Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 18:37

  Tänk i min gamla hemkommun där är det ordning och reda för där har vi något som heter Kyrkornas väl och framtid i Arjeplogs och Arvidsjaurs pastorat och ingen sosseinblandning. Tänk om vi hade haft något liknande i Älvsby församling.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 17:58

  Du kan läsa Stigs analys här om tjuvovalet Håller inte riktigt med om delar av Stigs analys om Tjuvovalet. Att ett parti ensam får makten som i det här fallet kyrkofullmäktige är ju aldrig bra för man behöver ju inte alls ta hänsyn till någon utan man kan gå på i ullstrumporna. Dessutom när det  är socialdemokrater det handlar om då är det inte alls bra. Eftersom jag jobbade som ordförande i Valdistrikt 2 så träffade jag en hel del människor bland annat en kvinna som jag känt mycket länge. Vi kom i samspråk om valet och hon sa att det var första gången som hon någonsin hade röstat i kyrkovalet och hon hade blivit uppmanad av den som stod först på sosselistan att hon var tvungen att rösta och då självfallet på sossarna. Min son som ju aldrig haft någon koppling till sosseriet fick ett SMS från samma person där han uppmanades att rösta. Han har ju aldrig röstat på sosseriet och kommer aldrig att göra det heller. Så att ringa runt till sina medlemmar och uppmana dem att rösta kan man ju inte säga så mycket om men att försöka påverka människor att rösta som inte är medlemmar och där det inte finns något annat budskap än att rösta på sossarna det är inte ok enligt min uppfattning. Sossarna körde ju med samma taktik vid förra riksdagsvalet med ett massutskick till väljare att rösta på sossarna. Men när det gäller sossarna är ju makten framför allt det handlar om och politikens innehåll kommer i andra hand. Dessutom med tanke på aktiviteten hos socialdemokratiska förtroendevalda i vår församling ser man ju aldrig till dem förutom möjligen vid valmöten en vecka före nästa kyrkoval annars ser man ingen närvaro alls. Dessutom är jag butter över att inte centerpartiet fick majoritet med tanke på att flera är kyrkligt aktiva och speciellt deras förstanamn som i jämförelse med sossarnas förstanamn är kyrkligt aktiv enligt min uppfattning.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 sept 00:28

  Kom nyss hem efter en dag som ordförande i Valdistrikt 2 i Älvsby församling. Där hade sossarna kampanjat så de fick egen majoritet. De som är aktiva inom det socialdemokratiska partiet och är invalda ser man aldrig till i det kyrkliga arbetet inom församlingen jämfört med centerpartiet där många av de som står på listan är kyrkligt aktiva. Men glädjande nog så ser sossarna ut att tappa när det gäller valet till kyrkomötet och att POSK går framåt Så Anders Lindbergs svartmålningar i Aftonbladet hjälpte inte speciellt mycket vilket ju var glädjande. Men att ha det dåliga omdömet att kandidera för socialdemokraterna är ju beklagligt. Undrar om inte sossarnas svartmålningar inför det vanliga valet 2022 kommer att slå tillbaka och vi kan ju alltid hoppas att sossarna tappar i det valet. Men att påstå att Jesus var sosse då har man tyvärr inte förstått speciellt mycket.Förhoppningsvis förstår fler och fler att politiska partier inte hör hemma inom Svenska kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 18 sept 00:20

  Typiskt agerande av Fackföreningsrörelsen i Sverige i samband med val och självfallet så vill de att man skall rösta på socialdemokraterna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 17 sept 19:06

  Nej Jesus var inte sosse utan hans rike var något helt annat än det socialdemokratiska men det verkar ju vara svårt att förstå för vissa om inte nästan alla socialdemokrater. Dessutom att väljas till en post inom Svenska kyrkan utan att ha en aning om vilka de fyra evangelierna var eller när kyrkoåret börjar eller den mest vanliga liturgiska färgen är det säger väl det mesta. Vore ju bra att läsa på vad Jesus sa och lärde innan man kommer med ett sådant uttalnde som att Jesus var sosse. Men det är ju klart är man ungdomsförbundare så skall man nog inte förvänta sig speciellt mycket. Ett tips är ju att läsa Matteus 25 vers 31-46 och jämföra vad som sägs där jämfört med att vara socialdemokrat.


Johnny  

Av Johnny Lestander - Fredag 17 sept 14:28

  På söndag vill socialdemokraterna få egen majoritet till kyrkomötet likväl som sverigedemokraterna vill det men risken är minimal att någon av dem kommer att lyckas. Därför skall du ju som medlem inom svenska kyrkan rösta på alternativen som vill att Svenska kyrkan skall fortsättningsvis vara en kristen kyrka enligt den kyrkoordning som vi redan har. Självfallet skall ju inte sekulära partier komma in och bestämma i kyrkan. Tänk att sossarna vill begränsa friskolor med konfessionella huvudmän och samtidigt eftersträvar de makten och härligheten inom Svenska kyrkan. Tala om hyckleri av guds nåde.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 17 sept 13:41

  Ja varken Sverigedemokraterna eller Socialdemokraterna hör ju hemma i svenska kyrkan.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 16 sept 23:12

  Klockren kulturkrönika av Joel Halldorf.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se