Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Torsdag 3 okt 23:46

  Har ju ett stort socialt kontaktnät på grund av det yrke som jag har haft i nästan 40 år. Roade mig att fråga en några av dessa om varför de trodde att de är så få besökare i kyrkan. Någon sa att det handlade om sagoberättelser, andra sa att det beror på att vi är ett av världens mest sekulära länder, en tredje att det var så tråkigt och en fjärde att hon inte gillade talet om synd och straff. Läste en artikel med rubriken Sverige världens tredje minst religiösa land efter Kina och Japan där det visade sig att endast en femtedel av befolkning betraktade sig som religiös. Jag har även sett siffror på en femteplats. De länder som toppar statistiken är tydligen Thailand, Armenien och Bangladesh där nio av tio betrakar sig som religiösa. Tittade även på hur många som har lämnat svenska kyrkan år 1972 fanns det 7754784 medlemmar vilket utgjorde 95,2 % av befolknng och 2018 var motsvarande siffra 5899242 dvs 57,7 % av befolknng. Antalet döpta 1970 var 88568 och 2018 var det nere i 466605 och när det gäller konfirmationen så var siffrorna 1970 80820 och 2018 var det nere i 26658. Tittade även på antalet medlemmar i svenska kyrkan i Älvsbyn vilket är 6047 och vid gudstjänster/mässor så brukar det normalt vara mellan 25-30 personer vilket då innebär att 5 promille av medlemmar besöker gudstjänsten/mässan.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Torsdag 3 okt 23:39

  Nog har jag hört mycket dumt i mina dagar men det här det tar priset. Om du hädanefter skall skicka in insändare till Piteå-tidningen då måste de ha ett specifikt mått dvs antal tecken. De skall vara exakt 450, 800,1600 eller 2500 tecken långa. Det innebär ju att insändare med mindre än 450 tecken ju aldrig kommer med. Dessutom hur fan skall man kunna skriva en text som är exakt en viss längd när det gäller meningsbyggnad, innehåll och röd tråd. Kommer förmodligen att få som effekt att människor kommer att sluta skriva insändare dvs att man dödar debatten och det är rent ut sagt för djävligt.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 2 okt 22:11

  Idag hade vi möte med ovanlighetsgruppen dvs en grupp där man fritt samtalar om Bibeln och kristen tro. Intressant upplägg och en del intressanta frågeställningar som vi skall avhandla under kommande möten. Vi kom även överens om att inte hänga ut någon och hens åsikter om det vi samtalar om under mötet. Hade tänkt att vara med på veckomässan men pågrund av invasion av barn och barnbarn med tillhörande middag så kom jag iväg sent men hann till nattvarden. Har funderat på jag någonsin har blivit ifrågasatt för min kristna tro och kommer på att det har aldrig hänt någonsin trots att jag periodvis burit kors men under hela sommaren väl synligt en frälsarkrans. Har ju bloggat många gånger om kristna frågor och jag har självfallet blivit bemött för mina ställningstaganden i kristna frågor men däremot inte att jag har varit kristen. Sedan så kan man ju undra varför det är så få som besöker kyrkan vad kan det bero på, är det något som skrämmer iväg människor som t.ex det här med synd och straff eller är det för att människor inte känner sig välkommen i gemenskapen att man måste vara på ett speciellt sätt för att få vara med . Men det var intressant och jag ser faktiskt fram emot nästa möte om två veckor. Nu väntar friidrotten.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 2 okt 14:32

      Nu krockar det med varandra men gudskelov så har man ju både SVT-play och Viaplay eftersom man ju inte kan se det samtidigt. Så det blir Friidrotts-VM där jag inte sett tisdagens sändningar klart ännu och sedan en paus för att se smmandraget av målen i champions league för att avrunda med premieren av NHL 2019/2020 där mitt favorit lag spelar första matchen nämlgen Toronto Maple Leafs mot Ottawa Senators dvs. två kanadensiska lag.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 1 okt 23:35

 Intressant med det här med besparingar i den löpande verksamheten, men problemet är ju att budget och besparingar ju skall ställas mot verkligheten. Verkligheten är ju faktiskt den som styr utfallet och inte siffror på ett papper. Så det spelar ju inte så stor roll om man gör besparingar på 11,5 eller 22 miljoner risken är ju ändock att verkligheten kommer att visa ett underskott eftersom man ju måste bedriva lagstadgad verksamhet och man kan ju inte låta gamlingar ligga och dö hemma för att kommunen inte har pengar utan då får det bli ett underskott i stället. Sedan skall man tydligen satsa stort genom en ny sporthall och ombyggnad av simhallen och det kommer att gå lös på någonstans mellan 115 till 134 miljoner och då måste man ju låna och själva satsningen är ju lovvärd men om man satsar så mycket på bad och idrott hur blir det då med ett framtida SÄBO kommer det att finnas pengar till det? Thomas Egmark säger i artikeln i PT att kommunen har 80 miljoner i bank och kan låna 150 miljoner vilket ju blir 230 miljoner men om det nu stannar vid 134 miljoner för sporthall och simhall då finns det 96 miljoner kvar i utrymme. Kommer det att innebära att en nybyggnation av SÄBO kan vara möjlig med tanke på att Älvsbyn är en glesbygdskommun och dessutom måste ju kommunen ha en buffert eftersom risken är ju att kommunen kommande år kommer att gå med underskott och då måste det ju finnas pengar till det.  Dessutom vet man ju aldrig var notan på sport och simhallsbygget stannar vid det kan ju faktiskt skena iväg.


Johnny

Av Johnny Lestander - Tisdag 1 okt 12:02

  Den första snön har fallit men dock inte här utan långt norrut och sedan i mellersta Norrland, här har vi 8,6 grader varmt och blåsigt.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 30 sept 21:23

  Var som sagt var på högmässa i går när det handlade om ärkeängeln Mikael. I går hade jag som tänkt att skriva ett långt inlägg men det var igår och det jag tänkte ut då det har falnat till idag. Det som blev kvar är en fundering över ondska vad det nu är för något om det bara finns inom oss och att vi skapar den själva.  Eller finns det några svarta "får" som viskar i våra öronen och får oss att göra dumma saker. Av det långa inlägget som var tänkt bidde det som ingenting och nu skall jag gå och diska och sedan skall jag se friidrott.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 30 sept 16:56

  Att pensionärer och medborgare är besvikna när det gäller turerna runt nedläggningen av restaurangen på Fluxen är ju förståeligt. Sedan att vi inte får något gehör för våra synpunkter eller svar på våra frågor av kommunalrådet, kommunchefen och VD:n för fastighetsbolaget var ju inte något man kunde förvänta sig. Något svar vad det gäller kostnaderna att bygga om lokalerna till gym och omklädningsrum och vad hyreskostnaden blir för Artic Gym blir det stod inte att utläsa i svaret från kommunledningen. Betvivlar stort att besvikna pensionärer och kommunmedborgare någonsin kommer att få ett svar på sina frågor. För visst vore det intressant för kommunmedborgarna och pensionärerna som bor på Fluxen att få veta vad hyran för restaurangen var och får man nu tro på rykten så var hyran astronomisk med tanke på var vi bor i Sverige och då var det ju inte alls konstigt om restaurangen inte gick runt. De siffror som har nämnts men ej gått att få verifierade handlar om drygt 2 miljoner i hyra för restaurangen och 1.8 miljoner för biblioteket. Vad är man från kommunledningen rädd för ? Törs man inte stå för det man faktiskt har gjort ? Men det kommer ju ett val 2022 och då kan vi ju tala om vad vi tycker om nuvarande kommunledning även om människans minne är kort.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se