Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 22:11

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xqreG/extremhetta-och-stormvindar--sommaren-har-anlant-till-usa. Nu skall vi inte avundas på värme upp till 50 grader men nog skulle det vara en upplevelse att få uppleva det. Sedan att det har med klimatförändringarna att göra är ju inte bra men för en värmeälskare som jag så skulle jag gärna bo i ett varmare land än Sverige.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 21:42

  http://www.dagen.se/sa-jobbar-kyrkan-med-befolkningsexplosionen-1.985609 Informera om sex samt se till att man delar ut preventivmedel. Svårare än så är det inte. Kyrkorna har ju ett stort ansvar när det gäller just detta.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 21:22

  http://www.dagen.se/ledare/lofvens-slutsatser-ar-helt-uppat-vaggarna-1.986529 Elisabeth Sandlund har ju helt rätt när hon påstår att Stefan Löfven är helt ute och cycklar när det gäller jämförelse mellan prästers rätt att vägra att viga samkönade och barnmorskors ickerätt att vägra abort. Dessutom har ju Elisabeth Sandlund rätt i hur man skall komma förbi problematiken med att viga samkönade. Om vigseln var helt civilrättslig och inte utlagd på entreprenad som den är i dag så skulle alla kunna vigas oavsett könstillhörighet eftersom det enbart skulle vara en borgerlig vigsel. Sedan kan ju de som vill komma överens med kyrkan om en vigselakt som ju då blir informell. Samma sak som man borde göra med skolavslutningar nämligen obligatorisk i sporthall eller liknande och informell i kyrkor för de som själva vill. Sedan går det inte att jämföra med barnmorskors ickerätt att avstå från abort och slutligen så kan inte Stefan Löfven styra över kyrkornas sätt att sköta vigselrätten som de ju har på entreprenad.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 01:21

  http://www.dagen.se/debatt/kare-strindberg-imamlegitimation-nodvandig-1.984958. Håller ju inte riktigt med Kåre eftersom det ju rimligtvis finnas legitemering för kristna präster. Det kan väl knappast vara aktuellt att präster som homofober och som inte vill samarbeta med sina kvinnliga kollegor skulle få en sådan legitimation. Men nu är det ju så att svenska kyrkan ju faktiskt tilllåter homofobi och att det finns de som inte gillar sina kvinnliga kollegor och ändock får fortsätta att vara präst. Så Kåre riskerar ju att delvis kasta sten i glashus eller rättare sagt i kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 01:12

  http://www.dagen.se/debatt/ulf-ekmans-konvertering-ar-ett-svek-1.96569 Intressant att man hakar upp sig på att Ulf Ekman har konverterat till en anna lära och det är väl upp till honom. De som vill hålla till inom frikyrkorna eller svenska kyrkan eller katolska kyrkan eller inom islam så är ju valet fritt eftersom ju gud har givit oss en fri vilja att välja och sanningen finns ju faktiskt i betraktarens ögon och ingen annan stans.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 01:05

  http://www.dagen.se/amen-forbjuds-pa-kristna-forskolan-krubban-i-umea-1.985533 Det är väl inte så mycket att säga om eftersom skollagen ju talar om vad som gäller och det är ju kommunerna som har tillsyn över förskolor. Sedan är det ju inte heller orättvis att förskolor behandlas olika eftersom det ju faktiskt handlar om hur kommunernas tillsyn är. 


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 00:49

  http://www.varldenidag.se/nyheter/vi-kommer-bli-chockade-nar-nordkorea-faller/Bbbqft!zARQ@QQTyYgN48E8xuAH6w/. Blir intressant att först se när det händer, och på vilket sätt det händer och vad som finns bakom fasaderna. Är det något som liknar Nazityskland med koncentrationsläger som ingen vet om. Sedan är det ju bara att hoppas att kineserna inte lägger sig i. Dessutom hur skall man kunna bygga en stat som aldrig har varit demokratisk.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 juni 00:38

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/lqw6G/lofven-ger-sig-inte-skaffar-fler-bundsforvanter. Intressant att Löfven inte fick sin vilja igenom och det blir intressant till hösten om det blir så att en majoritet av EU-länder kör över de EU-länder som vägrar att ta emot flyktingar som Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Vad händer då om dessa länder ändock vägrar att ta emot flyktingar kommer de då att sprakas ut ur EU eller vågar man inte köra över dessa länder för alla länder måste ju bära börda och ta emot flyktingar.


Johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se