Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Lördag 4 sept 23:14

  Någon "risk" att det skall inträffa i Sverige under överskådlig tid är ju svår att se. Att det däremot inträffar i USA är ju inte alls speciellt märkligt. Dessutom finns det ju människor i det här landet som betraktar vår abortlagstiftning som extrem men då åt motsatt håll jämfört med det som har hänt i Texas. Dessutom kan du ju inte förhindra människor att ha sin uppfattning i abortfrågan även om den strider mot din egen. Det är ju precis som alla andra frågor.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 4 sept 23:00

  Välformulerat men Anders når förmodligen inte ut med budskapet till de han vänder sig till för de är inte mottagliga. Däremot så tycker ju vi andra att budskapet från Anders är klockrent.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Lördag 4 sept 12:11

  Bra inlägg av Stig som du kan läsa här. Frågan kvarstår ju vad vilja partierna och vad vilja Socialdemokraterna som man ju aldrig ser till i kyrkan men vara med och bestämma det vill de.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 3 sept 22:10

  Storebrorssamhället here we come. Det är ju bara att kontakta NSA för de vet ju hur man kan avlyssna medborgarna utan att någon vet om det.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 3 sept 21:52

   

Intressant att den stora debatten handlar om väjningsrätten dvs prästers rätt att avstå från att viga samkönade och socialdemokraterna har slagit på den stora trumman och sagt att det är en livsviktig fråga för Svenska kyrkan för inte kan vi ha präster som vägrar. Om vi tittar på 2019 års siffror handlar det om 147 samkönade vigslar inom svenska kyrkan av totalt 14000 vigslar. Så  om socialdemokraterna nu får bestämma så kommer den frågan upp på kyrkomötet. Däremot så talar man inte om att antalet dop har halverats sedan 1970. Antalet konfirmander har minskat med 70 procent sedan 1970 och antalet medlemmar med 2 miljoner. I en SIFO-undersökning beställd av Svenska kyrkan så visade det sig att hälften av alla medlemmar inte har haft någon kontakt med kyrkan under sista året. Men frågan om hur Svenska kyrkan skall kunna behålla sina medlemmar, hur antalet dop skall öka eftersom medlemsrekryteringen ju idag sker via dopet, hur skall vi få ungdomar att intressera sig för den kristna kyrkan och konfirmera sig det är inte frågor som intresserar socialdemokraterna utan det handlar om att värna om samkönade vigslar och ingenting annat. Dessutom så har vi svårt med rekryteringen av präster och nu vill socialdemokraterna att man skall bekänna sig till den sanna kristna socialdemokratiska tron. Tyvärr verkar socialdemokraterna inte förstå att det inte finns en kristen tro utan många versioner av sanningen eftersom det finns cirka 9000 kristna samfund i världen. Vi inom Svenska kyrkan bekänner ju oss till den kristna tron dvs. en trosgemenskap och inte en åsiktsgemenskap. Men det verkar inte socialdemokraterna ha förstått.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 2 sept 00:28

  Att Kristdemokraterna har tappat den kristna aspekten sedan länge och idag är ett väldigt högerkonservativt parti det visste vi ju redan. Men nu hävisar man tydligen till kristen etik och moral och angriper sexualundervisning för att den inte säger sanningen. Det finns bara pojkar och flickor och att sexuella relationer endast får förekomma mellan dem och absolut inte mellan pojkar och pojkar eller mellan flickor och flickor för det strider mot naturens och skapelsens ordning. All annan undervisning än denna förvränger huvuderna på våra barn åtminstone enligt Kristdemokraterna. Så hur skall ni ha det vara högerkonservativa utan kristen moral och etik eller har ni plötsligt gått tillbaka till den gamla ordningen ?


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 2 sept 00:07

 

Läkare vill ha nya restriktioner.

Majoriteten av patienterna som vårdas på iva är ovaccinerade, och läkarna menar att resurserna borde gå till annat än att vårda dem, rapporterar SVT.

– Vi har inte råd att vårda patienter på iva som egentligen inte behöver ligga där, säger Kai Knudsen, överläkare på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg till SVT.

Han vill bland annat att det ska bli obligatoriskt för folk som inte vaccinerat sig att testa sig för covid när de kommer hem från en utlandsresa.

Vården är belastad och har bland annat en stor vårdskuld med många operationer att ta igen.

– Nu är det många som vill ha del av vår kaka så att säga. Nu är det en betydligt tajtare situation. Vi måste verkligen vara rädda om våra intensivvårdsplatser.

Detta är hämtat från Aftonbladet och visst låter det vettigt ?


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 1 sept 22:14

  Tänkte dela med mig av Stigs tankegångar som jag verkligen tycker stämmer med verkligheten ni får tankegångarna här.


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2021
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se