Senaste inläggen

Av Johnny Lestander - Fredag 24 feb 21:36

     http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3ap8v/trump-trappar-upp-media-kriget. Det som Donald Trump håller på med liknar ju det hemliga nätverket Cabal i The Blacklist. För Donald Trump vill ju inte att media skall granska eller ha insyn utan att han får göra precis som han vill. I slutändan tror jag ändock att media kommer att vinna till förtret för både Donald Trump men även för hans dårfinkar till anhängare.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 22 feb 23:41

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/AavEj/bjorklund-om-det-inte-fungerar-rader-djungelns-lag. Först var Janne Björklund så upprörd över att handelsminster Anna Linde bar slöja när hon var på besök i Iran eftersom hon med detta handlande gör att kvinnoförtrycket i Iran ökar. Självfallet skulle hon ju inte ha burit slöja eftersom det ju med automatik hade gjort att kvinnoförtrycket i Iran hade minskat för ungefär där ligger den logiska slutsatsen. Däremot så kan ju en muslimsk kvinna som bär slöja i Sverige aldrig vara förtryckt eftersom vi ju har religionsfrihet här och alla kvinnor i Sverige väljer det själv eller har jag fel. Kanske skulle Janne Björklund komma med förslaget att vi slopar alla handel med Iran och Saudiarabien på grund hur de behandlar sina kvinnor. Men det kommer nog inget sådant förslag eftersom då skulle ju storfinansen skrika till dess att de blev blå i ansiktet. Nej förtryck är ju bra så länge som det passar Janne Björklund och liberalerna. Sedan har vi ju faktiskt muslimska kvinnor i Sverige som tvingas att bära slöja eller att deras döttrar inte får bada tillsammans med pojkar men jag tror ju inte att ett förslag om inskränkringar i religionsfriheten kommer från liberaleranas sida eftersom att vara liberal innebär ju att man håller med alla och helst samtidigt även om budskapen är motsägande. Länge leve liberalismen under Janne Björklunds ledning eftersom då kommer den att växa och bli stark.


Johnny

ANNONS
Av Johnny Lestander - Onsdag 22 feb 11:13

  Min yngsta dotter frågade en gång vid köksbordet om det krävs utbildnng för att bli politiker och vad svarar man på en sådan fråga? Jo att det inte krävs någonting alls annat än ett medlemsskap i ett politiskt parti alltså inga krav på utbildning eller kompetens. Hela vårt politiska system bygger ju på att vi överlämnar förvaltningen av "våra" skattepengar till människor som i många fall totalt saknar utbildning och kompetens. Det är ju bara att titta på vem som sitter i riksdagen i vissa partier som gör att man nästan blir mörkrädd eller att en som Donald Trump kan bli president i USA. Men tydligen gillade inte vårt kommunalråd när frågan om kompetens kom upp och man kan ju undra varför. Sedan så svarade hon ju inte på det här med varför sossarna inte lämnar över viceordförande posterna till oppositionen eller varför sossarna inte vill att kommunstyrelsemöterna är offentliga. Dessutom är ju placeringen av SÄBO märklig eftersom den kommer att ligga bortanför folkhögskolan mot Kanishållet på andra sidan Arvidsjaursvägen från bostadsområdet Västermalm och det är ju det klart mest ocentrala av de förslag som kom upp om placeringen. Dessutom så lämnar ju kommunen ett plus enligt årsredovisningen 2016 och då kan man ju undra "varför" skall man i så fall "ta tillbaka" 30 miljoner från fastighetsbolaget. Ger kommunens räkenskaper ett överskott så behövs ju inte dessa pengar eller? Dessutom gav inte vårt kommunalråd något svar på hur man skall finansiera SÄBO vilket inte kommer att bli billigt. Slutligen kan man ju undra varifrån vårt kommunalråd har hämtat uttrycket "framtidsrika Älvsbyn". Älvsbyhus har ju hotat om att lägga ner sin fabrik om kommunalrådets partikamrater i regeringen inför en vägslitageskatt. Dessutom är det ju i skrivande stund osäkert om

Boliden får brytningstillstånd i Laver och dessutom så är det ju i så fall Boliden som anställer sin personal och inte Älvsbyns kommun. Men det är kanske något som vårt kommnalråd vet som vi inte vet och som hon inte vill dela med sig av eller så är det enbart ett uttryck och inget annat.


Johnny

Av Johnny Lestander - Onsdag 22 feb 00:08

  Klockan är mycket och eftersom jag brukar se 2 avsnitt av Blacklist varje kväll och jag är i säsong 2 så tänker jag inte skriva om något av det som framgår av rubriken just nu men det blir kanske senare idag. Men eftersom jag tänkte skriva ett inlägg som sedan blir en insändare och som handlar om slöjor så måste jag ju vara någorlunda klar i huvudet även om upplägget finns i huvudet. Det var faktiskt länge sedan jag skrev en insändare så därför skrev jag om demokrati och Älvsby kommun i söndags och igår kom den in i världsbladet dvs. Piteå-tidningen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Måndag 20 feb 01:46

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/woOrd/trump-om-sverige-utspelet-sag-det-pa-tv. Hade sett ett inslag på TV av fox news och inte alls kollat upp om det som sändes var sant. Undrar om detta direkt kommer att stärka trovärdigheten. Men det är så här högerpopulister beter sig man tror och sedan tycker man och kontrollerar aldrig sina uppgifter. Samma sak gäller ju in Sverige och hos Sverigedemokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 19 feb 18:48

  Demokrati kommer ju som alla vet ifrån grekiskan nämligen demos = folket och kratos=styre det blir då folkstyre. Men representativ demokrati som vi har i detta land har ju inte speciellt mycket med folkstyre att göra eftersom du då väljer ombud från de olika politiska partierna. När man sedan tittar på vilka ombud som sitter i fullmäktigeförsamlingen så blir man ju lätt gråhårig med tanke på den "kompetens" som de besitter. Dessutom så blir det ju inte lättare av att regeringspartiet i Älvsbyn ju är maktfullkomligt som vi kan ge några exempel på. Liberalerna lade in en motion om en budgetnämnd istället för en budgetberedning. Budgetnämnden skulle ju innebära att alla partier fick deltaga i budgetprocessen vilket ju inte är fallet med en budgetberedning. Men vem tror du satte käppar i hjulet ? Ett annat förslag var ju att alla vice ordförandeposter skulle besättas av oppositionen vilket ju ur demokratisk synpunkt ju är ett mycket vettigt förslag men vem tror du satte käppar i hjulen ? Ett tredje förslag var att göra kommunstyrelsesammanträden öppna för allmänhet vilket ju ur demokratisk synpunkt är mycket vettigt eftersom den politiska makten i kommunen är centrerad till kommunstryelsen men vem tror du satte käppar i hjulen ? Slutligen så fick regeringspartiet igenom ett förslag om att placera SÄBO halvvägs ute i ödemarken för gamla människor långt ifrån centrum där ju all service är beläget vilket ju är minst sagt märkligt. Den undran man kan ha är ju hur man skall finansiera detta gigantiska bygge eftersom kommunen har så ont om pengar att man måste "ta tillbaka" 30 miljoner från fastighetsbolaget.


Johnny 

Av Johnny Lestander - Söndag 19 feb 17:48

     "Alternativa medier" som man ju brukar kalla dem är ju ett tillhåll för mytomaner. Den "sanning" som man säger sig att förmedla handlar ju om enbart lögner och halvsanningar som ju tillalar de läsare som man har. Dessutom är det ju män som främst anammar dessa sanningar och man kan ju undra om varför kvinnor inte alls lockas till det budskap som dessa alternativa medier sprider. Eller handlar det om att kvinnor är intelligentare än män, man kan ju så smått undra.


Johnny

Av Johnny Lestander - Söndag 19 feb 17:04

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/paWL1/ud-vill-ha-svar-efter-trumps-uttalande. Intressant fenomen vid namn Donald Trump som att förutom att vara narcissistisk även är en fullfjädrad mytoman. En mytoman är en som tvångsmässigt ljuger för att få uppmärksamhet och bli omtyckt och dessutom så saknar mytomanen ofta sjukdomsinsikt. Dessutom är det ju allvarligt när personen i detta fallet är president i USA. Det vore ju annorlunda om det var en vanligt sketen svensson utan inflytande. Dessutom är det ju så att han triggar igång en massa andra dårfinkar och knäppskallar med sitt sätt att vara. Jimme Åkesson är ju faktiskt likadan men inte lika extrem som Donald Trump men han triggar ju också igång en massa dårfinkar och knäppskallar.


Johnny

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se