Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Söndag 18 feb 14:21

  http://www.dagen.se/nyheter/vaxjobiskopens-inlagg-om-boneutrop-mottes-av-konsord-1.1101606 Visst är den vacker denna version av guds hus. Vill man föra en dialog i "kristen" media bör man nog inte vara för religionsfrihet och säga att muslimer har samma rättigheter i Sverige som kristna. Hävdar man motsatsen då blir tydligen reaktionen svordomar och könsord i sann kristen anda.

 

Johnny


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 17 feb 21:10

  Nu har det gått 8 veckor sedan midvintersolståndet och det är den 15 februari idag och årets kortaste månad är här och om 2 veckor prick är det den 1 mars. Dagen har förlängts med 8+24+36+43+46+48+49 samt 50 minuter vilket totalt gör 304 minuter dvs 5 timmar och 4 minuter och lördag den 24 februari har det blivit 6 timmar ljusare.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Lördag 17 feb 15:04

  http://www.dagen.se/ledare/elisabeth-sandlund-religionsfrihet-i-forsta-rummet-1.1102204.  Elisabeth Sandlund och hennes ledare blir jag som aldrig riktigt klok på för ena dagen är hon för och andra emot. Den här ledaren är ju alldeles excellent skriven som just sätter fingret på det som är väsentligt nämligen religionsfriheten som ju är grundlagsskyddad i Sverige. Sedan att komma med argument som att kristna kyrkor eller kristendomen inte får utövas i muslimska länder är ju ett icke argument. För resonerar vi på samma sätt dvs. att vi skulle förbjuda islam att utövas i Sverige då är vi ju faktiskt inte ett dugg bättre. Men istället så flödar ju kommentatorsplatserna med i många gånger hatiska inlägg i sann kristen anda. Det är faktiskt frapperande hur många inskränta kristna det faktiskt finns i detta land.


Johnny

Av Johnny Lestander - Fredag 16 feb 17:02

  http://www.varldenidag.se/ledare/samma-gud-i-kristendom-och-islam/reprab!0PPAVRyNQ6LCorreEkRTg/. Intressant att en som Olof Edsinger framför en polyteistisk syn på gud dvs att det finns åtminstone två gudar en kristen och en muslimsk. Dessutom påstår sig Olof Edsinger vara kristen och jag som hade för mig att kristna är monoteister dvs tror enbart på att det finns en gud men nu plötsligt finns det minst två gudar. Innan han har slutat kanske han slutar som en hindu med tron på massor med gudar eller som i Asatron. Dessutom säger Olof citat "Sant är att vi alla tror på en Gud som är vår Skapare och Herre. Men våra resterande beskrivningar av Gud är så olika att de omöjligt kan hänföras till en och samma gudom." Utan att använda personangreppsmetoden så kan man ju absolut säga att antalet gudar ju inte ökar för att vi uppfattar dem på olika sätt. Det finns ju faktiskt ingen motsättning i att muslimerna ju uppfattar gud på sitt sätt och kristna på sitt sätt. Det kan inte vara så att Olof Edsinger påstår att det bara finns en sann religion och det är kristendomen och att alla andra religioner är falska.

 

Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 15 feb 12:04

  http://www.dagen.se/debatt/micael-grenholm-svensk-migrationspolitik-ar-som-hungerspelen-1.1101505.  Intressant debattartikel och om vi nu tolkar Micael rätt så tycker han att i princip alla som kommer hit skall få stanna i sann kristen anda. Tror nog att många inte håller med om det inte ens de som kallar sig för kristna.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 15 feb 11:51

  http://www.dagen.se/nyheter/vaxjobiskopens-inlagg-om-boneutrop-mottes-av-konsord-1.1101606.  Intressant med svordomar och könsord i sann kristen anda. Men de som svär och använder sig av könsord kanske egentligen inte är kristna utan bara till namnet. Tråkigt att Fredrik kände sig tvungen att plocka bort sitt inlägg för det innebär ju att man låter mobben vinna och det är tråkigt. Saknar människor förmåga att argumentera utan använder sig av svordomar och könsord då är de ju ingenting att lyssna på.


Johnny

Av Johnny Lestander - Torsdag 15 feb 00:26

 


Johnny

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ sannerligen med Blogkeen
Följ sannerligen med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se