Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 22 sept 11:30

  Delar detta inlägg här efter att ha läst det på Stigs blogg och inlägget är bra eller rättare sagt mycket bra. Undrar hur många av de socialdemokrater som röstade på sossarnas i kyrkovalet i Älvsbyn man får se i kyrkan. Enligt preliminära siffror var det 518 stycken, men det kan ju bli vid dop eller begravning och möjligen vid konfirmation. För nu kan de glömma bort kyrkan och den kristna tron till valet 2025 när sossarna igen kan slå på stora trumman om att folkkyrkan är hotad igen. Om nu någon sosse skulle läsa detta blogginlägg så kan ni ju ägna tid åt läsa hennes inlägg även om det kan bli jobbigt. I Horlax och i Arjeplog-Arvidsjaurs pastorat där har vi grupper som vann krykogrupper som ju månar om kyrkan i mycket större utsträckning än vad någonsin socialdemokrater gör.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 21 sept 22:08

  Lena Melins krönika kan du läsa här och för en gångs skull slår hon faktiskt huvudet på spiken.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 21 sept 17:15

  Ja tänk om man skulle lägga ihop kyrkovalet med de vanliga valen då skulle man förmodligen få fler som röstade men det skulle förmodligen bli krångligare eftersom man då skulle vara tvungen att ha två valurnor och dessutom förmodligen två vallängder.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 21 sept 17:02

  Hon nämner tre olika alternativ och jag fastnar ju självfallet för alternativ nummer 2 eftersom Svenska kyrkan ju är en kristen kyrka och att vi ju ingår i en trosgemenskap och inte i en åsiktsgemenskap. Det fanns en motion från 2017 som du kan läsa här som talar om indirekta val vilket skulle på ett mycket bättre sätt kunna ta tillvara och välja de som är kyrkligt aktiva inom Svenska kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 21 sept 16:56

  Nöden har ingen lag står det i rubriken. Det innebär att arbetstillfällen är viktigare än miljöaspekten det är ju det som regeringen säger och dessutom kommer de att få igenom beslutet i riksdagen för en del av de borgerliga partierna kommer ju att stötta regeringens proposition. Samtidigt säger miljöminister Per Bolund MP att vi har en väl fungerande miljölagstiftning som nu regeringen vill runda. Undrar om den var för "bra". Hur Per Bolund klarar av att titta sig själv i spegeln utan att den spricker som den miljöpartist som han säger sig vara. Samtidigt så klagar bland annat sossarna över hur den polska regimen behandlar domstolarna i Polen. Här säger Mark och Miljööverdomstolen nej till Cementas ansökan, sedan ger inte Högsta domstolen prövningstillstånd och slutligen säger lagrådet nej till förslaget. Men det verkar varken sossarna som klagar på polackerna bry sig om eller miljöpartisterna som säger sig värna om miljön bry sig om. Vad händer om 8 månader om Cementa inte har ansökt igen utan vänder sig till regeringen och gnäller skall det då bli en ny undantagslag ? Vore det inte bäst att riksdagen avskaffade miljöbalken och lät företagen privata och statliga få fria händer det skulle ju bli så mycket enklare då. Samtidigt kan väl Per Bolund sitta och beundra sin vackra nuna i spegeln som tydligen inte sprack.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 22:26

 

Att ta någon på rumpan och i det här fallet med båda händerna det är ju sexuellt trakasseri. Men eftersom det skedde i en hiss och ingen såg det hela då hjälper ju ingen polisanmälan i världen. När sedan chefer vill att den trakasserade skall tvingas jobba ihop med den som trakasserar då måste det ju innebära att man inte tror på kvinnans version av vad som hände. För inte är väl ansvariga chefer i Älvsbyns kommun så funtade att man medvetet sätter ihop offret och gärningsmannen till att jobba tillsammans. Men som sagt var när det gäller Älvsbyns kommun finns det ingenting som längre förvånar en och har någon tänkt på att det redan idag är svårt att rekrytera till hemtjänsten tror de att det blir lättare på det här sättet ?


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 22:01

  Röstfiske var ju det som socialdemokraterna i Älvsbyn höll på med inför kyrkovalet 2021. Skickade ut SMS till personer som inte ens är medlemmar i partiet eller ännu värre ringa och prata med folk det är ju rena telefonförsäljningsmetoder. Är det något som jag avskyr som pesten så är det telefonförsäljning jag tycker att det är kränkande att någon försöker sälja en tjänst eller en produkt eller att som i det här fallet fiska röster. Om jag vill köpa en tjänst eller en vara då beställer jag den själv och röstar jag behöver jag inte hjälp från någon att bestämma vad jag röstar på. Men då säger väl någon att blad från de politiska partierna är likadana men det tycker ju inte jag. För den informationman får kan man ju ta del av om man vill eller så kan man kasta den direkt i soptunnan utan att läsa den som jag brukar göra när jag får valpropaganda från SD. Dessutom är det bara information och då kan jag välja mellan att ta den till mig eller inte men om någon ringer eller SMS:ar då är det en helt annan sak. Vid förra riksdagsvalet fick ju många ett SMS inför valet där vi uppmuntrades att rösta på sossarna. Men det är klart när desperationen blir nog stor då tar man till alla de knep och metoder som man kan. Får se om Anders Lindberg kommer med någon eftervalsanalys i Aftonbladet eller ber om ursäkt men det är väl knappast troligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 21:56

  Han var ju en som ville avsätta biskopen i Härnösand och nu fick han inte plats i kyrkomötet och man kanske skulle kunna säga att det handlar om karma. Dessutom var han socialdemokrat och det är ju sådant man kan förvänta sig från en socialdemokrat.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se