Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 9 aug 14:29

  http://www.dagen.se/nyheter/s-jamstaller-religiosa-friskolor-med-kriminella-1.1183410.  Nu är jag ju inte sosse om nu någon trodde det men självfallet håller jag med om utspelet konstigt vore det ju annars. Om jag nu fick bestämma vilket jag ju inte kommer att få så skulle skolan förstatligas och dessutom skulle friskolor av vilket slag det än vara må inte vara tillåtna. Alla borde få gå i samma typ av skola och man skall inte kunna köpa sig skolutbildning på grund av vad man har i börsen eller vilken religionstillhörighet man har. En utbildning lika för alla.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 9 aug 13:50

  http://www.dagen.se/debatt/efs-sverige-driver-antikristen-utrikespolitik-1.1182825 Kommenterade detta igår och fick då veta att jag kan lida av någon form av relgionsfobi eftersom statliga stöd villkoras när det gäller verksamhet som missonärsverksamheten inom svenska kyrkan (EFS) utför. Som alla vet vi det här laget har ju svenska kyrkan blivit skild från staten sedan ett antal år tillbaka och skall leva sitt egna liv. Trots detta vill Svenska kyrkan (EFS) ha bidrag från den sekulära staten utan några som helst villkor för bidragen. Vore det inte rimligt att den svenska staten själva bestämmer villkoren för bidragen istället för att bidragstagaren i detta fallet Svenska Kyrkan (EFS) skall få göra det. Dessutom vet jag ju inte om det var personerna från EFS som satte rubriken om en antikristig utrikespolik, men skall verklig svenska kyrkan (EFS) lägga sig i hur den sekulära staten sköter sin utrikespolitik ?


ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 9 aug 01:18

  http://www.dagen.se/debatt/efs-sverige-driver-antikristen-utrikespolitik-1.1182825. Intressanta synpunkter att EFS blir purkna om det inte får bedriva verksamhet i fattiga länder med statliga medel om de inte får sprida den kristna tron. Har kommer vi från Sverige och den svenska staten skall hjälpa er men då måste ni anamma den kristna tron annars blir det ingen hjälp. Visserligen säger man citat "Naturligtvis är det många som arbetar för dessa goda värden också utifrån andra trosbekännelser, men i grunden är det den kristna tron som motiverar dessa värden. Vi är också smärtsamt medvetna om att kristna inte alltid lever upp till de värden som är kristna utifrån Bibelns ord och Jesu frälsargärning." Visserligen kan man få ha andra trosåskådningar men !!!!!!. Dessutom är ju EFS en missionsrörelse inom Svenska kyrkan och är det även svenska kyrkans uppfattning att mission skall spridas på detta sätt och att man uttalar att Sverige driver en antikristen utrikespolitik. Man kan ju faktiskt undra om detta är förankrat i Svenska kyrkans ledning eller om de tycker likadant som dessa representanter för EFS. Man kan ju förstå tankegången om det var egna medel som man använde sig av.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 8 aug 13:55

  http://www.dagen.se/nyheter/kurs-om-satan-popular-pa-svenskt-universitet-1.1182910. Intressant med en kurs om en mytologisk figur med semitisk eller persiskt ursprung för att gestalta något som människan själv skapar nämligen ondska. Samtidigt kan det ju vara intressant med en historisk tillbakablick på en mytologisk figur. Sedan finns det ju människor som faktiskt tror att han finns och alla måste ju få vara salig i sin tro. Om nu någon mot förmodan skulle drista sig till att kommentera detta inlägg då kommer man dragandes med att det står i bibeln, och står det i bibeln då är det sant för det vet väl alla.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 8 aug 13:39

  http://www.varldenidag.se/nyheter/pridetag-enda-undantaget-for-uniformerad-polis/reprhf!lMwTDo2vjFOE8V9k1Rdi8A/. Är det nyhetstorka på VID eftersom man nu återkommer till Pride som man nu vill ösa sin galla över att en polis bär på en regnbågsfärgad flagg. Detta är ju så förfärligt varför gör inte gud någonting åt detta ogudaktiga spektakel som ju Pride är. Men nu är nog polismyndigheten i Stockholm betydligt mer nyanserad i sin bild av Pride och köper inte alls VID;s upplägg vilket ju är en guds tur. Man ser det ju för vad det är nämligen en manifestation av den gyllene regel att älska din nästa såsom dig själv. Det är bara inskränkta kristna som saknar förmågan att se det.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 8 aug 13:20

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/J1ALyR/mardromsscenariot-vi-har-kanske-bara-en-halv-grad-kvar. Det var ord och inga visor men det är ju bara på skoj för det här kan ju aldrig komma att inträffa för det vet väl alla att vi inte alls påverkar vårt klimat, icke sa Nicke det är bara en skröna. Nej fortsätt och lev som ni gör som om det inte fanns någon morgondag och visar det sig att det andock kommer att bära käpprätt åt helvete då kan vi ju alla slänga oss ner och be till gud till vi blir gröna i ansiktet för då kommer han att fixa det så det är inte alls någon fara på taket.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 8 aug 11:41

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8wAxgA/inte-ens-minskade-utslapp-stoppar-extremvadret. Dags att bromsa säger Wolfgang men är det så lätt. Vill vi i västvärlden verkligen bromsa vårt sätt att leva vill vi verkligen avstå från det som vi har haft. Vill vi avstå från semestern i Thailand, byta till en ny bil eller köpa ett nytt skopar varje vecka. Tillhör du dessutom de vita högerkonservativa då är ju det här med klimatförändring bara något man har hittat på för att förhindra vårt sätt att leva. Sedan går ju ledaren för världens "ledande" demokrati ut och säger att vi hoppar av klimatavtalet för det försöker bara hindra USA att leva som de vill. Men det finns ju alltid en enkel metod att lösa detta på och det är att slänga sig ner på knäna och knäppa sina händer för då kommer gud att lösa allting.Problemet är att jag inte tror att det hjälper speciellt mycket.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 7 aug 23:16

  https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/ung-vanster-vill-forstora-sds-mote-allvarligt/. Det är ju inte speciellt allvarligt eftersom det ju handlar också om yttrandefrihet och att upplysa väljarna om att SD ju är ett rasistiskt, sexistiskt och homofobiskt parti vilket ju är en form av samhällsupplysning och det kan ju aldrig vara fel.. Idealet vore ju att man kunde få kyrkor i närheten att ringa eftersom det är ofärdstider som vi lever i med ett växande rasistiskt, sexistiskt och homofobiskt parti vid namn SD i Sverige och det är faktiskt allvarligt. Dessutom skall väl inte SD prata så mycket om hur ungdomsförbund gör med tanke på hur deras egna ungdomsförbund gjorde man sig av med ledarna för ungdomsförbundet för att de ifrågasatte sitt moderparti vilket ju inte är aktuellt i detta fall.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se