Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 17 okt 15:31

  Var på ett möte i församlingens internationella grupp och det var en något märklig upplevelse eftersom jag ju från vanligt föreningsliv som jag varit engagerad i snart 50 år van med strucktur. Här var det ett möte utan dagordning, ordförande och sekreterare och alla pratade i munnen på varandra och det var väldigt ostruckturerat. Sedan blev det inget möte med ovanlighetsgruppen som jag föredrar att kalla den eftesom efter mötet med den internationella gruppen som höll på till 18,20 så var det hem och äta palt och det utmynnade i paltswimmen dvs när man äter för mycket palt så blir man väldigt trött eftersom det är "kraftig" mat.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:45

  Var och handlade på Coop Extra på boij en dag förra veckan när jag såg en äldre man sittandes med sin rullator på en av ljugarbänkarna som finns inne på affären. Vi kom i samspråk eftersom han verkade både arg och ledsen på samma gång. Det visade sig vara så att han håller på att nästan var blind på grund av starr men får ingen hjälp av Regionen och han har väntat i 7 månade på operation. Han har visserligen fått erbjudande om att bli opererad i Gällivare men han tycker att det är för långt borta nu när han håller på att närma sig de 80. Sedan verkade han också vara förbannad och det visade sig vara på vårt kommunalråd här på boij som han tydligen skällt ut efter noter på grund av stängningen av Fluxens restaurang. Men tydligen tog det i alla fall även om vi inte får tillbaka restaurangen eftersom tydligen kommunalrådet tog åt sig genom att han har slutat att hälsa på den äldre mannen. Men som kommunalråd måste man ju tåla någonting

 

Johnny

 

ANNONS
Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:20

  Var och såg Wibax andra hemmamatch för säsongen och även här slutade det med vinst med den enda skillnaden att den inte gick till förlängning som förra gången. Det enda som var annorlunda var att matchen blev försenad med 45 minuter eftersom en rökmaskin börjde att brinna och arenan blev tvungen att tömmas på publik och sedan kom räddningtjästen och efter 45 minuter försening kom matchen igång efter man hade vädrat ut röken.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 13 okt 23:07

  I dag så var det tacksägelsedagen i Älvsby kyrka och det var relativt mycket folk eftersom relativt är ett mycket töjbart uttryck. Sedan tänkte jag inte gå närmare in på själva mässan eftersom det ju inte var något annorlunda än vanligt och ingenting som man kan hänga upp sig på förutom att vi skall vara tacksamma att vi bor där vi bor och inte i Norra Syrien som verkar vara minst sagt ett helvete på jorden. Men risken är ju att detta kommer att eskalera eftersom syriska regeringstrupper nu har kommit överens om att hjälpa kurderna mot turkarna som ju faktiskt invaderat norra Syrien och tänk om nu även Iran blandar sig i nu när USA har lämnat skutan. Undrar vad Gud i sin himmel tänker, förmodligen är han så luttrad vid det här laget att han har slutat att bry sig. Han gav ju oss friheten att välja och att vi konstant gör dåliga val det får vi ju faktiskt stå ut med.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 12 okt 22:14

  Har varit på kyrkvärdskurs hela dagen och den var intressant och vi var 16 deltagare från dels våran församling men även församlingar i Norrfjärden, Piteå och Öjebyn. Det var ju inga direkta nyheter men vi fick en regäl genomgång av vad det innebär att vara kyrkvärd och dessutom upptäckte vi att det är olika mellan församlingarna vilket ju inte var direkt oväntat. Men tyvärr var den väl kort och vi hann inte gå in på djupet vilket hade varit önskvärt så vi får väl hoppas att det blir någon fler kurs men att den räcker mer än 1 dag.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 11 okt 14:47

  Efter att ha varit och ätit lunch på folkhögskolan så var jag förbi en av sopsorteringsstationerna på boij. När jag kom dit stod det där en äldre man i uppskattningsvis 75 års åldern och höll på att tömma en sopsäck i en av containerna för papper. Men det var inte papper han tryckte in utan ris och inte sådant man äter utan från buskar. Men eftesom jag ju inte är polis och inte alltid vill vifta med pekfingret så lät jag honom hållas. Men det gick inget vidare och efter att ha tömt halva socsäcken så frågade han mig var skall man kasta ris. Jag upplyste honom om att det är sopstationen på industriområdet som gäller för där finns det ett ställe där man får kasta ris. Men nu var klockan efter 13 och då har de stängt för helgen men måndagar och torsdagar har de öppet till 19 så jag sa att försök på måndag. Och tydligen gick budskapet hem eftersom den äldre mannen stoppade in den nu halvfulla säcken i bilen och dessutom en annan som han ställt på sidan om en av containerna. Förhoppningsvis far han på sopstationen på måndag och lämnar in riset på rätta stället. Men det är ju inte första gången som man hittar sopsäckar full i grejer där de inte hör hemma dvs vid en sopsorteringsstation. Sedan tror jag inte att det är bara äldre människor som gör på detta sättet utan även yngre.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 11 okt 11:38

    Här lyser snö vit på taken även om snön kommer att tina bort eftersom det är bara någon centimeter som har kommit och de har lovat varmare till veckan. Samtidigt så är det kraftig åska och skyfall i södra Sverige, men det är ju i sig inget ovanligt. Blir att byta till vinterdäck idag för hur som haver så närmar vi oss den oljuva vintertid.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 okt 23:53

  Det var slutsålt i Älvsbyn och det var slutsålt i Piteå så det blev kulturens hus i Luleå tillsammans med 800 andra. Och den var bra eller rättare sagt djävligt bra.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se