Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Tisdag 7 sept 21:06

  Jag svarade på kyrkovalskompassen i den kristna dagstidningen Dagen och jag försökte svara ärligt på alla frågor och den grupp som jag skulle välja blev POSK vilket jag ju redan har valt när det gäller Stiftsfullmäktige och Kyrkomötet.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 7 sept 13:58

  Håller fullständigt med om kristdemokraterna kan plocka bort ordet Krist och kalla sig för demokraterna eller heller då högerdemokraterna vilket ju passar bra på ett parti som under Ebba Busch ledning blivit ett extremt högerkonservativt parti. Undrar om Ebba Busch har hört talas om ulv i fårakläder för det borde hon ha gjort med sin kristna bakgrund och annars kan hon ju kolla i Matteus 7:15.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 7 sept 13:43

  Frihet är det bästa ting bara vi får göra vad vi vill. Inte skall väl något som vi inte ens kan se sätta stopp för det. Dessutom så diskriminerar ju vaccinpassen de som ej är vaccinerade av olika orsaker. Tänk på alla de i förorter med hög andel invandrare där vaccinationstäckningen är lägre de blir ju diskriminerade och det kan väl regeringen inte tillåta eftersom det är många av regeringens väljare som bor där. Så jag är nog ganska så övertygad om att det kommer att förhalas det här med vaccinationspass.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 6 sept 23:26

  Intressant teologiskt utlägg måste jag säga. Tog Jesus verkligen strid mot dåtidens orättvisor ? Tog han verkligen strid mot den romerska överhögheten som författarna av detta inlägg faktiskt påstår. Det kanske beror på hur man tolkar sin bibel men jag har ju svårt att se det om man läser evangelierna. Undrar om inte VISK:arna ser på det hela som en del av judarna gjorde nämligen att de såg en konung som skulle befria dem från det romerska förtrycket och vill att dagens kyrka skall vara en av grenarna i det sekulära samhället. Men om man läser evangelierna så får man ju ett helt annat budskap som inte handlar om förändring av samhället. Istället så gör ju VISK precis som andra politiska partier nämligen att överföra sin sekulära TRO in i Svenska kyrkan och det är inte bra. Svenska kyrkan är ju en kyrkan vilande på kristen grund dvs en trosgemenskap och inte en åsiktsgemenskap men det verkar det politiska parterna och deras avknoppningar inom svenska kyrkan inte ha förstått. Tyvärr tror jag inte heller att de förstår vad man säger.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 6 sept 22:55

  Eftersom jag skall jobba på valdagen den 19 september som ordförande i vallokalen i församlingsgården så gick jag och röstade idag den första dagen som man kan förtidsrösta. Det jag valde att rösta på var ganska så självklart åtminstone för mig. När det gäller kyrkomötet och stiftet så blev det POSK eftersom jag ju är en av dem som vill få bort de politiska partierna ur kyrkan eftersom de inte hör hemma där enligt min uppfattning och då blev det POSK men inte frimodig kyrka som går något längre än POSK. Lokalt så var också valet enkelt nämligen centerpartiet eftersom de som står på deras lista så finns ett antal som man ser ofta i kyrkan. Däremot ser man i princip aldrig till några socialdemokrater i kyrkan. Dessutom så är ju Nisse som klippt och skuren för att kunna bli kyrkostryrelseordförande på grund av sitt engagemang inom kyrkan. Så därför så hoppas jag ju att fler röstar på centern när det gäller kyrkofullmäktigevalet i Älvsbyn så vi får färskt blod in i kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 5 sept 21:58

  Cor.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 5 sept 21:44

  Kallades för äventyrssöndag vilket innebär hamburgare med tillbehör efter gudstjänsten och social samvaro vilket ju i den rådande pandemin ju är roligt. Blev att prata om kommande kyrkoval och den uteblivna valdebatten och ickefrågan som tydligen är den stora valfrågan. Karl-Johan höll en bra predikan om enhet i Kristus och budskapet gick ju inte att ta miste på nämligen att vi skall vara en enda enhet oavsett våra åsikter som kan skilja sig åt. Men åsikter är ju aldrig detsamma som tro och rättfärdigheten uppnås aldrig via våra handlingar utan enbart genom vår tro på Jesus Kristus. Men det verkar ju framförallt socialdemokraterna ha missförstått som tror att kristen tro är enhetlig men de fårstår ju inte att svenska kyrkan aldrig kan vara en åsiktsgemenskap utan den är alltid och kommer alltid att förbli en trosgemenskap. Roligt att vi faktiskt var hela 30 personer i kyrkan.


Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 4 sept 23:24

  Frågan skall ju ställas till den sittande regeringen och varför de inte gör något åt saken. Det kan inte vara så att eftersom vaccineringen bland utlandsfödda är lägre så vill inte regeringen diskriminera dessa eftersom många av dessa lägger sin röst på den sittande regeringen. Men en sådan slutsats får man väl inte dra ? Däremot så spelar det ju inte så stor roll för egen del eftersom jag ju inte skulle lägga ut pengar för att gå och titta på Carola eller Malmö FF. De fotbollslag som jag ser på behöver man inte något vaccinationspass till eftersom antalet åskådare inte uppgår till speciellt många och Carola är ju inte aktuell.

 

Johnny
  

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se