Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Måndag 30 aug 22:23

  Undrar om Annie Lööf är medveten om att hon faktiskt måste få med sig en majoritet av riksdagen två gånger och med ett riksdagsval emellan. Jag är inte så säker på att hon skulle få med sig riksdagen. Dessutom påstår ju Jimmie att det inte är någon fara på taket för inte menar väl Annie Lööf att vi inte kan lita på Jimmie Åkesson som ju dessutom förmodligen aldrig kommer att få en egen majoritet och då måste ha stöd av moderater och kristdemokrater och kanske något fler parti. Så frågan är ju om vi skall måla fan på väggen eller inte.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 30 aug 13:20

  Svenska kyrkan är ju en kyrka vars grund ju utgörs av tron på Jesus Kristus. Det innebär att vi som är medlemmar i denna kyrka förhoppningsvis är troende och ingår i en trosgemenskap. Är vi inte troende varför är vi i så fall medlemmar i en kristen kyrka det är ju då höjden av hyckleri. Det innebär således att vi är medlemmar och aktiva inom Svenska kyrkan inte för våra åsikters skull utan för vår tro. Paulus sa i Romarbrevet att rättfärdighet uppnås enbart genom tro och inte genom handlingar. Man kan ju så smått fundera över hur många av de som är aktiva inom Svenska kyrkan och som bekänner sig till den socialdemokratiska tron som även är kristna och jag tror inte att det är speciellt många. Men det finns ju samtidigt ingen gemensam kristen tro utan det finns kristna som tror att handlingar är lika viktiga eller till och med viktigare än att bli rättfärdigad via tron. Men vi måste samtidigt ha högt i tak i en kristen kyrka och tillåta människor att tro på sitt sätt. Svenska kyrkan är ju inte ett politiskt parti utan en trosgemenskap. Nu vill ju Socialdemokraterna att alla nyutbildade präster i en framtid skall tvingas att viga samkönade även om det strider mot prästens trosuppfattning. Dessutom kommer det alltid att finnas präster som kommer att kunna viga samkönade så det blir aldrig ett problem. Så POSK, Frimodig kyrka och ÖKA är inne på helt rätt linje.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 29 aug 21:23

  Träffade en som jag känner sedan tidigare på lunch förra veckan och vi kom in på det här med vaccinering vilket hen inte trodde på utan enligt hen handlade det inte om vaccin utan om en injektion. Därför ville inte hen ta vaccinet och det visade sig också att hens föräldrar som bekänner sig till den Sverigedemokratiska läran inte heller hade vaccinerat sig trots att de är i hög ålder. Vilket argumentation de använder sig av framgick inte av samtalet. När jag sedan fråga hen om hen även trodde på att vaccinet kunde innehålla ett chip så sa hen att det kan man ju inte tro på men hen var fast övertygad om att det är en injektion det handlade om och inte ett vaccin. Hens partner däremot var av den åsikten att vaccin skulle vara obligatoriskt om man ville jobba vilket jag ju tycker låter som en alldeles utmärkt idé. Läste också i Aftonbladet att viruset sprider sig som en löpeld i USA och att det tydligen handlar om ovaccinerade personer och att det handlar om Trump supportrar som vägrar att vaccinera sig. Därför är det ju inte speciellt konstigt att det finns Jimmie supportrar i Sverige som vägrar att vaccinera sig för tydligen finns det en klar koppling mellan högerkonservatism och vaccinationsmotstånd. Vad de inte tänker på är att ju fler som vägrar ju större blir risken att viruset utvecklar resistens mot vaccinet så dessa jävla dårfinkar lekar med alla våras liv.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 29 aug 19:35

  Klart att de fegar ut eftersom det gäller att få väljarna att rösta på dem. Då måste man ju sprida ett budskap som passar in och ordet klimatkris är ju så negativ och det vill inte de flesta väljare höra även om det är sant.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 29 aug 12:41

  Idag var vi faktiskt ovanligt många i kyrkan hela 20 utan personal och 24 med personal. Ämnet var medmänniska och medmänsklighet och det sistnämnda ordet tillämpas inte speciellt mycket idag. Istället handlar de om att värna om det vi har i det land vi bor i. Det handlar om att värna om "svenskarna" och "svenskheten" vad det nu är. Stig tog i sin predikan upp att ett 50 tal flyktingar hade drunknat utanför Kanarieholmarna om jag nu hörde rätt. Men det är ju inget vi i gemen bryr oss om vi drabbas ju inte, vi drunknar ju inte utan det är de som drunkar och varför skulle vi bry oss om dem ? Stig tog även upp i sin predikan dels iiknelsen om den barmhärtige samariten och hur vi skall vara mot våra medmänniskor. Men lyssnar man på samhällsdebatten idag handlar det om att kasta ut, mer poliser, mer övervakning av de som ju inte är svenkskar dvs de med annan etnicitet än vi. Han tog även upp hur vi beter oss mot våra medmänniskor beter vi oss också mot Jesus. Följande två verser ur Matteus 25:42-43 säger allt " 42 Jag var hungrig, men ni gav mig ingen mat. Jag var törstig, men ni gav mig inget att dricka. 43 Jag var främling, men ni gav mig inget husrum. Jag var naken, men ni gav mig inga kläder. Jag var sjuk och i fängelse, men ni besökte mig inte.’ Så beter sig många av oss idag. Måste även säga något som jag inte sa i kyrkan eftersom Stig pratade med andra och jag var tvungen att åka hem och göra lunch för att hinna se fotboll på Älvåkra 14.00 Det var en alldeles utmärkt predikan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 29 aug 10:20

  Mer kameraövervakning och fler fotpoliser är tydligen lösningen på gängkriminalitet tänk att ingen har kommit på det tidigare. Läste också att det var tal om att man skulle övervaka människor utan tillstånd efter samma modell som NSA använder sig av. Storebrorssamhället är här hurra, hurra, hurra. Det värsta är ju att de flesta tycker att övervakning är helt ok.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 29 aug 10:08

  Inte speciellt konstigt alls eftersom högerkonservatism och intelligens ju inte alls hör ihop.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 28 aug 22:42

  Nu har Centerpartiet bytt åsikt och det innebär att det finns en majoritet till Kyrkomötet att tvinga alla som som vill bli präst i framtiden att viga även samkönade även om det strider mot deras samvete. Undrar hur man tänker eller tänker man alls det är väl tveksamt. Det innebär ju att all tro inom svenska kyrkan skall likriktas. Dessutom kommer det alltid finnas präster som kommer att viga samkönade inom Svenska kyrkan och ändock skall man tvinga de som inte vill det är ju helt absurt. Det finns ju ingen likriktad tro även om Paulus och Luther ansåg att rättfärdighet enbart uppnås via tro så finns det människor inom kyrkan som anser att man även måste begå vissa handlingar för att det skall vara ok. Men det är ju det tro handlar om det finns inte en väg till gud utan många vägar men det verkar inte det politiska partier som kandierar till kyrkomötet förstå. Man kan ju undra hur många av dem som egentligen är troende för väldigt få av dem ser man ju i kyrkorummet. Det verkar tro att kristen tro handlar om åsikter när det ju faktiskt handlar om tro på Jesus Kristus och ingenting annat.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se