Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Lördag 11 mars 20:27

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/E8mJP/erbjod-sd-lackt-material-fick-jobb-pa-deras-kansli. Kan ju vara rök utan eld men eftersom arbetsförmedlingen skall reda ut vad den läckta informationen avser får vi väl avvakta och se om det är rök utan eld eller kanske en regäl brasa.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 11 mars 20:18

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/palXW/sd-kalla-hassleholm-ar-en-foraning-om-vad-som-vantar. Intressant och samtidigt något man ju kunde förvänta sig. Men vad gör man inte för den politiska makten. En del är ju beredda att göra i princip vad som helst för att just kunna erhålla den.


Johnny 

ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 11 mars 12:34

      http://www.aftonbladet.se/debatt/a/3axwq/nu-ar-det-nog--jag-lamnar-aldrevarden. Det råder en skriande brist på undersköterskor inom vården och speciellt ute i kommunerna och de som jobbar går formligen på knäna. Dessutom är det ju stora svårigheter att rekrytera personal till vården pågrund av just sjäva arbetet och dessutom den lön som man erhåller. Dessutom är det ju stora svårigheter att rekrytera unga till äldreomsorgen som ju har störst problem när det gäller bristen på undersköterskor. En lösningen är ju att rekrytera de som kommer hit som flyktingar från andra länder för många av dessa vill ju ha ett jobb och dessutom är de normalt sett inte lika "kräsna" när det gäller varken arbetets utformning eller lönen. Dock är det många som skriker i högan sky över att det kommer hit människor som skulle kunna vara en del av lösningen på problematiken, men logik är ju inte människors starka sida. Men vad det ju egentligen handlar om är ju hur vi fördelar resurser ute i samhället och de politiska partierna har ju med få undantag ansett att en bra resursfördelning är att ge de som jobbar en extra skattekredit som man då kallar för jobbskatteavdrag eftersom den är så fiffigt utformad att det är bara de som jobbar som har möjligt att få den. De som då uppfattats som en belasning för samhället får inte denna kredit som pensionärer, sjuka och arbetslösa och de som då drabbas av just bristen på undersköterskor är ju de förstnämnda, det innebär ju att bristen på logik bland beslutsfattarna dvs. politikerna ju nästan blir skrattretande. Självfallet borde ju jobbskatteavdragen tas bort vilket ju skulle ge statskassan cirka 125 miljarder i minskade utgifter eller ökade skatteintäkter beroende på hur man ser det. Trumpcare som ju kommer att ersätta Obamacare i USA får ju samma effekt som det som jobbskatteavdraget ger i Sverige nämligen att de som drabbas av Trumpcare är sjuka, fattiga och gamla och man beräknar att cirka 10 miljoner kommer att förlora sitt sjukförsäkringsskydd av Trumpcare. Det som är mest osmakligt av allt detta är ju att de som har genomfört detta i Sverige ju vill att man skall spara in på vården när lösningen ju är skitenkel nämligen att ändra på resursfördelningen svårare än så är det inte.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 mars 01:16

   http://www.dagen.se/debatt/avskaffa-det-statliga-aktenskapet-1.933028. De flesta håller nog inte med debattören utan vill istället att vigselrätten övergår till staten eftersom då slipper man ju dessa förhatliga homoäktenskapen som ju är en styggelse. För inte tror väl debattören att ett av världens mest sekulära länder skulle gå med på hans förslag. Däremot kan ju ingen infacto förhindra någon att ha de åsikter som debattören framför även om de i mångas ögon är kommna från stenåldern.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 mars 01:11

   http://www.dagen.se/wikstrom-vi-maste-bygga-ett-hallbart-asylsystem-1.934276. Tänk att det finns sådan blåögda eu-parlamentarier som Cecilia Wikström. Tror hon verkligen att länder som Ungern och Polen kommer att lyssna på henne ?


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 mars 01:05

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/yoV6A/obama-ar-uppretad-och-forbittrad-over-anklagelserna. Finns det ingen inom administrationen som kan hindra dåren Donald Trump att använda twitter för han verkar ju inte veta vad han skriver och det ena är värre än det andra. Borde inte han ställas inför riksrätt genom att anklaga en före detta president för något som han inte kan ha gjort och dessutom utan att kunna ta fram ett enda bevis på det.


Johnny 

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 mars 00:57

   http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/koKAQ/svt-anmals-efter-grova-ordet. Tycker att det är helt underbart att moralpaniken flödar för ett ord som alla känner till. Som dessutom beskriver något som de flesta människor på denna jord har hållit på med. Dessutom lever vi ju år 2017 och jag förstår inte riktigt varann denna moralpanik.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 7 mars 00:26

  Bill Gates och 7 andra äger tillsammans 426 miljarder dollar då att jämföra med att 3,6 miljarder av jordens fattigaste äger tillsammans 409 miljarder. I Sverige har vi cirka 178 miljardärer och samtidigt cirka 350000 fattigpensionärer beroende på hur vi definierar fattigdom. Undrar hur många av dessa 350000 fattigpensionärer som har jobbat ihop en del av dessa miljardärers förmögenhet? Nu har ju tydligén LO gått ut och propagerat för att de flyktingar som kommer hit skall få jobb men de skall då få lägre lön på grund av etniciteten. Det innebär att LO istället för att propagera för något som de tidigare stod för nämligen solidaritet så vill man införa etniska låglönejobb vilket ju förmodligen leder till mer fattigdom och segregation istället för motsatsen. Dessutom står ju partier som centern och moderaterna och hejar på och tycker att det är jättebra. Tänk att få en lägre lön bara för att du råkar vara född på fel ställe på denna jord och man kan ju undra vad som händer sedan. Man kan ju undra vad det leder till, kommer man att få lägre lön på grund av religiös tillhörighet (muslim) eller kanske sexuell läggning (homo). Det handlar således inte om dessa utlandsföddas produktivitet utan om att de just råkar vara utlandsfödda. Det innebär således att en infödd "svensk" kommer att få en högre lön än en utlandsfödd även om produktiviteten kan vara betydligt lägre. Men vad sossarna och Lo samt allianspartierna inte förstår vilket man ju inte heller skall begära är att det kommer inte att minska klyftorna och motsättningarna ute i samhället utan tvärs om att öka klyftorna och motsättningarna. Men det är väl så att de som har nått att dölja ropar på förstärkt polis som lösning men där ju de egentligen själva är orsaken till problematiken, dvs att de som har vilket ständigt ha mer och de vill ju gärna ta från de som inget har. Det är ju så att sossarna, Lo och allianspartierna inklusive sverigedemokraterna håller på att tillverka en bomb som kommer att smälla av men det verkar fullständigt omedvetna om detta.


Johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se