Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Söndag 12 sept 21:35

  Stina och Gustav säger att "Röstar vi på Socialdemokraterna får vi en kyrka som värnar solidaritet och socialt arbete." men hur är det då med den kristna tron och missionsbefallningen där Jesus säger att vi skall gå ut i världen och göra alla till lärjungar. Men i den socialdemokratiska kyrkan är det diakonin som är det viktiga och den kristna tron kommer i andra eller tredje hand. Vidare säger Stina och Gustav "Och vad är egentligen alternativet till en demokratisk kyrka? Ett domkapitel som ska styra kyrkan utifrån bibeltolkning? Då ser vi fram emot att få höra vilka bibelord som ska vägleda dem. Var ska de hitta verser om avgiftsnivåer för konfirmation, öppen förskola eller resursfördelning till socialt arbete? Om hur mycket vi ska satsa på renovering av kulturminnen?" Det innebär att om inte socialdemokraterna får vara med och bestämma då kommer den svenska kyrkan är falla samman. Dessutom vill ju socialdemokraterna bestämma över vad blivande präster skall få tro och tror de inte rätt en socialdemokratisk norm då skall de inte heller få bli präster i Svenska kyrkan. Det är ju fullständigt barockt.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 12 sept 17:39

  Idag var det mycket folk i kyrkan så många att jag faktiskt tappade räkningen vilket är mycket ovanligt. Detta för att det efteråt var kyrkkaffe i församlingsgården där de två dominerande partierna Socialdemokraterna och Centerpartiet bjöd på kyrkkaffe. Det innebar också att det var en del i kyrkan som man annars "SÄLLAN" ser i kyrkan och det är tydligen sådana som sitter i kyrkofullmäktige men även sådana som man vet sitter i kyrkostyrelsen. Vad trevligt att se dem för en gångs skull och man får ju hoppas att det var för trons skull som de var där och inte för att de blev ditkommenderade. Lade också märke till observant som man är att alla kan inte trosbekännelsen utantill som man ju tycker skall sitta i ryggmärgen. Sedan var det inte heller alla som finns med på valbar lista som tog nattvarden och då kan man ju så smått undra om de verkligen tror på budskapet. För tror man inte på budskapet varför ställer man då upp på valbar plats till kyrkofullmäktige ? Fick också konfirmerat att det finns de som läser mina blogginlägg eftersom jag fick veta varför en specifik person inte är kyrkan så ofta eftersom jag på min blogg skrivit om det och jag i samtal med personen aldrig har nämnt det. Fick också besök av förstanamnen för respektive parti på fikat och kan ju konstatera att det inte är någon större skillnad i kyrkofullmäktige mellan partierna utan det handlar bara om fördelning av pengar och det finns inga ideologiska skiljelinjer. Fick även tag i sossarnas valmaterial och där stod det svart på vitt "även fortsatt skall vara en plats för alla att vigas oavsett sexuell läggning" och det tror jag de flesta kan ställa upp på. Men då kommer slutklämmen nämligen " att alla präster ska vilja viga alla ". Det är ju där som socialdemokraterna är ute cyklar genom att det innebär att präster får ha en kristen tro men när det gäller vigslar då får man inte ha en annan uppfattning än socialdemokraternas. Detta har ju fått gamla ärkebiskopar och även nyvarande ärkebiskop att gå i taket som konstaterar att det är inget som politiska partier skall bry sig om. Det finns inte en kristen tro utan det finns cirka 9000 olika kristna samfund alltså 9000 olika versioner av sanning och det innebär att vi måste kunna acceptera att präster och även lekmän har oika uppfattning och vi ändock skall kunna tillhöra samma kyrka. Jag förstår ju inte att man inte lägger ner kravet. Samtidigt har vi ju från Anders Lindberg politisk chefredaktör på Aftonbladet fått veta att om vi röstar på POSK, Frimodig kyrkka eller ÖSK då är är vi högerkonservativa. Det blir nog en rolig valrörelse fram till riksdagsvalet 2022 och det kommer att handla väldigt mycket om smutskastning och det kommer nog att kastas skit från båda sidor. Smutskastningen i kyrkovalet verkar dock komma främst från socialdemokratiskt håll. Så ni som läser mina blogginlägg rösta gärna på POSK, Frimodig kyrka eller ÖKA och rösta absolut inte på socialdemokraterna när det främst gäller Kyrkomötet och Stiftsfullmäktige.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 10 sept 19:01

  Håller ju inte alltid med vad hon skriver och jag håller även med om vad Anders skriver ibland men i det här fallet är ju Anders totalt ute och cyklar.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 10 sept 16:21

  Undrar när medlemmarna kommer att förstå att Ebba utgör en belastning precis som Stefan utgjort en belastning en belastning för sosseriet. Vi får väl se om medlemmarna tar mod till sig och avsätter Ebba som sedan kommer att passera ut på historiens skräphög där ingen kommer att minnas henne.

Av Johnny Lestander - Fredag 10 sept 15:46

  Ytterst välformulerat men det är nog många som inte köper budskapet. Men ser man till de som kommenterat så köper alla Kurdo Baksis budskap.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 10 sept 15:30

  Intressant med de epitet som Anders Lindberg så frikostigt delar med sig. Men det är faktiskt första gången som någon har kallat mig för högerkonservativ men någon gång skall väl vara den första. Men det kanske blir så när argumenten tryter och det är väl det här som väntar oss i kommande val 2022 men även då från motsatt håll. Men tydligen vill sossarna att vi alla skall samlas inom Svenska kyrkan oavsett hudfärg, kön eller sexuell läggning vilket jag ju inte heller har någonting emot. Men vi skall inte samlas under en gemensam tro för visst är Svenska kyrkan en kyrka för kristen tro och inte en kyrka där vi alla skall samlas och umgås under trevliga former i en åsiktsgemenskap men inte i en trosgemenskap som ju är det naturliga. För självfallet har ju POSK, Frimodig kyrka och ÖKA rätt när det gäller att den svenska kyrkan är till för oss med en kristen tro och då skall vi ju komma ihåg att det finns mycket som ryms inom den kristna tron bland annat frihet att säga nej till viga samkönade. Svenska kyrkan är ju inte en kyrka för åsiktsgemenskap baserat på ett sekulärt synsätt.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 sept 20:53

  Blir nog en smutsig valrörelse 2022 och när argumenten tar slut då tillgriper man invektiv och då från båda sidor.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 sept 20:40

  Går ju inte hem hos vanligt folk för tänk om regeringen plötsligt skulle införa restriktioner igen. Då är det nog läge för revolution. Regeringen vill ju visa handlingskraft för det är snart val igen och någon kanske kan tänka sig att rösta på sossarna efter detta besked. Om nu debattörerna kommer att få rätt och vi får ett massivt utbrott undrar vad som kommer att hända då. Men det är ju bara att avvakta och se.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se