Senaste inläggen

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 16 aug 10:02

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qq2mw/skarpa-kritiken-trump-anvander-samma-sprak-som-vitmakt-rorelsen. Intressant att republikanerna är så kritisk mot Donald Trump. Borde det inte vara dags för republikanerna att göra sig av med Donald Trump en gång för alla. Det borde väl inte vara några större problem att diktera ihop en ny Watergate skandal så gör att Donald Trump tvingas att avgå.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 16 aug 09:53

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/VVKxl/donald-trump-bada-sidor-ar-skyldiga. Hur många gånger Donald Trump skall trampa i klaveret har vi ju tappat räkningen på vid det här laget men det är många gånger. Att få honom att fördöma KKK verkar vara svårt och han slingrar sig för att komma undan. Men han är ju svårt för honom att svika de väljare som är mest lojala mot honom dvs. vitmaktrörelsen även om de antalsmässigt inte är så många.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 16 aug 09:33

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/7rbA3/uppgifter-borgs-skandalfest-borjade-med-forsvarsbrak.  Märkligt att han trots sparken från Kinnevik ändock fick deltaga i Cristina Stenbecks 40 års kalas. Men nu var det på en ö och dessutom hemligt och säkert en handplockad gästlista där ingen låter tungan slinta. Sedan om det hände något igen får vi ju aldrig veta men det är väl det som kallas för borgarpackets diskreta charm.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 aug 23:20

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/WVnE2/ar-bjorklund-dum-eller-bara-blaogd. Intressant förslag från Alliansen idag. Alliansen vill lagstifta om sänkta löner, till att börja med för nyanlända och ungdomar utan gymnasieutbildning. I både fallen ska lönen, genom ett riksdagsbeslut, begränsas till 70 procent av dagens ingångslöner i branschen. De resterande 30 procenten av tiden är det meningen att de unga och nyanlända ska gå i skolan eller lära sig “jobbet på jobbet”, som Anna Kinberg Batra gång på gång sa på dagens presskonferens.

I klartext skulle det ofta betyda att arbeta fem dagar men bara betalt för tre och en halv. Arbetsgivaren ska varken behöva fråga om lov eller visa upp några resultat. Alliansledarna hoppas att det ska göra arrangemanget attraktivt.  Om systemet alls får effekt kommer det naturligtvis pressa ner de vanliga lönerna, inte minst i många serviceyrken. Och lika självklart kommer den nya anställningsformen att leda till att vanliga jobb till vanliga löner trängs undan. Det är så marknadsekonomi fungerar. Det innebär att lönen kommer att hamna någonstans kring 14000-16000 kronor. Bor du i Stockholm så betalar du cirka 30 procent i skatt och vid en lön på 15000 kronor och kolumn 1 betalar du 2637 kronor i skatt och får då ut 12363 netto att leva på. Det skall då räcka till hyra, mat , kläder m.m Risken är ju då att det räcker inte bara med ett jobb utan att de måste ha minst ett par jobb för att kunna klara dig. Ett system som är förknippat med USA och det innebär en uppdelning av arbetsmarknaden i ett A-lag och ett B-lag. Det mest frapperande är att förslagen kommer ur Anna Kinberg-Batras mun som enligt nyheterna 24 2016 tjänade 1,8 miljoner per år, vilket kan då jämföras med förslaget 15000*12=180000 per år dvs en tiondel av vad Anna-Kinberg Batra tjänar.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 aug 20:39

  http://www.expressen.se/nyheter/skattesmall-for-anna-hagwall/. Nog för att hon är korkad Anna Hagwall men allt som skrivs om henne är inte riktigt sant eller så har Expressen dåliga korrekturläsare. Om man inte får avdrag med yrkade förbättringskostnader så blir inte skatteeffekten 100 % som journalisten påstår eftersom kapitalbeskattningen utgör 30 procent. Om Anna Hagwall hade fått igenom yrkade avdrag så hade hennes skatt minskat med 320000*30% dvs 96000 kronor men nu får hon istället ett avdrag på 100000 kronor vilket innebär en skattereduktion med 30000 kronor hon förlorar således 66000 kronor i skattereduktion istället för 220000 kronor som journalisten påstår. Det är ju bättre att tänka före man skriver istället för tvärs om.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 aug 11:08

  http://www.dn.se/nyheter/politik/kd-lamnar-forsvarssamtalen/. Undrar vad de tror att de skall vinna på att lämna samtalen. Vilka signaler ger det att ett parti lämnar samtal bara för att man inte får som man vill ?


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 aug 10:55

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/dinamarca-polisanmaler-janouch-efter-tweet/Inte första gången som hon är ute i blåsväder. Det som dessutom är intressant är ju att hon inte gillar invandringen trots att hon själv är invandrare. Tala om att kasta sten i glashus och det gör ju att man ju inte har speciellt stort förtroende för Katerina Janouch. Däremot är hon säkert populär i högerpopulistiska kretsar eftersom hon säger vad de vill höra.


Johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se