Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 18 sept 21:02

  Läste med intresse svaret från ledamöterna i SLP och upptäcker att de försöker att prata bort sitt tidigare ställningstagande om språkkunnighet hos hemtjänstpersonalen. Detta genom att påstå att det jag säger är obehagligt och att jag nedvärderar människor som jobbar inom hemtjänsten vilket jag inte gör. Vi alla vet ju att jobba inom hemtjänsten med eller utan undersköterskeexamen är att jobba inom ett lågstatusyrke och det syns verkligen i lönekuvertet. Ledamöterna från SLP säger att yrkesstatusen och lönen måste höjas rejält och jag tror med säkerhet att alla undersköterskor är intresserade av att deras yrke skulle få en ökad status och att det skulle innebära en rejäl löneökning, för visst har ni ett förslag att komma med hur det skall gå till ? Men nu tror jag inte att ni har något förslag att komma med utan statusen kommer att kvarstå och lönen likaså eftersom kommunerna där många redan går på knäna helt enkelt inte har råd med några rejäla löneökningar som skulle behövas för att göra yrket attraktivt, speciellt med tanke på stundande lågkonjunktur. Läste en artikel från Sveriges Radion där SKL säger att man behöver nyanställa cirka 146000 människor inom omsorgen i Sverige fram till 2026. Kommunerna säger också att det är svårt att rekrytera personal som det är idag. Därför borde nog ledamöterna från SLP ta ett samtal med enhetschefer inom hemtjänsten  för att försöka förstå hur svårt det är att rekrytera framför allt vikarier till hemtjänsten. De skulle också då upptäcka att det är en och annan av dessa som är nysvenskar och att deras svenska inte alltid är felfri. Men om nu SLP ledamöterna vill att alla som jobbar inom hemtjänsten skall kunna tala flytande svenska då kommer de att få problem för så ser inte verkligheten ut. För man måste ju faktiskt förhålla sig till verkligheten även om man är politiker eller hur Margareta Tjernkvist, Anders Nordin och Anders Elmgren.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 17 sept 18:08

  Du kan läsa artikeln här. Att vara HBT-person och stötta SD då måste man verkligen ha missat något väsentligt på vägen. SD i Sölvesborg har missat det väsentliga nämligen att Prideflaggan är internationell och står för allas rätt att ha den sexuella läggning man har. Den svenska flaggan är ju bara en nationsflagga och ingenting annat. Det är ju viktigare att hissa den internationella flaggan istället för den svenska flaggan alla dagar i veckan.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 17 sept 14:23

    Eftersom mina knän inte är världens bästa så har vi gjort upp att Mona plockar och jag rensar men hon har inte kommit hem än så vi får väl se hur mycket det blir för igår blev det sju liter. Sedan ringde den yngsta och ville göra en maträtt men hon mindes inte vad den hette men den började på s och görs i stekpanna helst över öppen eld och det blev förståss slobben och inget annat. Utmärkt enkelt om man är i skogen 2 delar vetemjöl och 1 del korn eller rågmjöl samt salt efter behag. Sedan gör man en deg med vatten. Men först stekar man lite fläsk och sedan häller man på smeten och steker till den är klar och till det passar ju lingonsylt alldeles utmärkt. Man blandar ju mjölet hemma i en plastpåse och vatten finns ju ute i skogen eller vid bäckar, åar eller sjöar. Det är dessutom gudomligt gott.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 17 sept 11:26

  Att försöka att debattera med Orvo Hannlöf är ju inte speciellt meningsfullt eftersom det ju inte leder någonstans för han är inte inte mottaglig för argument. Dessutom verkar Orvo precis som många andra Sverigedemokrater ha svårt att ta en debatt om SD och dess politik utan det slutar alltid med att det är så synd om SD och de som för deras talan. Man måste ju som representant för ett riksdagsparti kunna ta debatten och dessutom måste man ju även kunna stå för sin förda politik. När det gäller insändarna från MatsÅke så tycke jag ju att det är en svartmålning av guds nåde vilket ju inte alls är förvånande. Läste en forskarrapport från Södertörns högskola som visar på att Sverigedemokrater i gemen har en mycket mer negativ syn på samhällsutvecklingen än människor från mitten och vänsterpartier vilket ju inte alls är förvånade med tanke på att det enda argument som SD kommer med är att alla problem i samhället beror på invandrarna i allmänhet och muslimerna i synnerhet. Dessutom är ju varken blind eller hatisk mot SD för jag ser ju vad jag skriver och jag hatar inte partier däremot ogillar jag starkt den politik som SD för och det måste du kunna acceptera Orvo Hannlöv att många gillar inte er förda politik men det verkar du tyvärr ha väldigt svårt att förstå. Vi lever ju i ett demokratiskt land Orvo Hannlöv men inför det senaste valet hade ju en av radiokanalerna inom SVR  ett inslag om SD som Jimmie Åkesson tyckte så illa om att han ville stänga kanalen om han kom till makten. Tar vi ett närliggande land som styrs av SD:s kompisar nämligen Polen så vill man både strypa media men även styra över domstolsväsendet är det möjligen det som förväntar oss om SD skulle komma till makten ? När det slutligen gäller skjutningarna och sprängningarna så har ju SD en patenterad lösning nämligen kasta ut alla med utomnordiska rötter dvs 23 procent av befolkning vilket ju skulle få detta land att totalt kollapsa med tanke på hur många av dessa 23 procenten som faktiskt jobbar. Men tyvärr verkar de allra flesta politiska partierna inte ha den blekaste aning om hur man skall lösa problematiken.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 15 sept 23:39

  I dag var jag kyrkvärd trots förkylning tidigare i veckan och det gick faktiskt bra även om det inte var speciellt mycket folk i kyrkan vilket ju är tråkigt. Temat var ju medmänniskan och handlar ju om hur vi skall vara mot våra medmänniskor den 13 söndagen efter trefaldighet kallas också för diakonins dag. Mycket bra predikan av Anna-Karin eftersom ämnet ju är något som dels är viktigt men även berör. Sedan en kort paus och efter det kyrkvärdsmöte som höll på i 1½ timme där vi planerade hösten fram till efter julhelgerna. Det blev ungefär lika många gånger för mig som under sommaren dvs 8 gånger även om jag då hade extraturer så att säga. Men jag gillar faktiskt att vara kyrkvärd nu när man kommit in i det hela.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 15 sept 23:22

  Var och såg Det 2 en 2 timmar och 45 minuter lång repris av Det 1. I Det 1 handlar det om barn och i Det 2 om vuxna men i princip samma handling som i Det 1 vilket var en besvikelse.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 14 sept 23:03

  Läste dels med sorg i hjärtat om den person som avvek från ett boende med en demenssjukdom och som skadades svårt. Samtidigt är det ju med förvåning som man ju konstaterar att det faktiskt har hänt och dessutom enligt artikeln inte första gången. Vi minns ju alla även det som hände på Nyberga för några år sedan och nu upprepas det igen. Dessutom är det ju nästan så att man får en känsla av att Älvsby kommun vill mörklägga det hela eftersom anhöriga inte blev kontaktade av boendet utan av ambulanspersonal. Men det kan ju till viss del bero på att det tog en timme innan man upptäckte att personen var borta. Vad beror det på är det alldeles för låg bemanning på boendet så att människor kan smita iväg utan att någon lägger märke till det. Om det då är alldeles för låg bemanning vem skall vi då skylla på är det ledningen med socialchefen i spetsen eller är det politikerna som ju faktiskt har det yttersta ansvaret eftersom de ju skall se till att det finns resurser så att man har en bemanning som gör att våra äldre och dess anhöriga är trygga. Blir snart själv 67 år och har gudskelov inga demenssjukdomar i min släkt på någon sida men man vet ju aldrig. Dessutom kan man ju drabbas av andra sjukdomar som gör att man blir beroende av institutionsvård. Men vågar man verkligen stanna kvar i Älvsbyn med tanke på vad som händer eller kanske man måste börja titta sig om efter att  bo någon annan stans där man kan känna en trygghet. Fick det berättats av min pappa att när min farfar dog 1939 och då var jag inte född så var det tal om att min farmor som dog 1956 skulle flytta till fattigvården men min far vägrade och han och min mamma tog hand om henne till dess att hon dog. Men det är kanske dit vi är på väg till i Sverige till fattigvård eller att ens barn skall ta hand om en när man blir gammal. Vore det inte enklast att man införde ättestupor i varje kommun och i Älvsbyn vore ju Hundberget vara en utmärkt plats eftersom fallhöjden är väl tilltagen, det skulle ju innebära en kostnadsinbesparing som inte kommunerna skulle ha något emot.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 14 sept 22:49

  Du kan läsa artikeln här. Intressant artikel minst sagt skall bli intressant att får höra vad domkapitlet kommer fram till. Åsikter har vi ju alla rätt att ha och även så präster men stämmer det som står i artikeln så överenstämmer det inte med min bild av hur en präst och framför allt hur en konfirmationspräst skall vara eftersom hen har att göra med unga människor. Dessutom har jag aldrig förstått hur präster kan gå ut och fördöma andras människors sätt att vara och jag tänker ju då på morgondagens tema som handlar om medmänniskan och med de bibelexter som det hänvisas till. Men annars har jag ju min favorit när det gäller när det kommer till präster som beter sig som hen gör och det är självfallet Matteus 25 vers 31-46.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se