Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Söndag 23 maj 00:00

  AftonbladetDen tredje statsmakten är ju det som media brukar kallas för som skall granska regering och riksdag. Därför är det ju oerhört viktig att vi har public service som SVT som är oberoende. För de som söker alternativa sanningar så kan man ju alltid söka sig till alternativa media som berättar den sanning som man vill höra. Dessutom borde SVT och dess funktion den har för att berätta den sanning som de främst på högerkanten ogillar så mycket vara grundlagsskyddad-


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 22 maj 17:02

  Bilden överensstämmer inte riktigt med verkligheten eftersom det snöade i natt och idag har det varit hela 3 plusgrader. Tänk att man i slutet av maj fortfarande måste ha på pannan för att inte frysa. Ett annat som bekymrar är ju den enorma smittspridningen i Norrbotten där vi håller på vara värst i Europa. Det innebär ju förmodligen att fotbollsstarten förskjuts framåt och att risken för enkelserie är uppenbar vilket är ytterst tråkigt för jag hade sett fram emot att få se fotboll live. Sedan får vi väl se hur det blir med kyrkan från första juni kommer det även där bli begränsningar då är det ju nästan nattsvart.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 21 maj 22:27

    Kan väl konstatera att det är en klar gradskillnad mellan det inlägg i debatten som Olof Edsinger gör jämfört med Stefan Swärds svar till Jonas Gardell. Självfallet är Jonas Gardell inte en klassisk kristen eftersom han ju inte ser på Jesus med samma ögon som Olof och Stefan gör. Jonas betraktar ju istället de handlingar och det sätt han levde på som det väsentliga. Men är man kristen om man tror att Jesus inte dog på korset för våra skulder ? För Jesus säger ju i Johannes 14:6 "Jag är vägen sanningen och livet och ingen kommer till fadern utom genom mig" Men vilken väg och vilke sanning är det som leder till fadern är det den tro som Jonas står för eller den som Olof och Stefan står för eller går det bra med båda ? Den som däremot gör det problemtiskt för Jonas är Johannes 11:25 där Jesus säger att jag är uppståndelsen och livet och den som tror och på mig han skall leva om han ändock dör. Uppståndelsen bygger ju på att Jesus dog på korset. Det innebär att det inte bara är det de handlingar som Jesus gjorde som är väsentliga utan faktiskt tron på att han dog på korset för vår skull. Men självfallet kan man ju ha en annan version av vad som räknas som att vara kristen men det finns nog en och annan som inte tycker att Jonas uppfyller det. Men självfallet akn vi ju tro på Gud på en massa olika sätt och även inom religioner som Judendomen och Islam eftersom det handlar om samma Gud. Sedan måste man nog komma till insikt om att rättfärdighet uppnäs genom tro och inte genom handlingar. Men om vi älskar en annan människa av samma kön sä är det ju en handling och inte en tro. 


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 21 maj 21:49

  Intressaant och nyanserad replik från Stefan Swärd som du kan läsa här. Kan ju konstatera att Jonas och Stefan inte riktigt har samma gudsyn. Vems gudsyn är då rätt eller har de båda rätt för vi uppfattar ju Gud på olika lika väl som vi tolkar vår Bibel på olika sätt. Självfallet skall vi ju låta vår medbröder och medsystrar ha en uppfattning som skiljer sig åt från vår egen uppfattning utan att vi skall fördöma dem och dessutom har ju vi människor inte rätt att döma andra människor. Tycker ju att Stefans nyanserade formuleringar i jämförelse med Jonas mer aggresiva framtoning nog vinner gehör åtminstone inom frikyrkorna. Jonas har nog betydligt fler anhängare inom Svenska Kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 20 maj 19:45

  Exprerssen. Att ett sådant utspel kommer från CUF är ju inte alls märkligt med tanke på vilken inställning som moderpartiet har till Fackföreningar och LAS.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 20 maj 12:30

  Frida Park skriver följande i en ledare i Dagen. Har väl inte alltid hållit med Frida Park och hennes ledare i den kristna dagstidningen Dagen. Men jag måste ju faktiskt hålla med henne om att Gud älskar både Stefan Swärd och Jonas Gardell oavsett deras förhållande till ordet. Det innebär ju att vi som tillhör församlingar måste kunna omfamna de som tolkar ordet på ett annat sätt än vad vi gör. Det innebär att de som ogillar homosexuella måste lära sig att omfamna de som är homosexuella och det som är homosexuella skall kunna omfamna det som inte gillar homosexuella för det är ju det ordet säger du skall älska din nästa som du själv vill bli älskad. Det är ju det ledordet som vi faktiskt skall följa i livets alla skeden.


Johnny


Av Johnny Lestander - Torsdag 20 maj 12:18

  Den debattartikel från Dagen är tänkvärd. För visst måste vi välkomna alla in i våra församlingar och älska dessa oavsett om vår tolkning av bibelord ibland kan skilja sig åt. Självfallet skall vi ju kunna omfamna våra medmänniskor även om vi inte alltid håller med dem i sak även om det skulle var jobbigt att omfamna Jimmie Åkesson. Den här åsikten hade jag nog inte riktigt före "olyckan" men jag har ju faktiskt förändrats som människa om det är till det bättre det är ju en annan sak. Men människor måste ju få tycka olika och vi kan ju inte tvinga på vårt tyckande på andra människor.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 18 maj 23:48

  ExpressenVad det någon som trodde något annat ? Dessutom är det ju intressant med epitet. Är du till vänster i politiken då får du höra att du dels hatar judar och är antisemit. Med det borde ju innebära att de på högerkanten hatar palestinier (araber) och är islamofobiska. Sedan är det ju intressant med att man påstår att Hamas är en terrororganisation för många palestinier kan nog betrakta Israel som en terrorstat. Men som sagt var det beror på vems ögon man tittar med. Sedan att judehat förekommer i andra länder när Staten Israel angriper palestinier är ju inget märkligt alls det vore väldigt märkligt om ingen reaktion skulle ske alls. Sedan kan man ju verklige fundera på hur det kan vara ett misslyckande man kan ju inte förhindra människor att uttrycka vad de känner det är ju bara att titta på vad som skrivs på sociala media där vi angriper varandra på grund av politiskt tillhörighet, sexuell tillhörighet eller religiös tillhörighet för att ta tre bra exempel.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se