Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 7 mars 23:26

  Kom att tänka på en film från 1972 med titeln (Puppet on a Chain) som på svenska fick heta Marionett i kedjor. Orsaken var en artikel i onsdagens Piteå-tidning där tydligen kommunchefen i Älvsbyns kommun vill handplocka en ny verksamhetschef mot fackens vilja. Ringde därför upp en gammal och garvad ex politiker för att höra hur landet ligger. Han berättade då att det är faktiskt är så att politiken sedan länge har sagt ifrån sig ansvaret för att rekrytera personal som i det här fallet en ny personalchef. Det innebär således att politiken inte har någon inflytande alls över den processen utan det sker helt och hållet på tjänstemannanivå trots att det övergripande ansvaret i kommunala frågor enligt kommunallagen åvilar politiken. Det var då jag kom att tänka på Marionett i kedjor för kan man då inte säga att kommunalrådet är en marionett utan egentligt inflytande utan det mesta sker på tjänstemannanivå. Sedan har jag hört att det är svårt med rekrytering inom vissa partier till det stundande valet och det är väl inte så konstigt för vem vill vara en Marionett i kedjor ?


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 7 mars 19:18

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p64Oe6/asa-regner-avgar-som-minister--far-toppjobb-i-fn. Man kan ju så smått undra vilka kvalifikationer som krävs för att få ett toppjobb inom FN. Kollade på vilka kvalifikationer hon har och kom fram till följande. Statsvetenskap, sociologi och tysk litteratur vid Friedrich Alexander Universität i Erlangen i Tyskland.  Hon har även studerat vid Stockholms universitet där hon tog en filosofie kandidatexamen i spanska, tyska och konstvetenskap. Slutligen 2011 tog hon en magisterexamen i demokratiutveckling vid Uppsala universitet. Så nu har vi svaret på vad som krävs, sedan att man är minister i den svenska regeringen kanske hjälper till. Sedan om hon egentligen har kompetens för jobbet det återstår väl att se.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 7 mars 18:10

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/7l4M0o/annie-loof-en-vackarklocka. Tänk att det tog över 10 år innan någon hörde väckarklockan. Dessutom skyller Annie Lööf på lokala företrädare man kan ju undra vem hon skall skylla på nästa gång detta händer.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 7 mars 15:37

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-genomskada-forbudsretoriken-1.1110533.  Som väntat så går ju dels de som har egna barn i religiösa friskolor samt en del kristna i spinn över ett sådant förslag. Man kan ju så smått undra över hur många utanför denna krets som verkligen går i spinn över ett sådant förslag. Jag har ju aldrig riktigt förstått logiken med religiösa friskolor eftersom så här står det i skollagens 1 kap 7 § "Undervisningen vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem ska vara icke- konfessionell.
Utbildningen i övrigt vid fristående skolor, fristående förskolor och fristående fritidshem får ha en konfessionell inriktning. Deltagandet i konfessionella inslag ska vara frivilligt." Dessutom står det i samma kapitel att undervisningen skall baseras på vetenskaplig grund. Det innebär således att en konfessionell friskola skall bedriva icke konfessionell undervisning förutom att konfessionella inslag får finnas men den skall vara av frivillig art. Om man hårdrar det hela så skall en kristen skola bedriva en undervisning som man egentligen inte tror på. Sedan kan man ju undra om de som går i spinn över detta förslag skulle bry sig speciellt mycket om nedläggningen gällde muslimska skolor så länge som de kristna friskolorna skulle få vara kvar. Slutligen Frida Park får jag inte riktigt ihop det hela att liberalerna som är starka motståndare till religiösa friskolor plötsligt skulle verka för citat "Drömmen om en sammanhållen skola som fostrar eleverna till goda socialdemokratiska samhällsmedborgare lever än." som du skrev i din ledare.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 6 mars 19:30

  http://www.varldenidag.se/nyheter/namndemannen-var-med-och-fallde-konvertiter/reprcf!MI7RJuafA5ZhFQz3CydcGw/. Det blir ju inte lättare att försvara människors rätt till att utöva den religion de själva väljer när vi stöter på ovan nämnda personer. Undrar om det förstår att de inte direkt ökar förståelsen för religionen islam men förmodligen inte. De verkar tyvärr vara väldigt inskränkt i sitt sätt att tänka. Undrar vad centerpartiet tänker när detta tas upp och fler och fler avslöjanden kommer i dagen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 6 mars 12:08

  https://www.aftonbladet.se/debatt/a/KvlXAE/domen-visar-att-det-slagit-slint-i-sverige.  Att det har slagit slint i Sverige kan vi väl diskutera men vad förväntar man sig egentligen. Systemet är ju så utformat idag att de politiska partierna nominerar nämndemän till Tingsrätterna och sedan är det kommunfullmäktige i varje kommun om utser. Vad man ju kan hoppas på är ju att de politiska partierna skall nominera personer som har någon form av juridiskt kunnande men med tanke på att de flesta politiker i Sverige ju saknar kompetens så varför skulle det vara annorlunda i detta fall. För att bli politiker krävs ju bara ett medlemskap i ett politiskt parti samt att du lyckas att övertyga din omgivning om din egna förträfflighet ingenting som har med verklig kompetens att göra. Det finns ingen politikerutbildning utan vi får i princip vad fan som helst som skall sitta och besluta och det finns många skrämmande exempel på detta. Så varför skulle det vara annorlunda med det lekmannainflytande som finns inom Tingsrätterna. Vi har ju själva skapat det här systemet och då kan vi inte förvänta oss speciellt mycket av det eller hur. Det som ju är ännu märkligare är ju dels att den kvinnliga nämndemannen hade åsikter om att sharialagar skulle kunna tillämpas i Sverige och ännu märkligare att hon så sent som 2014 kandiderade till riksdagen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 6 mars 10:24

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/KvlJv5/kasselstrand-sd-slits-isar-av-destruktiva-strider. Roligt med ett nytt parti som dykt upp och som kan vara med och hjälpa till att slita sönder SD även om jag inte tror att de kommer att få speciellt många röster. När kristna värdepartiet dök upp skulle de ju utgöra ett alternativ till KD men vi senaste valet fick de ju endast drygt 3000 röster. Men vi får väl avvakta och se men man brukar ju säga att en fluga gör ingen sommar.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 6 mars 10:21

  I Söndags hade det blivit 7 timmar ljusare sedan vintersolståndet och om en vecka till då har det blivit 8 timmar ljusare och snart är det vårdagjämning.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se