Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 16 feb 23:31

   http://www.dagen.se/debatt/bakvant-att-svara-och-hanvisa-till-lognens-fader-1.925021?cx_navSource=FrontPageArticle&cx_tag=recency&cx_artPos=0#cxrecs_s. Självfallet handlar in svordomar om tillbedjan av en ond makt med tanke på att svordomar ju är kulturellt betingade och om du tar USA så handlar många svordomar om det manliga och kvinnliga underlivet. Följande beskrivning av svordomar säger ju det mesta men det tror jag inte att debattören har förstått citat. " Svordomar förekommer i alla språk, hos alla åldrar och i alla socialgrupper. Användandet skiljer sig dock i fråga om omfattning, val av kraftuttryck och vid vilka tillfällen och situationer det anses vara lämpligt: Svenskar svär till exempel relativt lite i jämförelse med amerikaner eller ryssar; äldre svär mindre än yngre; män svär mer än kvinnor; och personer med lägre utbildning och i låginkomsttagare svär mer än de med högre utbildning och högre inkomst. Vilka svordomar som används samt hur och när de brukas kan därför fungera som en tydlig gruppmarkör. Svordomar förekommer i princip inte i det formella språket då orden är tabubelagda. Det är detta "förbud" som ger svordomarna sin laddning. Användande av svordomar i formella sammanhang upplevs därför inte sällan som ett tecken på bristande bildning och ordförråd. Svordomar har dock en viktig funktion i det informella språket där välavvägt och fantasifullt användande kan förmedla känslor på ett lekfullt sätt som är svårt utan svordomar. I sådana sammanhang gör snarast ett uteslutande av svordomar språket platt och trist."


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 16 feb 23:16

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3a9xe/det-kanns-som-trump-ar-pa-vag-att-tappa-greppet. Man kan väl aldrig tappa något som man aldrig har haft. Tror inte att han förstår vad han givit sig in på och är förmodligen inte nog hårdhudad när vinden blåser hårt och då reagerar han med att tycka synd om sig själv. Han gör som Jimmie Åkersson gör i Sverige som inte heller är speciellt hårdhudad utan ganska så vek. Tänk Jimmie Åkesson som statsminister i Sverige för tanken får ju det att vända sig i magen på en men så jävla korkade kan väl ändock inte det svenska folket vara.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 16 feb 22:12

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/E8pRA/trump-tror-jag-vann-med-storsta-marginalen-sedan-reagan. Vilken fars det är att lyssna på denna get även om vi förmodligen förolämpar getterna. Är han korkad vilket han ju bevisligen är som tror att "vanliga" människor skall köpa den rappakalja som han faktiskt sprider. Självfallet har han ju högerpopulister som tror på vad han säger sedan om man kalla dessa för "vanliga" är ju svårt att säga. Men det är ju samma sak här i Sverige där det ju finns ett antal människor som köper det budskap som knäppskallen Jimmie Åkesson sprider. Dessutom är ju inte media politisk korrekt utan de säger det som är sant i jämförelse med smörjan som Donald Trump och Jimmie Åkesson och dessutom är de så korkade att de tror att vi skall köpa deras smörja.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 15 feb 23:28

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/nog5n/trumps-enkla-losningar-kan-leda-till-mer-vald. Att Netanyahu är nöjd kan man ju förstå för nu har ju Trumpen sagt att bygg vilka murar du vill vi stöttar er alltid och någon tvåstatslösningen är inte aktuell. Undrar om han förstår vad det kan leda till och det gör ju inte att amerikaner blir mer populära i mellanöstern utan tvärs om. Det kanske leder till en ny intefada och då är ju Trump en av de som kan betrakta sig som skyldig och den andra är ju Netanyahu.


Johnny 

Av Johnny Lestander - Onsdag 15 feb 22:50

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/JdoLR/tilltankt-trumpminister-hoppar-av. Den tilltänkta arbetsmarknadsministern Andrew Puzder avsade sig nomineringen vilket inte är så konstigt. Han hade tydligen haft en hushållerska som inte hade haft tillstånd att arbeta i USA och inte heller betalt skall på den lön hon hade fått. Det blev tydligen för mycket för republikanerna där ett antal ledamöter i senaten skulle lägga ner sina röster vilket skulle ha inneburit att han inte fått nog många röster för att bli bostadsminster. Undrar om geten dvs Trump visste om detta och tog en chans eller helt enkelt var dåligt informerad. I vilket fall som helst så är det lika dåligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 15 feb 22:32

   http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/KJvnE/duktig-liberal. Intrerssant analys av en liberal där ju den individuella friheten är ledstjärnan. Tron på att alla kan bli sin egna lyckas smed vilket ju inte är sant för så fungerar inte verkligheten. Vi är inte alla lika duktiga och vi måste kunna ta hand om de som inte kan eller till och med inte vill för vi är ju faktiskt bara människor. Undrar om hon någonsin kommer att lyckas att bli det hon eftersträvar nämligen att bli partiledare. Däremot verkar hon sliten på den bild av henne som är född 1975 och att vara 41 eller 42 år och se så gammal ut kan ju bero på att politiken kräver sitt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 15 feb 00:56

   http://www.dagen.se/alla-hjartans-dag-forbjuds-ses-som-hot-1.924889. Var skulle sådant kunna hända förutom i ett muslimskt land som Pakistan. Det är ju så jävla korkat att man nästan småler i bedrövelsen över hur korkade vissa människor kan vara.


Johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se