Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Måndag 28 okt 21:47

  Lite snö på marken och minusgrader borde väl räknas som vinter men man vet aldrig det kanske tinar bort. Förra året då kom snö först i början av december.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 27 okt 23:11

  Vinter har kommit men om det är för att stanna är ju svårt att sia om. Satt i kontoret när det blev svart och in i säkringsskåpet och kollade och en säkring hade gått och den var inte varm. Frågan sonen vad han gjort ute och han hade satt in motorvärmarkabel till båda bilarna. Satte i en ny säkring och efter någon minut så gick den också. Han tog ut kablarna och sedan satte vi in ytterligare en säkring men sedan har det inte hänt något. Slutsatsen blir att antingen är det fel i uttaget på garageväggen vilket jag inte tror, eller så någon av motorvärmarkablarna vilket jag inte heller tror. Vad som då återstår är ju att ta in bilarna och mäta upp om motorvärmarna har kortslutit och de måste bytas i någon av bilarna eftersom det inte är sannorlikt att båda har gått. Så det blir att stiga upp 7 i morgon bitti och ringa till verkstaden och hoppas att de kan kolla bilarna under dagen och se vem av dem som kortsluter.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 27 okt 23:06

  Var och såg den nyaste filmen om terminator "Dark Fate" och det var ganska lik terminator 2 i handlingen och faktiskt inte så pjåkig.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 27 okt 22:54

  Mycket folk i kyrkan eftersom det har varit konfirmationsläger i helgen med avslutning i kyrkan och dessutom var deras föräldrar inbjudna. Handlade om trons kraft och inledningen av Elin var magnifik men i övrigt inte så mycket att säga om det hela och sedan var det kyrkkaffe i församlingsgården och där blev vi sittandes en stund och pratade.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 26 okt 23:51

 

Tomas Egmark kommunalråd i Älvsbyn säger om arvoden till förtroendevalda att det ligger på en sund nivå. Han menar såldes att hans kommunalrådslön på 64400 per månad handlar om en ”sund” nivå. Undrar om det är alla som håller med om det, ett ämbete kan vi ju kalla det där det inte krävs någon som helst kompetens eller utbildning och för det erhåller man 64400 medans en normallön som undersköterska som dessutom faktiskt kräver en utbildning så ligger lönen någonstans mellan 22000-25000 per månad. Samma sak gäller ju kommunalrådslönen i Arjeplog där jag är född som ligger på samma nivå. Detta kan då jämföras med medianinkomsten i Arjeplog som ligger på drygt 21000 kronor i månaden men det är väl som sagt var en ”sund” nivå. Dessutom såg jag att ordförande arvodena i fastighets och energibolagen i Älvsbyn ligger på drygt 61000 per år och man kan ju undra om det beror på kompetens eller trogen tjänst inom S eller nepotism.  

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 24 okt 20:30

  Har funderat på Rut som räknas som stammoder till David och till den stammen hörde ju Jesus. Tänkte även på tionde budet att du inte skall hava begärelse till din nästas hustru och det budet följde ju defintivt inte David om vi nu får tro historien. Onan däremot han som spillde sin säd på marken för att han inte ville göra sin svägerska med barn han blev enligt historien dödad av Gud för att han inte gjorde som Gud ville. Däremot så lät tydligen Gud David vara trots att han bröt mot tionde budet ett antal gånger. Hur kan det komma sig men vi kan ju alltid komma dragandes med att herrens vägar äro outgrundliga.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 24 okt 01:33

 Fortsatte att se på och lyssna till kommunfullmäktigemötet måndagen den 22 oktober och nu handlar det om bland annat slopandet av insynsarvode och inbesparing av ordförandearvoden. Intressant debatt och även artikeln i Piteå-Tidningen om arvodesbråk på kommunfullmäktige. Håller ju självfallet med oppositionen och då menar jag ju inte vänsterpartiet utan övriga partier. Tycker det är minst sagt märkligt att man plockar bort insynsarvode vars syfte ju var att öka insynen för de partier som inte har ordförandeposter vilket ju inga andra partier än sossarna har. Inte ens medhjälparpartiet Vänsterpartiet har fått något för sitt stöd. Dessutom ställs ju faktiskt inga krav på  kompetens för att bli fritidspolitiker utan det handlar ju faktiskt om att kunna dupera sitt parti och väljarna att man faktiskt kan någonting. Dessutom talades det om hur jobbigt det är att vara ordförande eller vice ordförande och att man måste ha en ekonomisk ersättning för det. Men de partier som nu inte har ordförandeposter dvs. alla utom sossarna måste ju själva ta del av samma material som för de som är ordförande och dessutom får man ju inte ersättning för det nu när insynsarvodet är borta. Så det blir som Berit Hardselius talade om på att vi nästan skall tycka synd om bland annat Tomas och Anna för att det har ordförandeuppdrag. Det handlar ju faktiskt om fritids politik och inte om att göra karriär undrar om Tomas och Anna har förstått det ? För alla vi som pysslar med fritidspolitiker gör det av intresse och ideologiska skäl och inte för att tjäna pengar eller göra karriär.  Dessutom talade bland annat Vivian Nilsson om att man inte skall ändra arvoden under löpande mandatperiod men det var ju bland det första man gjorde på innevarande mandatperiod men det verkar hon av någon anledning ha glömt. Nu när alla skall spara så gäller det tydligen inte Tomas Egmark eller Anna Lundberg.


Johnny

 

Av Johnny Lestander - Torsdag 24 okt 00:04

 

Intressant med Anders Lundkvist försvar av arvoderingen till politiker och hans påstående att man inte alls blir politiker för pengarnas skull. I nästa andetag så säger han nämligen att man måste ha höga arvoden för att locka till sig människor från näringslivet. Så enligt honom så är det varken för pengarnas skulle eller för att få någon som helst uppskattning som man blir politiker. Det låter ju faktiskt som han håller på med späkning och med tanke på Anders Lundkvist eskapader under sommaren så är väl inte trovärdigheten för hans uttalande inte speciellt stor. Men jag tror faktiskt att ersättning i pengarna visst lockar till att ta på sig uppdrag förutom det självklara nämligen rätt färg på partiboken och gärna även en ordentlig dos av Nepotism. Men det handlar ju även om belöning för stöd till fortsatt socialdemokratiskt regeringsinnehav inom Piteå kommun och jag tänker då på Brith Fäldts ordförandepost.

 

Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se