Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 17 maj 10:54

  Du resonerar som många kristna att för att vara riktigt säker så måste jag inte enbart tro utan jag måste krydda det med handling för att vara riktigt säker på att det är det gud faktiskt vill så att jag får vara med i gemenskapen. Dessutom så har ju många kristna samfund försökt att skrämma människor i alla tider att om du inte gör si och så då hamnar du i helvetet hos en varelse som vi kallar för Satan. Man kan ju inte tro på Paulus som säger att rättfärdiga blir enbart de som tror oavsett vilka handlingar de än utför. Samtidigt har ju huvudpersonen sagt dvs Jesus att han är vägen till sanningen och livet och ingen kommer till gud förutom genom tron på honom och dessutom att tron på honom skall ge evigt liv. Dessutom har han ju en gång på ett kors dött och tagit på sig våra skulder för tid och evighet så varför skall vi då utför en viss typ av gärningar. Svaret är ju att många kristna är rädda och försöker att försäkra sig om en bra utgång genom att både använda sig av livrem (tron) och hängslen (gärningar).

 

Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 17 maj 01:06

  http://www.varldenidag.se/israelkommentar/darfor-bidrar-svenska-medier-till-fortsatta-valdsamheter-i-gaza/reprdy!EtsiqlySDxeoE9wrMvVw/.  Intressant slutsats att det är svenska medier som bidrar till att Israelisk militär skjutit ihjäl 58 palestinier varav en bebis är död samt skadat 2700. Kan vi dra den slutsatsen att om svensk media inte bevaka detta så hade det aldrig hänt. Eller är det så att världen idag inte vill att det skall komma fram att Israeliska armen har mördat 58 palestinier varav en bebis och skadat 2700 eftersom det faktiskt kan skada synen på Israel. Det skulle ju faktiskt vara tråkigt för en sådan pro Israelisk tidning som Världen idag om det hände.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 17 maj 00:47

  Hade tänkt att skriva ett inlägg om Palestina men jag har väldigt besvärligt med nacken och tillhörande yrselproblem så det får bli någon annan gång. Hade tänkt det som ett svar på en ledare på världen idag som skyller kravallerna och mördandet av palestinier på svensk press men det känns ganska så meningslöst eftersom världen idag har ju alltid varit pro Israelisk och alltid stått på dess sida och dessutom så gapar många av följare med.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 16 maj 15:26

  Som värmeälskare så är en sådan här dag helt underbar trots att det bara är 26 grader varmt och det skulle gärna få vara 10 grader varmare. Är ju även en stor älskare av bastubad men det är ju ännu bättre när naturen ser till att vi får värme även om det inte handlar om bastutemperaturer. Känner ofta en enorm glädje inombords direkt som det blir varmt och dessutom så slipper jag en stor del av värken när det blir riktigt varmt. Tyvärr är dock värmeperioderna alldeles för korta eftersom jag med nöje skulle vilja ha minst 26 grader varmt under hela året.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 maj 22:26

  http://www.varldenidag.se/nyheter/hallelujarop-nar-usa-oppnade-nya-ambassaden/repreo!a8Ue4YC6maTLmky28H8Tg/. Betvivlar verkligen att gud välsignar dagens Israel eller dagens USA. Att däremot Netanyahu gör det är ju inte lika konstigt men han är ju dock enbart människa och ingenting annat. Undrar verkligen om gud uppskattar en som Netanyahu som beordrat sina soldater att skjuta ihjäl minst 58 palestinier och att ett spädbarn har dött samt att 2700 har blivit skadade. Dessutom är det inte heller alla i USA som uppskattar det hela och där kan man ju knappast tala om vänsterpress. Michelle Goldberg kallar invigningen ”ett groteskt spektakel” och New York Daily News har på sin förstasidan en bild på Ivanka Trump och en inklippt bild av en död palestinier och kallar henne för "Pappas lilla ghoul = likätare" vilket jag ju tycker är riktigt träffande. Självfallet kommer ju storebror hålla lillebror om handen oavsett vad som än händer och skulle sedan stora stygga vargen vilja göra något (FN) då kommer ju självfallet storebror skydda lillebror som de ju alltid har gjort. Sedan kommer ju säkert många följare på VID att försvara storebror och lillebror som de alltid har gjort även om dödstalen skulle stiga till tusental för Israel försvarar ju sig bara.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 maj 17:45

  http://www.varldenidag.se/nyheter/u2-stjarnan-pa-ja-sidan-i-irlands-abortkamp/reprei!RW0@5hJYjJlaUbtRAXS6xg/. När det gäller religiös tro och i detta fall kristen sådan finns det ju ingen mall som säger vad är rätt och vad är fel. Man är ju fortfarande kristen om man är för abort eller emot abort, eller för samkönade äktenskap eller emot samkönade äktenskap osv. När det gäller kristen tro finns det ju en stor mångfald av inriktningar i världen och det finns ingen gud som säger att den inriktning är rätt och alla andra är fel av de drygt 9000 kristna samfund i världen. Det är således inget konstigt att U2 verkar för liberaliseringen av abortlagarna i Irland. Det innebär ju inte heller att U2 inte längre är kristna bara för att de är för liberaliseringen av abortlagstiftningen i Irland. Dessutom är det ju vettigt att de kyrkliga företrädarna faktiskt säger att gå och rösta i enlighet med ert egna samvete vilket ju faktiskt är den enda rätta vägen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 maj 11:12

  http://www.dagen.se/nyheter/flyktingpastorn-bengt-sjoberg-darfor-lamnar-jag-kd-1.1143868. Självfallet gör ju Bengt Sjöberg helt rätt förmodligen har han dessutom faktiskt läst ur bibel och dessutom förstått vad han har läst och jag tänker ju då förståss på Matteus 25:31-44. Egentligen borde ju KD ta bort K:et och kallas sig för demokraterna eftersom det ju är ett borgerligt parti långt ut på högerkanten och som sagt var kristenheten lyser med sin frånvaro.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 15 maj 10:59

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-kd-har-fastnat-i-fel-hjulspar-1.1144045.  Håller inte alltid med vad ledarredaktionen på dagen skriver och i detta fall Elisabeth Sandlund. Men i detta fallet så gör jag det och det är som kråkan i visan att än slinker KD hit och än slinker KD dit och risken för dikeskörning är stor. Dessutom är ju budskapet vida spritt ena dagen vill Ebba Busch Thor förhandla med SD i migrationsfrågan och nästa dag då anser hon att samkönade skall få adoptera. Det verkar i ren desperation som man vill försöka få alla olika grupper att rösta på KD och risken är ju uppenbar att det blir pannkaka av allihopa. I migrationsfrågan finns det ju inte så mycket att fundera på utan det är ju bara att slå upp sin bibel Matteus 25.31-44 och läsa innantill. Det som Ebba Busch Thor och ledningen inom KD predikar om migrationen är väldigt långt ifrån det budskapet. Vill man nu rösta på ett främlingsfientligt och samtidigt ett icke kristet parti då kan man ju välja SD istället.Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se