Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Tisdag 14 sept 23:15

Anna Wallentheim är riksdagsledamot för socialdemokraterna och kampanjar för socialdemokraterna i kyrkovalet. Det finns dock ett krux nämligen att hon inte bekänner sig till kristen tro som ju den Svenska kyrkan baseras på utan hon är ateist. Tala om att ha gått vilse i tillvaron när man är med och kampanjar för något som man inte tror på men är man socialdemokrat så är det nog inte så konstigt utan tvärom ganska så naturligt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 14 sept 22:52

  Nu går ju Anders Lindberg verkligen på i ullstrumporna och jag brukar gilla delar av det han skriver men nu är det svartmålning av aldrig skådat slag som Anders Lindberg har givit sig in på. Dessutom att låta präster välja om man skall viga samkönade eller inte handlar ju inte om diskriminering utan om ställningstagande baserad på deras kristna tro. Det är som om Anders Lindberg tror att det bara finns en sorts allmän kristen tro som omfattar alla. Undrar om Anders Lindberg är troende vilket jag inte tror alls utan han resonerar som de flesta socialdemokrater att Svenska kyrkan skall vara en åsiktsgemenskap och inte en trosgemenskap.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 14 sept 11:35

  Bra att vår ärkebiskop förklarar det här på ett tydligt och pedagogiskt sätt men jag tror ju inte att socialdemorkaterna förstår det ändå. Det vore ju att begära för mycket.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 14 sept 11:25

  Lägg ner skiten även om det innebär att en del "journalister" på Svensk Damtidning blir arbetslösa. Monarkin är en kvarleva från en gången tid och hör inte hemma i en demokrati. Tänk att det bara är finnarna och islänningarna som har förstått det. Dessutom är det ju ingen som tvingar en att sjunga en sång lika lite som att sjunga en psalm i kyrkan det är ju upp till var och en.

Av Johnny Lestander - Måndag 13 sept 23:48

  Detta är bara försmaken av vad som komma skall inför den riktiga valrörelsen 2022. Tala om av måla fan på väggen tror de verkligen att SD och Alternativ för Sverige kommer att få sådana framgångar i kyrkovalet att de blir att räkna med. Istället är det ju så att sossarna är livrädda för att tappa greppet om Svenska kyrkan det är därför de håller på som de gör. Självfallet vill ju sossarna att Svenska kyrkan skall drivas enligt socialdemokratisk modell vilket ju inte har speciellt mycket med kristen tro att göra. Så rösta för Guds skull inte på socialdemokraterna i årets kyrkoval för det vore en katastrof för Svenska kyrkan.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 13 sept 22:42

  Tänk en homosexuell prästkandidat som säger sådant som socialdemokraterna absolut inte vill höra han kan väl inte vara på riktigt det måste väl vara ett fejkat debattinlägg för inte kan väl en homosexuell prästkandiat skriva något sådant det är ju inte möjligt. Alla vet ju att alla tycker att alla präster måste kunna viga människor även då samkönade för inte kan väl någon vägra något sådant. Men vad socialdemokraterna aldrig har förstått är ju att vi är alla grenar av samma vinträd och det innebär att vi som lever i en kristen gemenskap som ju svenska kyrkan skall vara accepterar att vi tycker olika i många frågor. Tänk jag har aldrig gillat socialdemokratin även om mina föräldrar var gråsossar så har jag aldrig kunnat tänka mig att bli eller rösta på socialdemorkaterna. Så ett sådant här debattinlägg är väldigt uppfriskande. Tänk att sossarna vill att vi skall tycka på ett speciellt sätt, tänk om vi som inte är sossar skulle tvinga de att tro som vi tror att vi alla tillhör en kristen gemenskap vad jobbigt det skulle vara för sossarna.Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 13 sept 22:26

  Socialdemokratin i ett nötskal för tänk att de tror att allting kretsar kring dem och tänk att de vill ha en kyrka där vi skall ha det mysigt och trevligt och vi skall självfallet inte ägna en tanke åt det här med det kristna budskapet för det är ju så jobbigt. Här är det ju socialdemkratiska budskapet som vi skall följa och absolut inte skall vi tala om Jesus Kristus för han är nog bara påhittad. Tänk att vara med i en kristen kyrka skall man verkligen vara tvungen att tro för att vara med i en sådan. Kan man inte bara ha det mysigt och trevligt och inte behöva ägna en tanke åt det här med tro. Dessutom får vi ju inte ha några präster som avviker i tron och alla skall tro på exakt samma sätt. Undrar om det är dödsryckningar av det socialdemokratiska partiet som vi ser men det är nog att önska för mycket för tyvärr så verkar det finnas mängder med människor som röstar på socialdemokraterna och även då i kyrkovalet och jag har ju alltid funderat på varför.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 12 sept 21:52

  Hörde att det i en första omgång var 13 av 53 i årskullen inom kommunen som är döpta in i Svenska kyrkan som ville konfirmera sig vilket då blir nästa 25 procent vilket stämmer ganska bra överens med var nivån på konfirmationen ligger på idag. Nu är det ju ingen resa till medelhavet som lockar utan nu kanske det blir de som är intresserade att konfirmera sig för sin tros skull och inte på grund av en resa.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se