Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 13 maj 13:13

  En debatt i kyrkans tidning mellan Jesper Bengtsson som du kan läsa här. och så Eva Cronsioe som du kan läsa här. Är benägen att hålla med Eva i detta fall och jag anser ju att partipolitik ju inte har något med Svenska kyrkan att göra eftersom kyrkan ju numera är skild från staten. Men vi som röstar i vår församlingen har ju inget alternativ eftersom det antingen handlar om sossarna eller centern. Det innebär ju inte att jag har ändrat min åsikt när det gäller sexuell läggning och samkönade äktenskap men är man aktiv i svenska kyrkan så är det ju ändock Gud vi söker och inte vanliga dödliga. Detta har blivit så uppenbart efter vad jag varit med om och de upplevelser som har haft.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 13 maj 00:01

  Lyssnar på Alison Krauss "Down to the river to pray" vilket är en underbart vacker gosbel som man aldrig blir less att höra. Har nu läst i min andaktsbok för tredje dagen dvs en sida per dag och det handlar om den helige Ande de tre dagar jag har läst dvs 11,12 och 13 maj och idag är det Kristi Himmelsfärd Dag men det blir ingen gökotta på grund av att jag helt enkelt inte kan gå i den utsträckning som jag skulle vilja men kanske nästa år. Sedan blir det ingen uppluckring av restriktionerna den 17 maj utan först den 1 juni men det handlar ju också om vart smittspridningen tar vägen. Tycker ju att det är bra att man är restriktiv med tanke på hur det ser ut men nog skulle det vara roligt med någon form av normalitet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 11 maj 21:45

  Idag var vi på träning på vårdcentralen och det gick bra och jag kunde faktiskt ta några steg utan stöd vilket ju är en framgång. När jag var på väg hem träffade vi dottern som bor på samma gata som vi och barnbarnen. Fick då veta att jag hade fått en bok och ett kort och det var från internationella gruppen som tycker det är roligt att jag gör framsteg. Fick även en bok med titeln "Idag är Guds dag" av Wilfrid Stinissen. Den består av 365 texter dvs en text för varje dag. Det är således en andaktsbok så det blir att läsa en sida varje dag och begrunda vad som står där vilket jag ju självfallet skall göra. Så tack för boken.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 9 maj 10:35

  I natt var det dags igen och bilderna har etsats fast i minnet och det handlar om flykt undan en annalkande storm och det kändes inte som en storm orsakad av vindar utan något helt annat. Vi var i mitt barndomshem och jag skickade iväg min familj och stannade sedan kvar och sopade igen spåren efter oss så att "stormen" inte skulle hitta oss. Sedan begav jag mig till en by där det fanns en kontaktkvinna som hjälpte mig att fara samma väg som min familj undan den annalkande stormen. Sedan vaknade jag och klockan var 06.30 men jag minns det fortfarande trots att klockan snart är 11 så det var väl lika bra att skriva ner det innan det helt försvinner ur minnet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 9 maj 00:41

  Läste följande i 2 Timotheosbrevet 3:1-5 om det moraliska förallet vid tiden slut och där talas om följande. Då kommer människorna att tänka bara på sig själva och på pengar; de blir skrytsamma, högmodiga, fräcka, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, ogudaktiga, kärlekslösa, oförsonliga, fulla av förtal, obehärskade, våldsamma, främmande för allt gott, svekfulla, hänsynslösa och inbilska. De älskar njutningar mer än Gud. De bär fromheten som en mask men vill inte veta av dess kraft. Men innebär det då inte att tidens slut har varit här ett tag för det här beskriver ju hur mänga människor faktiskt är.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 9 maj 00:23

  I natt jag drömde något som jag aldrig drömt förut som det heter i visan. Jag var tillbaka i Arjeplog och gick efter Storgatan och vid biografen hann jag ikapp en person som jag kände igen men han var ung och han kände först inte igen mig. Det var Anders som gick i min klass i 7:an och som är död sedan många år tillbaka. Vi började prata om allt möjligt som det var i går som vi träffades. Drömmen var helt glasklar och vi gick upp mot ICA som en gång i tiden hetter Westermarks och sedan ner mot Drottninggatan och jag berättade att jag hade ramlat ner från taket. Det något udda var att Anders var ung igen och såg ut som han nyss hade gått ut grundskolan och jag var gammal. Jag har aldrig någonsin haft besök av Anders i mina drömmar men däremot av många som inte lever idag och då inte bara min mor eller bror eller mina farbröder utan många andra. Däremot är det väldigt sällan som min pappa är med. En del säger att de inte minns sina drömmar men jag brukar minnas mina och jag skulle nog kunna skriva en roman om jag skulle ha nedtecknat allt jag drömt om och dessutom är drömmarna logiska och har i de flesta fall en röd tråd.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 7 maj 00:11

  Träning varje dag och det är ett måste för att fysiskt rehabilitera sig och det går bra och dessutom har man ju fått sin första spruta och snart har det gått två veckor när man skall ha ett fullgott skydd och sedan väntar spruta nummer 2 i början av juni som ger ett långvarigt skydd. Längtar faktiskt till normalitet även om det bara har gått drygt ett år men tänk att få gå och kolla på fotboll på Älvåkra med den andra pensionärena som precis som jag gillar fotboll. Men vad jag saknar mest är kyrkan och gudstjänster och att träffa de andra i internationella gruppen och efter det som har hänt och att jag fick en andra chans så känns det som något enormt väsentligt. Jag längtar också att få dela mina upplevelser med en viss period men inte före det att vi har fullgott skydd mot covid-19. Har även varit ute på sociala media och tittat men det lockar inte alls att vara med och sprida skit längre som jag gjorde tidigare. Det finns så många andra som gör det och man kan ju inte påverka de som är missledda.Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 4 maj 23:41

  Idag var jag och tränade i vårdcentralens träningshall och gick då bland annat barrgång dvs man går mellan två stänger och håller lått i och det går väldigt bra och jag flåsade ingenting som jag gjorde för en månad sedan. Dessutom kan då stå utan stöd och även men en fot framför den andra utan att tappa balansen. Nu skall jag träna där tre dagar i veckan och även då cykla på testcykel för att bygga upp styrkan i benen. Jag får ju tyvärr inte lyfta mer än 2 kilo så dylika övrningar blir svårt i redskap som kräver det. Men det blir att testa att gå utan stöd i barrgången genom att man bara låter händerna nudda vid barrarna så att man kan ta fast och det känns osäkert men det blir att ta några steg från början för att sedan öka på. Det gäller nämligen att lära sig att gå igen utan stöd och att kunna hålla balansen. Dessutom håller jag på med övningar med gummiband för att öka styrkan i överkroppen. Men det ser väldigt bra ut och det går faktiskt över förväntan.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se