Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 7 nov 19:48

  Efter dagens lunch kom jag att tänka på det här med nattvarden och att det en gång i månaden är gudstjänst men ingen nattvard och jag har ju aldrig förstått varför sakens ting är så i vår församling. Det finns ju två sakrament inom den evangelisk-lutherska kyrkan som ju Svenska kyrkan är och det är dopet och nattvarden. Hur kan man då plocka bort något som Jesus instiftade som en åminnelse efter honon det är ju faktiskt helt obegripligt. En del säger att de inte vill gå i kyrkan om det är nattvard men har de möjligen missat att nattvarden ju är frivillig du behöver inte ta nattvard utan du kan helt enkelt låta bli. Eller så kan du lägga din högra hand på vänster axel och då blir du istället välsignad av prästen. Men om man går i kyrkan är det väl för att bekänna sin tro för vad gör man annars i kyrkan ? Rättfärdigheten vinner du ju enbart genom tro och inte genom dina gärningar och då ingår ju nattvarden som den naturliga delen. Jag har skrivit det tidigare men det tål att upprepas att jag går inte i kyrkan för syndabekännelsens skull eller för psalmsjungandet utan egentligen för tre saker och den sista är samvaron de andra två är predikan från tjänstgörande präst samt höjdpunkten på tillställningen nämligen nattvarden. Utan den är det ju som att äta tårta utan grädde eller risgrynsgröt utan kanel eller potatismos och köttbullar utan lingonsylt och alla ovan nämnda ätbara saker måste ju finnas med annars handlar det om kulinariskt barbari. Det är således babari dock inte kulinariskt att bevista en gudstjänst/mässa utan nattvard och det är något som inte borde få förekomma.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 7 nov 16:27

  Idag har det varit mulet vilket gjort att temperaturen är rimlig nämligen hela -7 grader istället för de senaste dagarna när temperaturen krupit ner under -20 grader strecket under nätterna. Men det var en fröjd att cykla idag när jag var på folkhögskolan och åt lunch med spätta som var utsökt. Sedan har eftermiddagen flutit på med vissa göromål där jag bland annat fyllt på mat till fåglarna, hämtat in ved till täljstenskaminen även om det förmodligen inte blir någon eldning idag eftersom det är så pass "varmt" ute. Sedan var jag och handlade Jokkmokkskorv och potatis och grönsaker för det blir korv i ugn med hemgjort potatismos till middag och jag förberedde genom att skala potatisen. Nu skall jag faktiskt få någonting gjort eftersom jag har en del som ligger med deadline på tisdag men jag hade tänkt varva med att skriva en del inlägg också som kommer att handla om bland annat vår församling inom Svenska kyrkan men även om en del annat. Sedan om någonting av det jag skriver kommer att bli ett underlag för en insändare får vi väl se.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 6 nov 15:20

  Jag gillar inte vintern vilket nog de flesta av min blogg vet vid detta laget. Har kanske fått en släng av vinterdepression även om jag inte lider av någon förlamande trötthet, och jag känner inget sug efter sötsaker men jag hatar denna jävla årstid men det är kylan som jag har svårast med för om det snöar eller är mörkt ute men nära 0 då är det acceptabelt men när det är svinkallt ute och det gör att man inte kan gå utanför huset utan att vara klädd som en isbjörn då hatar jag vintern djupt och innerligt. Men när vi kommer in i februari och solen börjar att synas och det kan vara drägliga termperaturer då blir det acceptabelt även om det kan vara kalla nätter. Tydligen är det söder om medelhavet väldigt ovanligt med vinterdepressioner. Vad jag även tycker mig märka är att man inte lika aktiv som under mars-oktober.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 6 nov 15:04

  Jag vet inte om det är andra än jag som upplever att den sista tiden har man blivit  uppringd av dessa jävla telefonförsäljare. Det är ju tur att man kan lägga upp dem i spärrlistan på mobilen men tyvärr har det varit så många den sista tiden att spärrlistan blivit full. Det innebär ju att man har fått plocka bort gamla nummer och hoppas att de inte ringer igen för att fylla på med nya nummer. De man möjligen kan jämföra med telefonförsäljare är ju alla dessa jävla Sverigedemokrater som det verkar krylla av.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 6 nov 12:34

  Du kan läsa artikeln från världen idag här. Intressant att man är så upprörd över förändringarna i religionsundervisningen när skolverket även vill göra stora förändringar när det gäller både historie och geografi undervisningen men om detta verkar dessa personer inte vara speciellt upprörda över. Sedan kan man ju faktiskt undra över om Björn Ranelid har rätt i sitt påstående citat "tar man bort Bibeln som begrepp och kunskapskälla, tar man också bort vårt förhållande till etik och moral". Menar Björn Ranelid att judar, muslimer och ateister saknar etik och moral ? Björn Ranelid fortsätter sedan att gå på i ullstrumporna och säger citat "man suddar ut samhällets relation till rättslära, lögn och sanning, godhet och ondska." Menar han att om Bibeln inte längre används i religionsundervisningen att vi kommer att tappa vårt rättsmedvetande, vi kommer enbart att använda lögnen som vapen, vi kommer att tappa vår godhet och bli onda. Dessutom kommer det att spilla över på alla vi som inte längre går i skolan för tydligen är det enligt Björn Ranelid det enda som gör oss civilserade att Bibeln omnämns i religionsundervisningen. Måste ju säga att jag tycker att det är värre med förändringarna i historie och geografi ämnerna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 4 nov 17:42

  Brukar inte räkna dagarna före midvintersolståndet med det var någon som i helgen sa att nu är det bara 50 dagar kvar till dess att det vänder. Men nackdelen är att vintern kom ovanligt tidigt i år vilket ju gör att vintern normalt blir längre vilket ju inte är direkt eftersträvansvärt. Men man vet ju inte det kan ju istället bli en tidig vår.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 4 nov 17:18

  Var på min nästan dagliga cykeltur och det var nästa 18 grader kallt ute men bara man klär sig går det bra. Dessutom om har dubbade vinterdäck på cykeln så är det inga problem alls. Varför jag har valt detta sätt att motionera för att hålla sockret på en bra nivå är ju för att jag dels inte har världens bästa knän och dessutom tycker jag att promenader är så tråkiga det blir nästan en plåga. Så tur att det finns dubbdäck till cyklar för annars skulle det vara problem.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 3 nov 21:46

  Samtalade med en församlingsmedlem under all helgona helgen vem är inte intressant och hen uttryckte den på följande sätt. Hen tyckte att vår kyrkoherde som är kvinna fått sitt jobb på grund av sin koppling till kommunen eftersom hon ju är född i kommunen. Det hade således ingenting att göra med hennes kompetens utan enbart på grundval av var hon är född. Hen tyckte bland annat att andra som predikar gör det på ett bra sätt men att vår kyrkoherdes predikningar handlar om att läsa högt ur ett manuskript och ingenting annat. Således en negativ syn på vår kyrkoherde dels att hon är kyrkoherde men även om hur hon sköter sitt ämbete som präst. Varför skriver jag då detta på min blogg jag hade ju kunnat låta det stanna hon mig men jag tycker ju att det är av väsentlighet att skriva om det. Man kan ju undra om det är fler som tycker på samma sätt eftersom jag ju inte alls delar hens invändningar. Jag uppskattar vår kyrkoherde för den hon är och dessutom är det ju så att vi alla utför arbetsuppgifter på olika sätt som att framföra ett budskap till en församling det gör vi på olika sätt för det vore ju ytterst märkligt om vi alla skulle göra det på samma sätt. Men samtidigt kan man ju inte vara alla människor till lags för det märker jag ju själv när jag skriver mina insändare så är det många som säger att det gillar det jag skriver medan andra avskyr det jag skriver. Samtidigt så är det ju viktigt att en grupp människor inom t.ex en församling försöker att dra åt samma håll för annars kan det i förlängningen bli jobbigt.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se