Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Måndag 5 mars 23:34

 https://www.dn.se/sthlm/malsagande-kvinnan-kanns-som-ett-han-mot-allt-jag-gatt-igenom/. Måste säga att en viss känsla av absurditet infinner sig när man läser artikeln. Förhoppningsvis så blir detta en läxa för Centerpartiet men även för alla andra politiska partier att titta över vilka man ger dylika uppdrag.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Måndag 5 mars 16:17

  Var och handlade och blev plötsligt våldsamt sugen på köttsoppa så jag köpte mig en burk med soppa och den var god till och med mycket god och en alldeles lämplig portion.


Johnny


ANNONS
Av Johnny Lestander - Måndag 5 mars 11:42

  http://www.dagen.se/nyheter/kristen-profil-varnar-for-transideologi-1.1109481. När jag läser detta så slås jag av att vi alla har olika agendor och att vi slåss för olika saker. Men när det gäller Olof och Svenska Evangeliska Alliansen så är det transideologi som är den stora och viktiga frågan. Man kan ju så smått undra om de politiska partierna köper den Don Quijote liknande agendan och tillåt mig att betvivla att så är fallet om man möjligen undantar delar av KD samt SD. Dessutom kan man ju fråga sig hur det är med olika kristna samfund om de verkligen ser samma fara som Olof ser och som han benämner som en folkhälsomässig katastrof. Slutligen kan man ju fråga sig om chefen där uppe verkligen håller med Olof i hans analys och om han någonsin har tänkt på att är det verkligen hans talan som han för eller om det är en egen agenda som han bedriver baserad på egen tolkning.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 5 mars 11:20

    Det var utdelning i natt och min favo vann ju tyvärr inte och hur det var möjligt är ju svårt att förstå men det kanske har med baken och smaken att göra. Dessutom finns det ju skådespelare som oavsett deras prestationer aldrig någonsin får en Oscar vilket ju man tycker är tråkigt. Men nu handlar det ju som sagt var om baken och smaken och ingenting annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 5 mars 02:11

  https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/tingsratten-misshandlad-kvinna-borde-inte-ha-vant-sig-till-polisen/. När man läser motiveringen skulle man kunna bli gråhårig om nu inte redan var det. Tänk att nominera en nämndeman i Sverige som förespråkar sharialagar och dessutom vill tillämpa dem i sitt arbete som nämndeman. Visserligen hade hon för det att hon blev nominerad tagit avstånd från sina åsikter men nu tillämpade hon dem i sitt arbete som nämndeman för centerpartiet. Undrar vad centerpartiet och Annie Lööf tycker om detta som ju är ett invandrarvänligt parti även om en rutten centerpartist ju inte är bra men den går att plocka bort men den kan dessutom smitta andra centerpartister. Dessutom så gynnar ju detta ett parti som Sverigedemokraterna som ju får vatten på sin kvarn att alla invandrare som kommer hit och är muslimer är som Ebtisam Aldebe. Nog borde väl ändå ett parti som centerpartiet ha bättre koll på vem fan man nominerar till ett uppdrag. Självfallet så bör hon ju kastas ur partiet med omedelbar verkan och entledigas från sitt uppdrag som nämndeman om nu centerpartiet vill behålla sin trovärdighet som parti och med tanke på kommande val.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 4 mars 22:03

  Förde en dialog på sociala media (världen idag) som handlade om samvetsfrihet med anledning av barnmorskan Linda Steen och bland annat utspelades följande inlägg som jag tänkte dela med mig av. "Jag håller med om att vi måste ta ansvar för våra val. Däremot har vi ju inget bemyndigande från Gud att säga vad som är rätt eller vad som är fel för vad är rätt och vad är fel. Tror vi på en dömande gud som vid tidens slut skall döma varje människa för dess gärningar då är det ju gud som dömer och inte du eller jag. När du säger att du som kristen skall varna människor för att göra något som kan få svåra följder då är det ju din uppfattning om vad är rätt och vad är fel. Du hänvisar till guds ord och självfallet då Bibeln som ju skall innehålla guds ord till människan. Men abort var ju ett okänt begrepp när bibeln skrevs och innefattas inte i Bibeln och kan ju då inte vara guds ord eftersom det ju inte står i Bibeln. Det innebär ju att det blir din uppfattning att abort är felaktigt och samtidigt blir det att du faktiskt dömer människor för dess handlingar. Du minns väl vad som står i Matteus 7:1-5. Dessutom kanske vi skall påminna oss om vad Paulus säger i Romarbrevet och breven till Galaterna och som Luther anammade nämligen att rättfärdighet uppnås enbart genom tro och ej genom handlingar."

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 4 mars 21:59

  Psykologen Tor Wennerberg förklarade nyligen att människans svårigheter att förhålla sig rationellt till de akuta existentiella hot som vi som art står inför. Förklaringen, menade han med stöd i en ny bok, ligger i vårt evolutionära arv. I stället för att göra det mest rationella, det vill säga samarbeta på lång sikt, fortsätter vi att kortsiktigt gynna våra egna intressen. Vårt sätt att fungera inför fara är anpassat för förhållanden som rådde för 50.000 år sedan – en stenålderspsykologi som inte är uppdaterad för den globaliserade, moderna världens utmaningar. Denna tribalism – en stampsykologisk lojalitet mot den egna gruppen – gör att nu vi står här, med en mental beredskap anpassad för en helt annan värld.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 4 mars 20:50

Vår finansminister Magdalena Andersson anser att vi som lägger några slantar till tiggerskan som sitter dagligendags utanför Coop Forum i Älvsbyn bidrar till människohandel. Hennes chef Stefan Löfven är inte riktigt lika kategorisk även om även han har slutat att ge pengar till tiggare. Vad Magdalena Anderssons politiska utspel syftar till kan man ju undra eftersom sannolikheten att sossarna kommer att vinna över väljare från främst M och SD där ju tiggerimotståndet är som störst är väl inte speciellt sannolikt. Däremot kan vi väl konstatera att hon lyckats att reta gallfeber på sina regeringskollegor inom miljöpartiet. Tiggeriet fanns ju redan på Jesu tid och enligt Matteus-evangeliet så botade han den blinde tiggaren Bartimeus och fällde då de tänkvärda orden nämligen "Ge åt den som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig.".


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se