Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 14 mars 12:51

  http://www.varldenidag.se/ledare/bade-tydlighet-och-otydlighet-i-ulf-bjerelds-utredning/reprbo!GJ3z0PWie84OmuTmPHKEQg/. Underbar formulering citat "sekulärindividualistiska överideologin" det första ordet finns åtminstone inte i mitt ordbehandlingsprogram eftersom jag fick ett felmeddelande. Vad vi däremot kan konstatera är ju att det vore allra bäst om staten inte delade ut några bidrag alls eller att samfunden inte sökte bidrag alls eftersom då skulle man ju fritt kunna diskriminera människor i samfunden med anspelning på kön, etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 13 mars 23:38

  http://www.varldenidag.se/ledare/populism-i-kubik-om-religiosa-skolor/reprcm!1q8k6PUafU5Ddvp3AKCrqg/.  Populism är ju väldigt vanligt hos alla partier från höger till vänster och det här är ju ett utspel för att försöka att vinna röster men vi kan ju konstatera att det är en stor andel som faktiskt vill förbjuda friskolor med konfessionell huvudman. Så varför är ni så upprörda eftersom sossarna ju bara spelar på en opinion som finns för att förbjuda religiösa friskolor det är ju ingenting att hymla med. Sedan om ett sådant förslag kommer att komma det får vi väl se för först skall vi ju ha ett val och sedan beror det ju på hur de andra partierna ställer sig. Sedan att Världen i dags Lukas Berggren och följarna klättrar bokstavligen på väggarna det är ju inte speciellt oväntat. Du som läser detta kan ju kolla på länken om hur många som faktiskt är emot religiösa friskolor. https://www.svt.se/.../tre-av-fyra-svenskar-vill-forbjuda


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 13 mars 14:31

 https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/m6yjlp/strid-om-boneutropen-ingrepp-i-religionsfriheten. Intressant med den eskalerande debatten om böneutrop och nu har knäppskallen Ann Heberlein givit sig in i debatten och vill införa ett nationellt förbud mot böneutrop. Får vi då som brev på posten ett nationellt förbud mot klockklämtningar vid helgmålsbön, begravningar samt gudstjänster och mässor för det innebär ju också en frihet från otillbörlig religiös påverkan i det offentliga rummet. Det handlar ju faktiskt inte så mycket om själva böneutropet utan om att dessa människor inte gillar religionen islam eller rent ut sagt är rädda för den. Skall bli intressant att se vart detta leder.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 13 mars 14:08

  http://www.varldenidag.se/nyheter/s-vill-fa-bort-de-konfessionella-friskolorna./reprcm!wmtGx1RZlrND2cZ3Cnj9CQ/. Ett av dessa politiska utspel i valtider. Självfallet fiskar sossarna efter röster och de har en ganska så stor damm att fiska i eftersom vi ju vet att en majoritet av befolkningen vid undersökningar har varit emot vinster i välfärden. Jag är dessutom gode så övertygad om att en ännu större majoritet av befolkningen är emot friskolor med konfessionella huvudmän. Men först skall vi ha ett val och efter utfallet i valet får vi en regeringsbildning. Sedan har vi frågan om hur de andra politiska partierna ställer sig till detta och slutligen har vi EU-rätten att ta hänsyn. Så det är en lång ökenvandring innan detta är i hamn för sossarnas del.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 12 mars 17:50

  http://www.varldenidag.se/ledare/vad-har-fn-att-vanta-med-asa-regner/reprbo!7PK9bAq5fgWZnp5uclTi2Q/. Upprördheten är stor över att Åsa Regnér fick jobbet speciellt från religiöst och högerkonservativt håll vilket man ju inte är speciellt förvånad över och att Världen idag gör sig till språkrör för det var ju inte heller speciellt förvånande utan ganska så förväntat. Som vanligt så rackar man ner på sexualundervisning och aborter i sann högerkristen anda men det var ju inte heller oväntat. Läste att det utförs cirka 22 miljoner osäkra aborter i världen varje år på grund av inskränkningar i kvinnors rätt till en fri abort och av dessa dör cirka 47000 kvinnor. Detta förbund finns ju i länder där det religiösa inflytande är stort men även att högerkonservativa krafter styr. Sedan såg jag ju också att slutsatsen drogs i artikeln om en kopplingen mellan psykisk ohälsa och den abortlagstiftning vi har i det här landet . Att den slutsatsen drogs var ju inte heller oväntad eftersom det ju står på världen idag.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 12 mars 17:31

  http://www.varldenidag.se/nyheter/sexuella-inslag-i-svts-barnprogram-uppror/reprci!pA5FG8tlQP8t8HaXTXkbg/. Som väntat ett nytt inlägg om sexualitet som ju inte är direkt ovanligt på Världen idag och att det är Sara Andersson som står för den var ju inte heller direkt oväntat. När man sedan läser vad som sägs så handlar det om frågor om sexualitet och frågor om hur man tillfredsställer sig själv inte visa hur det går till. Sedan verkar så många åtminstone av de som kommenterat vara så upprörd över att det handlar om barn i åldern 10-12 år för enligt dem skall inte barn som är så unga prata om sex och helst inte utöva det. Men som förälder har man ju ansvar för vad barnen ser på och det finns mig veterligen kanalväljare på i princip alla tv-apparater i detta land så man behöver ju inte se det som sänts utan att först ha kollat vad som sänts. Intressant att världen idag vill vara moraliska vägvisare för vad som sänts i SVT eftersom betalkanaler kan man ju inte påverka alls. Undrar om SVT och svenska folket i gemen är speciellt intresserade om vad världen idag och en del av deras följare verkligen tycker. Jag tror faktiskt inte det.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 12 mars 12:24

  http://www.dagen.se/livsstil/malina-abrahamsson-mina-vita-veckor-1.1112034. Blir man verkligen mindre ensam för att man kan vara ute på Facebook eftersom det ju inte ger någon direkt social kontakt. Jag tycker ju att det är mycket trevligare att tala med människor öga mot öga. Men samtidigt har ju en del människor svårt att knyta sociala kontakter. Men det är ju bara titta när du möter människor så går många omkring och tittar i petmojen och hälsar man så tittar man inte ens upp. Man möter människor som cyklar utan händer på cykeln och håller på med sin petmoj eller kör bil och sms:ar samtidigt även om det numera är förbjudet. Jag har varit med om de som har varit så upptagen av sin petmoj och gott rätt in i väggen bokstavligen. Petmojeriet skapar ju ett beroende som liknar det som du får om du t.ex röker och slutar du så drabbas du av abstinensbesvär. Petmojeriet har ju enligt min uppfattning gått alldeles för långt även om syftet från början var bra att kunna nås när man inte är hemma om det t.ex händer någonting men det har eskalerat till något som idag är att betrakta som ett samhällsproblem. Man behöver inte vara "on the line" hela tiden det är inte en livsnödvändighet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 11 mars 18:51

  Känns något bättre idag och har använt stora delar av dagen att städa ur garaget. Där har funnits några hundra kilo böcker som har legat där hela vintern efter det att vi gjorde om i vardagsrummet. Men nu har vi sorterat upp böckerna och en del kommer att gå till röda korset för försäljning och resterande blir kvar.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se