Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Lördag 12 maj 01:02

  https://www.dn.se/nyheter/sverige/fn-kritiserar-sverige-for-hatbrott-och-rasism/. Det värsta är ju patrasket som representerar SD och som sitter i riksdagen. Tänk att det finns så många korkskallar i detta land som röstar på ett rasistiskt och främlingsfientligt parti som SD. Sedan när det kommer ett beslut av polismyndigheten i Växjö då klättrar dessa dårfinkar bokstavligen på väggarna. Inte så underligt att det kommer en rapport från FN med tanke på att främlingsfientligheten i detta land sprider sig som en skogsbrand.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 10 maj 18:11

  Var på temamässa idag i Älvsby kyrka och av församlingen dryga 6100 medlemmar hade hela 22 stycken tagit sig dit varav en präst, en kantor, två kyrkvärdar och en kyrkovaktmästare. Det utgör hela 0,35 procent av medlemmarna i församlingen. Det leder osökt in på ett annat ämnen som jag fört en debatt med Stig om nämligen det handlar om följande http://www.varldenidag.se/nyheter/islam-pa-vag-att-bli-storre-an-kristendomen/BbbqcC!dR8WvihK@0I@wcPMe67vKw/. Där påstår Sara Andersson som är författarinnan att Islam tids nog kommer om inte att ta över världen så bli den största religionen. Detta baserar hon på en undersökning gjord av Pew Research Center men efter att ha sökt så hittar jag ingenting i den undersökningen som verifierar att Sara Anderssons påstående stämmer att Islam kommer att vara största religion år 2070. Hur utvecklingen när det det gäller världsreligonerna kommer att fortsättningsvis gå det kan vi bara sia om eftersom det ju inte finns prognosinstrument som med säkerhet säger att vi har rätt i vilket påstående vi än kommer med. Vad vi dock kan se är ju att antalet religiösa minskar i västvärlden och speciellt bland unga och sedan kan vi ju undra vad vi skall göra åt det.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 10 maj 18:08

 https://www.dn.se/ledare/signerat/lisa-magnusson-sverigedemokraterna-praglas-av-en-angivarmentalitet/ Säger ju det mesta om Sverigedemokraterna och dess rötter. För var någonstans var angiveriet utbrett även om det i det fallet handlade om judar. Jo svaret är enkelt nämligen i det nationalsocialistiska Tyskland under 1930-1940 talet till dess fall och nu förespråkar Jimmie Åkesson samt sak det är fan inte dåligt.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 10 maj 17:59

  https://www.expressen.se/nyheter/efter-flaskmobbningen-svenska-imamer-varnar/.  En sund reaktion av imamerna och vi får väl anta att de menar vad de säger. Men självfallet så kommer en del av Jimmie Åkessons rot och stam säga att det är lögn och förbannad dikt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 22:32

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/oRQ6Gj/hoda-21-far-inte-jobba--pa-grund-av-sin-sloja. Finns ju en EU-dom som gör att det är svårt att göra någonting åt det hela. Dock har hon ju en klar poäng när hon säger citat "Det är tragiskt att man väljer att se vad en individ har på huvudet och inte vad den har i huvudet" samt citat " Framförallt eftersom det är sådan otrolig dubbelmoral. Som väktare skriver du på ett papper att inte diskriminera någon på grund av hudfärg, religion eller sexuell läggning. Sedan gör de så här själva".


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 22:15

  http://www.dagen.se/ledare/frida-park-kyrkorna-kan-radda-sverige-1.1141489  Intressant ledare skriven av Frida. Frida skriver bland annat citat "har under årtionden genomgått en från politiskt håll påhejad sekularisering.". Men jag som trodde att svenska kyrkan var skild från den sekulära staten och levde sitt egna liv men jag kanske har fel. Sedan kommer ju säkert ett följdpåstående om vad gör de politiska partierna inom svenska kyrkan. Men det är ju upp till var och en som är medlem inom svenska kyrkan att rösta vilket en mycket stor majoritet inte gör och av de som röstar så är det inte grupper som t.ex frimodig kyrka som lockar. Men är det verkligen den sekulära statens fel. Sedan säger Frida med förmodad adress till ledarskapet inom svenska kyrkan citat " Det saknas hopp. Det saknas mål. Det saknas mening." Man kan ju undra vad ärkebiskopinnan tycker om att får höra att det saknas hopp, det finns inga mål och allt är meningslöst. Varför inte istället försöka att ingjuta hopp, ge förslag till mål så allting kan få en mening. Sedan kommer en mening som jag har lite svårt att förstå citat " Nutidsmänniskan vet också vad som fattas henne. Men av någon anledning har hon ännu inte förstått att det är kyrkorna som sitter inne på lösningen" Men om nu nutidsmänniskan vet vad som fattas henne är det väl inga problem att försöka att åtgärda det. Och om nu det nu skulle vara så som Frida säger att det är kyrkorna som sitter inne med lösningen och man har identifierat problemet dvs. bristande engagemang då är ju det lätt åtgärdat. Slutligen säger Frida citat " Församlingen har inneboende potential att förvandla människor och därmed också hela samhällen." Men är det verkligen så Frida att församlingarna har en sådan potential. Jag kan ju bara titta på min egen församling i Norrlands inland som har dryga 6100 medlemmar enligt svenska kyrkans egen statistik av dessa brukar antalet deltagande vid högmässan på söndagar utgöra mellan 25 och 30 personer i snitt vilket innebär cirka en halv procent av församlingens medlemmar. En annan intressant notis är att majoriteten har uppnått och passerat pensionsåldern dvs 65 år. Hur denna ålderstigna skara skall lyckas att förvandla människor och även hela samhällen har jag väldigt svårt att förstå. Däremot tror inte alls på att kristendomen håller på att försvinna i Europa, däremot så minskar den i rask takt. Dessutom finns ju inga tecken på att utvecklingen kommer att vända.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 14:13

  http://www.varldenidag.se/nyheter/islam-pa-vag-att-bli-storre-an-kristendomen/BbbqcC!dR8WvihK@0I@wcPMe67vKw/ Självfallet måste människan få välja den väg som de tror leder till gud eller så helt enkelt låta bli. Dessutom inte speciellt förvånande eftersom islam ju faktiskt är den religion som växer i jämförelse med kristendomen. Fortsätter utvecklingen kommer islam att ha passerat kristendomen som den största religionen kring år 2070. Dessutom har vi ju ingen rätt att hindra människor att komma till tro avsett religion. http://www.varldenidag.se/.../BbbqcC!dR8WvihK@0I@wcPMe67vKw/


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 13:57

  Det blev inte mycket till vår utan nästan sommar på en gång och snösmältningen har gått i rasande fart och nu är det bara snöhögar kvar och den cirka 1,20 djupa snön är borta. Däremot är det många plåttak som har blivit skadade och det kommer att bli mycket jobb för hantverkare i sommar på grund av alla skadade tak. Just nu är det 21 grader varmt och det skall bli lika varmt hela helgen. Piteå älven har stigit 3 meter men det är dryga tre meter kvar innan det börjar bli farligt för Älvbron. Men man blir ju så fruktansvärt glad för värmen och dofterna och att snöhelvetet är borta för den här gången.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se