Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Fredag 2 mars 13:39

    http://www.varldenidag.se/ledare/oppna-inte-dorren-for-muslimska-boneutrop/reprbo!hCBBhmOAJhS3CvH8wAjHJQ/.  Intressant att de som bekänner till kristna värderingar ju då i kristen anda säger att alla som inte utövar rätt sorts religion i detta land inte heller skall få göra det speciellt om de är muslimer. Är det däremot judar så går det säkert bra, eller hinduer eller buddister men inte muslimer för de är onda och kommer i natten och tar död på alla kristna i kungariket Sverige. Vi med en något mer nyanserad syn på det hela tycker ju självfallet att har vi religionsfrihet i detta land då skall ju religionen få utövas även då innefattande böneutrop. Om nu böneutrop skulle förbjudas gör det då någon skillnad egentligen för muslimer kan ju fortfarande utöva sin religion i Sverige. Innebär det att hotet som en del kristna i Sverige tydligen känner för islam skulle bli större eller mindre eller oförändrat med eller utan böneutrop. Men vi kanske istället skall förbjuda klockklämtning till helgmålsbönen och mässan på söndagen för det gör väl ingen skillnad när det gäller vilket budskap som framförs i själva den kristna gudstjänsten. Eller så låter vi muslimer ropa ut kallelse till bön och kyrkklockorna får klämta och jag för min personliga del föredrar nog det sistnämnda.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 2 mars 13:19

  http://www.dagen.se/nyheter/valfard-handlar-om-de-kristna-varderingarna-1.1108003. Välfärd handlar om de kristna värderingar är rubriken. Är det också så att vara med och beslutat om jobbskattebidrag för 120 miljarder varje år som ju KD har varit med och beslutat om också tillhör de kristna värderingarna. Man har alltså tagit från den gemensamma kakan för att ge de som är friska och arbetsföra ett skattebidrag. De som däremot inte är frisk eller arbetslös eller gammal de får inget sådant bidrag utan istället så tar man av resurser som man hade kunnat använda till välfärd men det kanske överensstämmer med de kristna värderingar som finns hos KD. Undrar hur man klarar av att titta sig själv i spegeln efteråt men det kanske finns i de kristna värderingar som frodas inom KD. Däremot så överensstämmer det inte med mina värderingar men samtidigt så röstar jag inte på KD och kommer nog aldrig heller att göra det. Så vad jag uttrycker kanske inte spelar någon större roll eftersom jag inte är en potentiell väljare för KD. Däremot betraktar jag det KD håller på med som rent och skärt hyckleri.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 1 mars 18:00

  Idag var det som varmast i nordligaste Lappland så allting är som upp och nedvända världen och själva hade vi -4 grader och solsken. Enligt prognosen som ju dock enbart är en prognos säger att det faktiskt kommer att bli relativt drägligt framöver.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 1 mars 17:55

  Idag brukar jag säga att livet återvänder för nu är både januari och februari borta som är tunga månader och nu känns det mycket lättare eller så är det bara att man inbillar sig. Sedan kommer ju eländet tillbaka när första snön kommer till hösten men nu skall vi inte gråta över spilld mjölk utan njuta att den tid som kommer eftersom vi ju är på väg åt rätt håll.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 1 mars 10:15

  http://www.dagen.se/kronikor/elisabeth-sandlund-svordomar-som-uppror-1.1107393. Elisabeth Sandlund blandar och ger i sina ledarkrönikor och eftersom det är Elisabeth som skriver så representerar hon ju faktiskt tidningens linje. Det är ju minst sagt märkligt att det 2017 fortfarande finns människor och i detta fall ledarskribent som drabbas av moralpanik direkt som en svordom uttalas i SVT. Det sätt som Elisabeth resonerar brukar man ju hitta i Världen idag som ju representerar de frireligiösa aspekterna och jag trodde faktiskt att Dagen hade en "modernare" syn på det hela. Att dra slutsatsen att ett ord eller flera ord bestående av vokaler och konsonanter som det handlar om för åkallan är det inte många som drar, utan man tar det för vad det faktiskt är nämligen en svordom. Undrar hur många av de som blir så indignerade faktiskt själva har svurit eller åtminstone tänkt i de termerna. Man kan ju undra vad ni har gjort sedan har ni kastat er på golvet och bett gud om förlåtelse för erat missbruk av vokaler och konsonanter. Tror ni verkligen att gud bryr om vilka konsonanter och vokaler ni använder i erat språk och det är det enda han pysslar med hela dagarna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 27 feb 14:12

  http://www.dagen.se/debatt/pekka-mellergard-billy-graham-var-inget-helgon-1.1106910. Bra skrivit speciellt sådant man inte läser så ofta nämligen citat "De radikala politiska implikationer som finns i Jesu budskap tonades ner.". Om Jesus hade levat idag hade han knappast varit KD:are om han levat i Sverige.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 26 feb 19:14

  Var in på Stigs blogg och stötte på ordet rigid utan vidare koppling till hans blogginlägg. Kom och tänka på hur man själv upplevs när man skriver ett blogginlägg eller en insändare eller kommenterar på social media hur uppfattas man då. Svaret är ju lika enkelt som bilden faktiskt visar att en del upplever en som flexibel speciellt om åsikterna överenstämmer och när de inte gör det då uppfattas man som rigid. Sedan kan man ju undra vem har rätt och svaret blir ju faktiskt att ingen har rätt det är ju bara olika uppfattningar och ingenting annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 26 feb 12:43

    http://www.varldenidag.se/ledare/dodshjalp-for-dementa-och-sjalvmordsbenagna/reprab!NOChzLpZdLPp9h2Hw4BeA/.  Självfallet är jag för att människor själva skall få avgöra hur de vill avsluta sina liv om man t.ex är svårt sjuk och det finns ingen möjlighet till bot och bättring utan det som väntar är en lång plågsam dödskamp. Men självfallet skall den vara frivillig och människor som t.ex är dementa och inte vet ens vem de är skall ju inte kunna innefattas även om deras anhöriga skulle vilja det. Vart gränsen skall gå är ju svårt att avgöra och självfallet kommer det att finnas fall där man går över gränsen om nu dödshjälp skulle införas i Sverige. Det märkliga i kråksången är ju att Sverige som brukar ligga i framkant när det gäller dessa frågor ju fortfarande inte har infört det. Dessutom så tror ju jag att Nederländerna eller Kanada inte är intresserade av vad vi tycker oavsett hur många spaltkilometer vi än skriver i denna fråga.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se