Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Lördag 24 feb 22:00

  I torsdags hade det gått 9 veckor sedan midvintersolståndet och det  var den 22 februari och årets kortaste månad är är snart slut och om mindre än 1 vecka är det den 1 mars. Dagen hade förlängts med 8+24+36+43+46+48+49+50 samt 48 minuter i torsdags vilket totalt gör 352 minuter dvs 5 timmar och 52 minuter och nu är det lördagen den 24 februari och då har det blivit ytterligare 14 minuter ljusare det vill säga att det blivit 6 timmar och 6 minuter ljusare idag sedan vintersolståndet.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 24 feb 21:51

  Men det dröjer inte så speciellt länge innan vi slipper detta elände och sedan glömmer vi bort det hela till nästa höst när vi upptäckar att aj fan nu är det vinter igen. Tänk att eländet aldrig tar slut utan det återkommer gång på gång på gång.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Fredag 23 feb 23:26

  Det finns enligt mitt sätt att se det två olika ståndpunkter, kanske lite tillspetsade och provokativa. Den första som vi kan kalla för cynism är följande. Till vårt land Sverige vill inte ha flyktingar speciellt inte de som har låg utbildning, eller som på annat sätt ger upphov till stora kostnader för det svenska samhället. Dessa personer skall helst ha bra utbildning, helst se ut som oss (vit), tillhöra rätt sorts religion (kristna) och därför lätt kunna anpassas till vårt svenska samhället. Vi vill inte ha hit människor med fel hudfärg (svart), från fel världsdelar (Afrika och Asien), med fel religionsinriktning (muslimer) och de får absolut inte vara lågutbildade eftersom då kan de inte direkt generera ett mervärde till vårt svenska samhälle. Den andra ståndpunkten kan vi kalla för humanism. Där ser vi till medmänskliga värden och vi tar med öppna händer emot människor oavsett utbildning, religion, hudfärg eller från vilken del av världen dessa människor kommer ifrån. Vi tar också de kostnader som det innebär eftersom vi ju är ett rikt land jämfört med många av de länder de kommer ifrån. Sedan måste vi ju lära oss att integrera dessa människor på ett mycket bättre sätt än idag.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 23 feb 17:56

  http://www.dagen.se/debatt/tomas-samuel-vad-innebar-boneutrop-1.1104635.  Intressant upplysning och med säkerhet kommer det att reta gallfeber dels på en del som säger sig vara kristna. Det kommer dessutom att reta gallfeber på islamofober liksom främlingsfientliga och de som tillhör partier ute på högerkanten som M, SD och KD. Självfallet bör ju böneutrop vara tillåtna precis som klockklämtning är tillåten.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 22 feb 17:09

  Intressant att det faktiskt finns människor som reagerar på att det finns andra människor som vill utöva sin religion via en kallelse via böneutrop istället för att ringa i kyrkklockor som ju bland annat används för kallelse till kristen gudstjänst. Det är även intressant att det finns människor som tycker att en biskop inte skall få uttrycka att han tycker att det är rätt ur religionsfrihetssynpunkt att böneutrop får ske när ju klockringning sedan tidigare får ske. Sedan är det ju också intressant att det finns många människor som tar upp det som händer i muslimska länder där man inte har religionsfrihet och framför åsikten att då skall inte heller religionsfrihet få förekomma i Sverige dvs islam skall förbjudas. Undrar om de här människorna har tänkt på att ett sådant resonemang ju gör att om vi skulle komma på idén att förbjuda islam i Sverige då är vi ju inte ett dugg bättre än de muslimska länder som de så innerligt avskyr. Vi kan ju påminna oss om vad som står enligt artikel 18 i FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna har varje människa rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet. Då invänder ju säkert någon att de finns muslimska länder som bryter mot FN-stadgan när det gäller religionsfrihet men om vi skulle förbjuda Islam i Sverige då gör vi faktiskt samma sak.

 

Johnny

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 21 feb 17:30

  Jag är en rabiat hatare av vinter och jag håller på att vara så in i helvete less på vinterhelvetet. Så nu längtar jag till våren och det blir ljusare för varje dag som går men än är det minsusgrader och det har som inte varit någon blida på hela vintern. Så jag längtar till dess att det blir plusgrader och man kan få sig lite sol för det behöver vi verkligen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 21 feb 12:08

  http://www.varldenidag.se/ledare/glassbilar-kyrkklockor-och-boneutrop-i-vaxjo/reprbs!UW9ZSJZgU76SqG1NnVfXQg/.  Intressant kan man tolka det så att religionen islam enbart skall få utövas enligt regler som det svenska sekulära/kristna samhället ställer upp. Kan man då säga att vi har religionsfrihet i detta land om vi utformar sådana regler. Jag hoppas ju att samhället utformar ett regelverk så att människor i detta land faktiskt får utöva sin religion oavsett vilken religion det är är på det sätt som man själv vill. Så självfallet skall böneutrop få vara tillåtet precis som klockringning från kristna kyrkor är tillåtna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 19 feb 17:04

   http://www.varldenidag.se/ledare/vi-behover-be-for-valet/reprab!sp7IB9WY5bYeh6XGaTUXSw/. Tillåt mig att betvivla att gud bryr sig om det svenska valet och jag betvivlar starkt att bön är rätta vägen för partier att komma till makten utan det är nog viktigare att rösta. Dessutom varför skulle gud vilja favorisera bland annat ett parti som KD som ju i sin värdegrund har att tillbe mammon. Jag tänker ju bland annat på att det är ett skattesänknings parti vilket ju innebär att man gynnar friska och relativt unga och självfallet sker ju detta i sann kristen anda. Att missgynna gamla, sjuka och arbetslösa skattemässigt sker också det i sann kristen anda.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se