12:16

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/a/PQlzJ/alexander-skarsgards-penis-valter-internet. Tänk att om en "kändis" visar snoppen eller om någon kommer ut som något annat är hetrosexuell det intresserar ju människor så till den milda grad. Men när det gäller väsentligheter som till exempel att en svältskatastrof hotar afrikaner då bry sig ingen visst är det märkligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 29 mars 11:56

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/bl19l/lar-ut-att-12-aringar-hamnar-i-helvetet--far-bidrag-av-staten. Intressant hur man kan tolka en helig skrift och att det är män som gör det. Predikar ju inte att 12 åriga pojkar hamnar i helvetet om de inte täcker sig men det är ju självfallet skillnad åtminsone i vissa muslimers värld. Detta är ju inte bara förekommande inom islam att det finns människor som helt klart är vilse i pannkakan. Det finns ju en som säger sig gå guds ärenden som är kristen enligt egen utsago och som predikar att alla med en annan sexuell läggning än den hetrosexuella hamnar i förmodligen samma helvete som alla 12 åriga flickor som inte täcker sig. Skillnaden är att han inte uppbär bidrag från staten att predika sitt budskap utan han gör det själv. Sedan att han kan få bidrag från privata är ju en helt annan sak. Svenska kyrkan driver ju en del av sin verksamhet via privata bidrag som kallas för kollekt och den är ju också helt frivillig. Men självfallet skall ju inte statliga bidrag beviljas till organsiationer som predikar att 12 åriga flickor hamnar i helvetet om de inte täcker sig eller att homosexuella hamnar i helvetet på grund av sin sexuella läggning.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 25 mars 23:45

  http://www.dagen.se/stoppa-de-religiosa-friskolorna-1.943534, Intressant att se vad som händer men det är ju faktiskt intressant det här med att en konfessionell huvudman skall bedriva en icke konfessionell undervisning det verkar ju inte vara speciellt logiskt kan man ju faktiskt tycka.


Jjohnny

Av Johnny Lestander - Lördag 25 mars 23:32

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/KJA9X/hit-men-inte-langre-krisen-far-inte-bli-varre. Handlar ju inte om den får bli värre utan om den kan bli värre. Självfallet kan ju den bli värre om t.ex Turkiet släpper på flyktingströmmen eller om Marine LePen skulle vinna valet i Frankrike och begära en brexit precis som Storbrittanien. Så frågan är inte om den får bli värre utan om den kan bli värre och svaret är ju att den kan visst bli värre. Tror man något annat då är man korkad och dessutom visar det ju på dåligt ledarskap hos politiker som resonerar på detta sätt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 25 mars 23:16

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/QvkXR/m-ledaren-lovar-en-halv-miljon-nya-jobb. Tycker att det är helt underbart att gå ut och lova en halv miljon nya jobb i Sverige. Tänk dessutom på vad Allianspartierna har sagt om Stefan Löfvens jobblöften. Undrar vilket underlag hon har för ett sådant påstående. Nej det verkar som hon slåss för sin politiska överlevnad och frågan är ju om man gör det genom att ge en massa populistiska löften. Hur trovärdig är egentligen Anna Kinberg-Batra?


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 25 mars 23:05

  Har suttit och tittat på ett urval av Ellens shower framför allt hennes pranks men även själv talkshowerna. Det intryck man får av denna människa som ju framför allt är en förebild i USA för HBTQ-rörelsen är ju väldigt positiv. Om man sedan jämför bilderna av framför allt inskränkta kristna som spyr sitt hat över människor som har en annan sexuell läggning än den hetrosexuella så vinner ju Ellen med hästlängder. Tänk att som hon behandla sina medmänniskor där sexuell läggning eller hudfärg eller religionstillhörighet inte spelar någon roll och jämföra det med människor som är så inskränkta i sitt synsätt avseende sexuell läggning, hudfärg eller religion att de lever för sitt hat det är ju faktiskt skrämmande.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se