Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 13:42

  http://www.varldenidag.se/nyheter/minister-lag-risk-med-rfsu-info-till-nyanlanda/reprec!HD4KbxQihqOmn3q5dQJ9g/.  Intressant artikel där bland annat följande citat ur artikeln leder till eftertanke citat " ”Risk för att segregationen ökar”, sade kritiker och menade att materialet kan ge sken av att det inte finns några gränser gällande sexualitet i Sverige, och därmed kan leda till att män från patriarkala kulturer blir ännu mer kontrollerande än de var i sina hemländer. " Den slutsats man då skulle kunna dra var ju att utan någon sexualupplysning alls så skulle segregationen minska. Tänk att ingen har kommit på den idén för hur vi skall lösa problemet med segregationen. Kom ju också att tänka på patriarkala kristna familjer där sexualitet betraktas som något smutsigt, fult och ont och att sexualitet enbart får förekomma under äktenskap i ett mörkt sovrum under täcket.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 9 maj 11:28

  https://www.expressen.se/kvallsposten/har-kommer-det-ropas-till-bon-varje-fredag/ Nu är den del rädda och en del glada att SD skall öka sin väljarandel på grund av beslutet. Men om nu SD ökar sin väljarandel och man skulle kunna fastställa att det beror på beslutet att tillåta böneutrop vid moskén i Växjö då säger det väldigt mycket om Svenska folket som tyvärr verkar helt och hållet ha tappat kompassriktningen. Främlingsfientligheten verkar sprida sig som en löpeld i detta land och speciellt mot människor som kommer från muslimska länder eller ve och fasa är utövande muslimer.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Tisdag 8 maj 14:34

  http://www.dagen.se/nyheter/mosken-i-vaxjo-vi-skulle-vilja-ha-annu-fler-utrop-1.1141233 Om man nu läser artikeln så säger ju Avdi Islami som är presstalesman för Växjö muslimer att han vill att fler orter skall få böneutrop. Självfallet så skall ju muslimer ha samma rätt som alla andra att få utöva sin religion precis som kristna har rätt att utöva sin religion i detta land. Men med tanke på den inskränkthet och främlingsfientlighet som har spridit sig som en löpeld över landet kommer det säkert att bli livat om ytterligare ansökningar om böneutrop kommer.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 8 maj 10:59

  http://www.dagen.se/nyheter/ebba-busch-thors-ilska-mot-beslutet-om-boneutrop-i-vaxjo-1.1141229 Intressant med att hon blir så arg eller är det kanske bara på låtsas. Men syftet är ju dock uppenbart nämligen att försöka att locka till sig främlingsfientliga röster. Vi får ju verkligen hoppas att hon misslyckas i sitt uppsåt och att KD åker ur riksdagen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 8 maj 09:38

  http://www.dagen.se/nyheter/nytt-besked-mosken-i-vaxsjo-far-tillstand-for-boneutrop-1.1141139. Yes, Yes och åter Yes på ren svenska. Förståndet fick råda men alla belackare klättrar bokstavligen säkert på väggarna. De kommer säkert med bestämdhet påstå att nu kommer vi alla att bli muslimer eftersom farsoten inte kommer att stanna i Fittja, Växjö och Karlskrona utan kommer att sprida över hela landet. Det är ju samma sak som när kyrkklockor ringer då dras vi som en magnet till kyrkan eftersom gud kallar. Dessutom verkar ju en majoritet av Sveriges befolkning vara så inskränkta att de faktiskt tror det att hör vi bara ett böneutrop så blir vi med automatik muslimer.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 7 maj 14:54

  Kommenterade ett inlägg idag på världen idag som handlade om att tre-åringar är målgrupp för en pride festival i Växsjö. Vad jag då konstaterad var att man utifrån rubriksättningen samt innehållet i inlägget kunde räkna ut vem som hade skrivit det och det stämde faktiskt. Det finns ju andra som skriver på världen idag som man känner igen på sättet att argumentera och skiva som Stefan Swärd och Olof Edsinger. Men genom att säga det ansåg världen idag att det handlar om personangrepp och tog bort inlägget. I inlägget skrev jag också att det ju inte är speciellt ovanligt att barn är målgrupper för svenska kyrkan och frikyrkornas arbeten men om det sker under en pride festival då är det något förfärligt. Jag anser ju att det i princip handlar om att censurera inlägg som inte håller med de som skriver på världen idag. Dessutom så släpper man igenom sådana som håller med och ibland är det ganska grovt det som släpps igenom enligt min uppfattning.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 7 maj 13:29

  Läste prognosen och det blir varmt hela veckan här uppe och riktigt varmt upp till mellan 20-25 grader och det enda som kan bli problem är vattenflödet i Piteå älven pågrund av värmen och den mängd med snö som finns kvar även om snötäcket har krymt betänkligt under helgen. Vi minns ju fortfarande 1995 när det var kris och Älvbron höll på att stryka med. Men det är fortfarande kvar 3,33 meter till kritisk nivå men älven har stigit med 46 centimeter på ett dygn.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 7 maj 13:15

  http://www.varldenidag.se/nyheter/trearingar-malgrupp-vid-pride-festivalen-i-vaxjo/reprec!qPkABIjgh1mtEordm2pGGQ/ Sara Andersson var den första tanke som slog mig när jag läste rubriken och sedan sakinnehållet innan jag faktiskt såg att det var hon som stod som författarinnan till innehållet. Men att barn är målgrupper inom svenska kyrkan och förmodligen även inom frikyrkorna är ju inte speciellt konstigt. Mina fem barn som numera är vuxna var ofta på kyrkans barntimme och samma sak med mina barnbarn. Varför är det då för märkligt att treåringar är målgrupp vid en pridefestival. Men i Sara Andersson och hennes följares värld finns det bara två färger och inga nyanser alls utan allting är antingen svart eller vitt eller rättare sagt rätt eller fel.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se