Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Söndag 22 juli 23:57

  http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/konsekvenser/1124276-konsekvenser-klimat. Gud har ju givit människan en egen fri vilja att ta hand om skapelsen men nu när det går käpprätt åt fanders då skall vi istället be gud att ta hand om det vi har ställt till med. Så skicka hem alla plan, helikoptrar och alla brandmän från andra länder och så ber vi alla om regn och då kommer det att börja att regna. Det är ju sant att till slut kommer bönen att ge resultat för förr eller senare kommer det att börja att regna. Men det är väl ändå bäst att vi försöker rätta till med vad vi ställt till med och hjälpa åt att släcka och de som önskar kan ju be om att det skall börja att regna. Vi som inte befinner oss på sådana ställen där det inte brinner och som inte har möjlighet att hjälpa till med släckningsarbetet kan ju antingen välja att be eller låta bli. Regnet kommer ju förr eller senare. Om sedan det regn som kommer beror på att vi ber eller inte och om det är gud som fixar det eller om det handlar om ett normalt regn det kan vi föra en diskussion hur länge som helst och vi kan tyvärr inte bevisa vem som ordnar det gud eller om det är ett normalt hederligt regn. Men om vi fortsätter att försämra för oss själva och alla djur på denna jord som vi gör då kommer det inte att brinna mindre i framtiden utan det kommer att bli värre och värmeperioderna kommer att bli flera. Så istället för att springa omkring och be kanske vi borde fundera på vad vi håller på med och hur vi kan fixa till det hela.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 22 juli 19:07

  Gjorde ett s.k disc test på 41 frågor och fick diagnosen spontan realist. Nu skall man ju ta dylika undersökningar med en stor nya salt men det var ändock intressant och jag tycker att det till visa delar stämmer överens med min egna självbild.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 22 juli 15:10

  http://www.wwf.se/wwfs-arbete/klimat/konsekvenser/1124276-konsekvenser-klimat. Läs och begrunda, vi kanske borde börja att tänka efter och göra någonting om du inte tillhör gruppen av vita korkade konservativa män för de fattar ingenting. Dessutom hjälper det inte heller att kasta sig ner på sina bara knän och be till dess att du blir grön i ansiktet eftersom det inte kommer att förändra klimatet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 22 juli 12:54

  Det blev drygt 8 mm vilket ju motsvarar 8 liter vatten per kvadratmeter men det räcker ju ingenstans eftersom det nu skall blir ännu glödhetare än förra vecka i den vecka som kommer.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 22 juli 11:47

  Brukar ju alltid använda mig utav en gammal bild på Älvsby kyrka när jag skall åskådliggöra något som har samband med Älvsby kyrka. Sambandet har ju med att jag hade tänkt mig ett kyrkobesök idag men icke sa nicke eftersom jag vaknade klockan 10 minuter över 11. Tror dock att både församlingen och kyrkan består för att jag inte är där. Tänkte på det här med den kristna kyrkan och synden som paradox. Det är kanske därför som den kristna kyrkan i ett land som Sverige har svårt att locka yngre människor eftersom budskapet ju består så mycket av paradoxer dvs att det är så svårt att logiskt kunna greppa det hela och det handlar då inte bara om synden.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 21 juli 19:07

  Fortsätter väl in på den inslagna vägen och för så skall vi definera vad en synd är och den kan beskrivas som " ett begrepp inom de abrahamitiska religioner som används om handlingar eller sinnelag som står i strid med Guds vilja för en individ såsom den beskrivs i olika religiösa normsystem." Vad är då guds vilja kan man ju undra över och det är ju något som finns i religionen eftersom det ju bara finns i den abrahamitiska religionernas normsystem. Däremot finns det ju ingen mall inom kristendomen som säger vilka normer som är rätt eller fel  utan det handlar om vilken mall som vi använder oss utav. Kan då synden som ett abstrakt begrepp sägas vara en paradox ? Vi kollar väl då vad defintitionen för en paradox är "En paradox är ett påstående som förefaller korrekt utifrån sanna antaganden men leder till självmotsägelser eller till logiskt oacceptabla slutsatser." Tittar vi då på inbörden av vad en paradox är då kan man ju konstatera att synden är en paradox baserad på följande motivering. Jesus Kristus dog på korset för alla människors skull och tog på sig alla våra synder. Både Paulus och Luther säger att rättfärdigheten endast kan uppnås via tron och inte via handlingar. Det innebär ju att synden och syndabekännelsen som vi rabblar vid varje mässa/gudstjänst ju utgör en paradox dvs den leder till logiskt oacceptabla slutsatser. Att bekänna något som Jesus redan har fixat och Paulus och Luther säger att vi inte skall lägga energin på dvs synden kopplade till handlingar leder ju till en paradox och ja det har jag svårt för. För mig är ju synden inte logisk och en paradox och därför innebär det att Peter Halldorfs resonemang om att orsaken till skogsbränder beror på synd inte håller. Alla håller kanske inte med men 


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 21 juli 14:47

  http://www.dagen.se/debatt/peter-halldorf-oansvarig-livsstil-ar-en-synd-1.1175039 Återkommer till det som Peter Halldorf skrev i sitt inlägg och som jag ju inte håller om att vår livstil handlar om synd. När det gäller kristen tro så har jag ibland svårt att förstå hur resonemanget går. Jesus dog på korset och tog på sig alla våra synder och vi blir således rättfärdigade enbart av tron på Jesus Kristus. Trots detta skall vi ritualmässigt bekänna våra synder vid varje högmässa/gudstjänst och man kan ju undra vari finns logiken. Vad sedan synd är framgör ju inte utan det handlar tydligen om att göra fel. Man kan ju då undra vilka fel vi gör. Enligt Paulus romarbrevet 3:21-28 citat " en rättfärdighet från Gud genom tron på Jesus Kristus, för alla dem som tror. Här görs ingen åtskillnad. Alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud, och utan att ha förtjänat det blir de rättfärdiga av hans nåd, eftersom han har friköpt dem genom Kristus Jesus. Gud har låtit hans blod bli ett försoningsoffer för dem som tror … Ty vi menar att människan blir rättfärdig på grund av tro, oberoende av laggärningar." Det innebär ju att det spelar ingen roll vem vi delar sänghalm med (könsmässigt), vilken mat vi äter, hur vi klär oss etc.etc Dessutom har ju gud vi människor i uppdrag att ta hand om skapelsen och sedan när vi misslyckas då handlar det om synd när det handlar om vi inte är kaptabla att ta hand om skapelsen. Sedan när det håller på att gå käpprätt åt helvete då skall vi kasta oss ner på våra bara knän och be gud rätta till det hela. Det är ju ungefär som att sätta sig i en båt som håller på att sjunka med flytvästar runt omkring sig och be gud om hjälp så inte båten sjunker. Jag är fullt övertygad om att om alla vi slänger oss ner på knå och ber till dess att vi ändrar ansiktsfärg så kommer gud inte att rätta till de dumheter vi har gjort utan de för vi stå för och försöka göra någonnting åt. Men tydligen skall vi citera ur bibeln och säga att våran dumhet handlar om synd men vi skall inte göra någonting. Kommer att tänka på mitt barnbarn Sigrid som nu är 3 år om hon om några år kommer fram till mig och säger Morfar hur kunde ni vara så dumma att ni lät det här hända, ser du nu att delar av jorden inte längre är beboliga". Vad vill du att jag då skall svara ? Skall jag säga att nu sätter vi oss ner och ber till gud så kommer han och rättar till det hela och att det handlar om att vi har syndat och ingenting annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 20 juli 18:32

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/G1A1rm/klimatexperterna-detta-ar-framtidens-normalsommar. Det inser nog många men inte alla speciellt inte de som tillhör gruppen VKKM eller undergruppen VKHKM. Det står ju självfallet för Vita korka konservativa män och Vita korkade högerkonservativa män. Det finns säkert kvinnor som tillhör den kategorin men männen är ju klart dominerande.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se